Та проклетата лампа свети, само да кажа че не свети ярко а съвсем съвсем леко колкото да я забележа че свети.
Да кажа какво е сменено по спирачната система :
преди 5 месеца - спирачна течност, маркучи предни, накладки предни, дискове предни, отзад спирачните цилиндърчета. Ваското е измил и промил и лъснал резервоара за спирачната течност и тя си е точно колкото трябва.
Ръчната не ми задържа.
просто днес след поредното спиране на магистралата за да си изчистя фаровете от леда и чистачките пак от леда ми направи впечатление че лампичката мъждука лекинко.
Колата има АБС ама от два дена е в почивка и ся нямам абс, предполагам че е преден ляв датчик но точно вчера не ми се занимаваше с диагностики.
Отворен съм към всякакви идеи и предположения защо свети шибаната лампичка.
Честно казано тая кола вече ме вбесява, ебати дъртата кошница
а кошника е Пасат Б4 комби 1994, 1.8 моно ААМ

Светна лампата на ръчната - защо ???
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Светна лампата на ръчната - защо ???
orgasmatron написа:Та проклетата лампа свети, само да кажа че не свети ярко а съвсем съвсем леко колкото да я забележа че свети.
Да кажа какво е сменено по спирачната система :
преди 5 месеца - спирачна течност, маркучи предни, накладки предни, дискове предни, отзад спирачните цилиндърчета. Ваското е измил и промил и лъснал резервоара за спирачната течност и тя си е точно колкото трябва.
Ръчната не ми задържа.
просто днес след поредното спиране на магистралата за да си изчистя фаровете от леда и чистачките пак от леда ми направи впечатление че лампичката мъждука лекинко.
Колата има АБС ама от два дена е в почивка и ся нямам абс, предполагам че е преден ляв датчик но точно вчера не ми се занимаваше с диагностики.
Отворен съм към всякакви идеи и предположения защо свети шибаната лампичка.
Честно казано тая кола вече ме вбесява, ебати дъртата кошница
а кошника е Пасат Б4 комби 1994, 1.8 моно ААМ
Виж си долей спирачна течност и виж датчика за ръчната да не е мокър(намира се върху скоростната кутия)
Последна промяна от kossel на Сря 02 яну 2008 0:11, променено общо 1 път.
- orgasmatron
- Контакти:
- orgasmatron
- Контакти:
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
radotom написа:kossel написа:датчика е върху скоростната кутия
Шегуваш ли се?!?
Или просто не си се изразил правилно?
Датчика е под лоста за ръчната, веднага след скоростния лост в посока задните седалки![]()
Братче, какво ще прави датчика на ръчната на скоростната кутия?Там е датчика за светлините на задна
Прав си , обърках се с датчика за задната скорост ... нещо изпростях моля за извинение

- orgasmatron
- Контакти:
Ще ти кажа защо!Имах проблема преди няколко години абсолютно същия!Значи ....при зверски студ в казанчето за спирачната течност както е тапата надолу се спуска нещо като пръчица и завършва с кръг ще я видиш!Тя е много лека и когато е адски студено ,а течността се е сгъстила явно и не стои в нормално положение и отчита все едно че няма спирачна течност.......Може сам да се убедиш като ти работи колата и просто отвий капачката и го размърдай,постави го внимателно и ще се оправи!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Ладо значи слушай сега проблема може да е бил в самия датчик чиято букса се намира на казанчето за спирачна течност,ако както казваш е било мокро и студено след като си карал по продължително време е възможно от топлия мотор да е имало конденз по този датчик и по точно по буксата му,след като се е изпарила влагата е спряло да свети,на мен ми стана веднъж така след като си мих ДВГ-то,но свети около 30 мин. след което постепенно изгасн аи до сега не съм имал проблем,така че най-вероятно проблема според мен ти е бил в тази букса 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Не изклуючвам версиите на колегити за датчика на казанчето и бутона под ръчната защото знам че от тях пак свети но
до колкото разбрах колегата пише 4е не му работи абс-а от няколко дена и се самнява в датчик на абс-а а когато не работи абс-а свети лампата за ръчна аз залагам на това .колега пиши дали се е оправил абс-а ако след като си оправил абс-а е спряла да свети то така трябва да бъде.
до колкото разбрах колегата пише 4е не му работи абс-а от няколко дена и се самнява в датчик на абс-а а когато не работи абс-а свети лампата за ръчна аз залагам на това .колега пиши дали се е оправил абс-а ако след като си оправил абс-а е спряла да свети то така трябва да бъде.
- orgasmatron
- Контакти:
колеги благодаря за отговорите
Значи лампата от оная вечер повече не е светила, най вероятно се е било заледил/намокрил някой датчик,
относно АБС-а от днес отново имам, по обяд взе че се самооправи, но това не ме изненадва от известно време наблюдавам една цикличност през 3-4 месеца оставам за около 2-3 седмици без абс или с някакви проблеми (в смисъл като покарам известно време рестартирам
колата разбирай компютъра на абс и вече има показания и имам абс и всичко е песен и т.н.) след около седмица оставам са около 5-6 дена без абс, хич не иска да сработва и после се самооправя от самосебе си.
Въобще една сага мога да напиша за тоя смотан абс, направо един латино сериал бих екранизирал.
Както и да е отплеснах се. Проблема с абс-а го имам от доста време и тамън му се наканя и той се оправи. а тая смотана лампичка замъждука само оная вечер и тва беше. най вероятно ще е някакво овлажняване и/или замръзване.

Значи лампата от оная вечер повече не е светила, най вероятно се е било заледил/намокрил някой датчик,
относно АБС-а от днес отново имам, по обяд взе че се самооправи, но това не ме изненадва от известно време наблюдавам една цикличност през 3-4 месеца оставам за около 2-3 седмици без абс или с някакви проблеми (в смисъл като покарам известно време рестартирам

Въобще една сага мога да напиша за тоя смотан абс, направо един латино сериал бих екранизирал.
Както и да е отплеснах се. Проблема с абс-а го имам от доста време и тамън му се наканя и той се оправи. а тая смотана лампичка замъждука само оная вечер и тва беше. най вероятно ще е някакво овлажняване и/или замръзване.