сменил съм 2 филипса с три глави-адски много подкожни косми и пъпки изляят
имах 1 браун вибрационна с мрежичка-много по -доволен
е сега съм с жилетка с батериика, зеленичка, много съм доволен от нея
Ел. самобръсначки
- batesecko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз от 2 седмици се мъча с един филипс 2углав, ма нешто ми е тегава работата. Отнема ми доста повече време да сеприведа в нормален вид, дразни ми кожата, остават некви не избраснати косамчета. Подарък ми е и мисля да я помъча още месец, а и в упътването и пише че на кожата ще е необходимо около месец да свикне. Пък дано...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен пък от нормална самобръсначка ми се обрива кожата, особено по врата. Освен това като ми порасне брадата, почва да сърби ужасно - стане ли на 3-4 дена, и не се търпи. Такива проблеми с електрическата самобръсначка нямам. Ако си купуваш - вземи си задължително Филипс. Имал съм и Браун - недостатъка е, че при първото изпускане, и трябва да сменяш мрежичка. Много е тънка, и много лесно се изкривява. Най-малкото изкривяване, и ножчето отдолу я протрива на изкривеното място, образувайки дупка, и опасност да се порежеш. Така че - Филипс.
Освен това - няма смисъл да е с три глави. 3-главите са по-скъпи, а от допълнителната глава няма никакъв смисъл - с 2-главата много по-лесно се достигат недостъпни за 3-главата косъмчета...
Обикновена Филипс с 2 глави от 60лв върши абсолютно същата работа, както и по-скъпите модели.
Единствения недостатък на електрическите е, че по-често трябва да се бръснеш, защото не реже косъма толкова ниско. За сметка на това не дразни кожата толкова.
Освен това - няма смисъл да е с три глави. 3-главите са по-скъпи, а от допълнителната глава няма никакъв смисъл - с 2-главата много по-лесно се достигат недостъпни за 3-главата косъмчета...
Обикновена Филипс с 2 глави от 60лв върши абсолютно същата работа, както и по-скъпите модели.
Единствения недостатък на електрическите е, че по-често трябва да се бръснеш, защото не реже косъма толкова ниско. За сметка на това не дразни кожата толкова.
- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
Veso101 написа:Де еба и Жилетските им педрасти, Mach 3 power не я пуснаха в БГ преди да си продадат старите залежали боклуци, добре че си я купих от UK , сега новата пак така.
Много ясно - това е правилна стратегия. Не мога да разбера докога ще усъвършенстват (оскъпяват) тия бръсначки. Не пускат новата щото знаят че и старите вършат работа, само дето са по-евтини.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Ел. самобръсначки
Изчетох мненията на всички, откакто съм започнал да се бръсна използвам Gillette Mach 3, но понеже имам чувствителна кожа немога да се бръсна на контра(областта под брадата ми се покрива с пъпки и след това 2, 3 дена не трябва да се показвам пред хора
), съответно се бръсна по посока на косъма, сещате се предполагам какъв е ефекта от бръсненето - все едно съм се минал с машинка за подстригване. В крайна сметка реших да пробвам какъв е ефекта от електрическите самобръсначки, направих си един коледен подарък - Elite RMS-34FH - 25лв., това е една типична ефтинийка, но реших да пробвам как ще е и ако ми допадне резултат ще си взема някоя на Филипс с трите глави каквато е и тази. Впечатленията са ми че след бръсненето останах без ума и дума, не си бях усещал лицето толкова гладко откакто почнах да се бръсна. Затова за тези които се двуумят дали да ползват електрическа самобръсначка съвета ми е: купете си една по-обикновена и евтина, защото няма смисъл да се дават камара пари след като незнае човек дали ще му хареса резултата или пък няма да му се раздразни кожата.
А относно ноожчетата поне при модела, който си купих те са под ъгъл спрямо мрежичката и въртейки се те се самонаострят, не съм се интересувал дали се продават по магазините такива ножчета, но каквото и да стане с тази, която ползват съм решил да си взема по качествена.

А относно ноожчетата поне при модела, който си купих те са под ъгъл спрямо мрежичката и въртейки се те се самонаострят, не съм се интересувал дали се продават по магазините такива ножчета, но каквото и да стане с тази, която ползват съм решил да си взема по качествена.

Remington BHT-2000, 70 лева става и за под душа, със зарядно. От година и половина я ползвам ... направо се родих. Да не говорим за хората с бенки по лицето колко по-сигурно и лесно е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Remington - още 1 +! Може да не сте ги чували, но наистина са много добри. Аз си взех машинка за подстригване от там със зареждане и с нея се и бръсна. Със старата се дращех и скубех.. с новата е направо рай. Няма никакво скубене и реже много лесно. Много много доволен съм от продуктите им!
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
от една година я ползвам http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26um%3D1
може и под душ, може и с пяна, добра е!

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
yarek написа:от една година я ползвам http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26um%3D1
и моята е подобна и съм горе долу доволен. За добро бръснене обаче човек не трябва да си оставя брадата да му порасне повече от 2-3 дена - в противен случай трябва първо с тримера после със самобръсначката и става една дълга и широка (не < 30мин.)
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
JaDaWiN написа:yarek написа:от една година я ползвам http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26um%3D1
и моята е подобна и съм горе долу доволен. За добро бръснене обаче човек не трябва да си оставя брадата да му порасне повече от 2-3 дена - в противен случай трябва първо с тримера после със самобръсначката и става една дълга и широка (не < 30мин.)
да така е... интервала между бръснене е 2 дена, обаче го прави чисто, без пъпки, раздражения и други глупости, след бръснене можеш веднага да излизаш, а не да чакаш докто ти изсъхне гела след джилетката... всеки си избира сам, аз избрах това и съм доволен
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”