Замръзна ми маслото на скоростите!
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Замръзна ми маслото на скоростите!
Здравейте колеги, ставам тази сутрин да ходя на работа и опааа изненада колата запали без проблем, но когато дойде ред да потеглям и скоростния лост едва едва се движи. Възможно ли е да ми е замръзнало маслото в скоростната кутия? А ако е така какво бихте ме посъветвали да направя, защото дори и след известно каране нямаше промяна. Чудя се даже как не почупих нещо (лоста например).
Leppard написа: Но ако не е проблем възрастта на колата ще го сменя със синтетика.
Задължително го смени със синтетика, както казват колегите и всичко ще е ОК.
А колкото до възрастта - двойката която карах преди, именно със синтетика в скоростите, си е направо на преклонна възраст в сравнение с твоя

- babayagaaa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- babayagaaa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
Leppard написа:Наливането на синтетика не важи ли само за по новите и запазени автомобили?? Аз карам една голфетка 3-ка от 94г. За нея ме посъветваха да слагам минерално масло на скоростите. Всъщност когато я купих само съм долял 1л. минерално. Но ако не е проблем възрастта на колата ще го сменя със синтетика.
Моята голфетка е 96г. и съм учуден, че при тебе маслото е минерално... Според мен колата ти е нова за да е минерално... Да не се окаже, че ти е било синтетично, а пък ти си го пресякъл с минералното което си долял и е станала една боза вътре... Сменяй го веднага със синтетика!!!
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами карам колата от август 2006 и досега не съм имал грижи с маслото, все пак изкарах една зима (миналата), ако може изобщо да се нарече зима. Явно че на около -30 градуса (в Севлиево се намирам) минералното
масло се сдухва защото след тази случка пак са отрицателни температурите но не са -30 и нямам проблеми. Все пак ще сменя маслото както ме съветват!!
масло се сдухва защото след тази случка пак са отрицателни температурите но не са -30 и нямам проблеми. Все пак ще сменя маслото както ме съветват!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”