Ex Smoker или "VW Кампания - No Smoking"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 06 яну 2008 18:33

Как спокойно бе, като ще спираме - да спираме! То преди време и аз ги бях спрял, после почнах само с кафето по една-две, после айде и след е.ане по една-две, после айде и след храна една-две... Не става така, или - или! Две положения няма! Най-много да си купуваме пури, колкото да залъгваме ама цигари... :evil:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 06 яну 2008 18:39

russonera написа:
leonardo_vd написа:Аз за 2 години кат съм спрял цигарите си спестявам за Турбо кит за голфарата. :wink:

И аз това изках да кажа на колегата.Да си постави някаква цел от парите за цигари и да ги налее в колата.Ясно е че може да налеее пари и без да спира с цигарите но така хем ще е по-здрав хем по богат и хем с по хубава кола.
Точно сега си говорих с баща ми за цигарите,и ми каза че неговият дядо е започнал да пуши и той млад и живял до 96 години.Това е малко не е за вярване,щот тогава дали е имало цигари и изобщо какви са били. :D
..."само дето баща ти забравя да спомене,че последните 30 години дядо ти е дишал като морж".

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 06 яну 2008 18:45

тръба написа:
russonera написа:
leonardo_vd написа:Аз за 2 години кат съм спрял цигарите си спестявам за Турбо кит за голфарата. :wink:

И аз това изках да кажа на колегата.Да си постави някаква цел от парите за цигари и да ги налее в колата.Ясно е че може да налеее пари и без да спира с цигарите но така хем ще е по-здрав хем по богат и хем с по хубава кола.
Точно сега си говорих с баща ми за цигарите,и ми каза че неговият дядо е започнал да пуши и той млад и живял до 96 години.Това е малко не е за вярване,щот тогава дали е имало цигари и изобщо какви са били. :D
..."само дето баща ти забравя да спомене,че последните 30 години дядо ти е дишал като морж".

Абе в тая връзка и моята баба (Бог да я прости) почина на 92 и до последно си пафкаше тютюн и опъваше ракийка, но това не значи, че цигарите са здравословни нали?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Нед 06 яну 2008 19:06

Баща ми спря цигарите от раз преди 10 години някъде, а пушеше по 2 кутии дневно. Преди 3-4 години обаче имахме гости и те го подканиха да запали. :evil: Оттогава пак пуши. Така, че каквото и да става НЕ палете отново след като ги спрете.

И друго нещо - много се радвам на тая темичка - зариби цифра хора да спрат тия ш*бани цигари. Барем след време като ходя на дискотека да не се връщам и да хвърлям директно дрехите за пране, защото ВОНЯТ на цигарен дим. :)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Нед 06 яну 2008 19:52

didoriginal написа:...............:)

затова на карибите в открити дискотеки.btw не пуша цигари но Пафкам пурети,ест по-скъпи са но рядко ги пуша ,а една пурета ме задоволява за цял ден.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 06 яну 2008 20:02

Ще споделя моя начин за отказване! Вече казах , че доста години пуших по две кутии на ден :banghead: :banghead: :banghead: :stupid :stupid :stupid :stupid :stupid :stupid :climb :climb :climb :предавам се :предавам се :предавам се
Понеже това си е наркотична зависимост - реших да подходя научно - ползвайки познанията ми по фармакология и токсикология придобити от средното ми образование на ветеринарен техник!
Постепенно намалявайте бройката на цигарите - докато стигнете 1 на ден / при мен този режим отне два месеца - целта е да намалявате количеството на никотина постепенно , отведнъж е адски трудно и затормозяващо за психиката и организма да се спрат /
Един слънчев ден просто казах стоп - и оттогава само два три пъти годишно по една ванилова пурета - без да вдишвам :wink:
Успех на всички решили да спрат и съчувствие на тези решили да се тровят с тия лай.а :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Нед 06 яну 2008 20:08

Пуша цигари вече 4 години,а съм все още на 18, тая година закачам 19та :) Все си казвам когато в кутийката ми останат 5 цигари,ще ги изпуша тия и няма да си купувам повече,но уви.... Решил съм от утре, упорито да не запаля цигара. И да ви призная,много се радвам на темата :) ,утре ще драсна по някое време дали съм запалил или не. Преди 2 години бях си измислил стихче, :arrow: Последна цигара запали и на този сладък миг се наслади,но когато гасне тя,гасне твоята душа. :да:

Потребителски аватар
Printmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Printmaster » Нед 06 яну 2008 20:40

Аз не пуша от две години. Пропушил съм в седми клас и така в продължение на 19 години. Последните години стигах до 2 кутии дневно. Все още не мога да кажа ,че съм ги отказал завинаги. Хората са казали, че няма бивши пушачи. Все още ми се припалва понякога, особено на маса като съм. За сега успявам да устискам да не запаля. Ако пропуша, втори път не бих си причинил такива мъки да ги отказвам. Аз лично голям зор видях.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 06 яну 2008 20:52

Printmaster написа:Аз не пуша от две години. Пропушил съм в седми клас и така в продължение на 19 години. Последните години стигах до 2 кутии дневно. Все още не мога да кажа ,че съм ги отказал завинаги. Хората са казали, че няма бивши пушачи. Все още ми се припалва понякога, особено на маса като съм. За сега успявам да устискам да не запаля. Ако пропуша, втори път не бих си причинил такива мъки да ги отказвам. Аз лично голям зор видях.

Аз не пия,тъй че мисля ще ми е по-лесно зора е като се нахраня :)
Май доста хора се зарибиха а ?Ако искате сега да направя една тема против алкохола(освен червеното винце и бирата) ? Или ще ме набиете :)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 06 яну 2008 20:58

А да Ви кажа, че откакто спрях цигарите и кафе мога да не пия. Което мисля е още 1 +. Само пуста Бира ме мъчи. :!: :?

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 20:59

тръба написа:
russonera написа:

Е ся не знам как е дишал. :D Важното е че живял бая.
Има начин да с откажат.Просто не се наемате. :D

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 06 яну 2008 21:00

faf4o написа: ................. )

Ахахахаах ти си луд :lol: :D :D :wink: :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 06 яну 2008 21:00

leonardo_vd написа:А да Ви кажа, че откакто спрях цигарите и кафе мога да не пия. Което мисля е още 1 +. Само пуста Бира ме мъчи. :!: :?

Що бе?Кефенцето кво му има?Ако няма кафенце,няма сраненце...сутрин.Или има ама в неподходящо време и на неподходящо място.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 06 яну 2008 21:06

faf4o написа:
leonardo_vd написа:А да Ви кажа, че откакто спрях цигарите и кафе мога да не пия. Което мисля е още 1 +. Само пуста Бира ме мъчи. :!: :?

Що бе?Кефенцето кво му има?Ако няма кафенце,няма сраненце...сутрин.Или има ама в неподходящо време и на неподходящо място.

Мене кафето ми не действа на ср...то. :oops: Некъв хибрид съм.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 21:07

Е ся кафето е друга работа.И то не е толкова полезно.Другия косур на баща ми е че пие по 5-6 кафета на ден.Разбирам по 1 ама чак по 5-6 си е бая.
Помня за един наш даскал че са ми разправяли че се е фанал на бас че ще изпие бая кафета,изпил е 17,обаче едвам са го спасили в болицата,с един крак е бил в джаза. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”