искам да си сложа джанти 5*112.как трябва да стане?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 07 яну 2008 23:58

Vladko написа:
kircheto написа:.... са човек е приятел ма не работи за без пари!

Имах предвит че затова са само 30лева иначе ще са повече :wink:
А колкото до алуминия че ще изпусне не мисля така.Поразгледайте малко из интернет и вижте че всички се ореантират към алуминиеви фланци и адаптори въпреки че са по скъпи.

Да де, но те са от дуралуминий или още го наричат Дурал... :)
При завиване, особено по-екстремно, натоварването в резбите е доста голямо... когато говорим за движение направо не е чак толкова страшно :)

Потребителски аватар
mario_lud.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario_lud. » Чет 17 яну 2008 0:01

аз имам едни вапрос а от 4 100 как да сложа 5/100 ???

kircheto

Мнениеот kircheto » Чет 17 яну 2008 0:04

До колкото разбрах само 1 е цеха за толко дебела стомана и е в дружба срешу дарукар 65лв ми зеха за 4 кръгчета ф140х40

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 17 яну 2008 0:31

kircheto написа:До колкото разбрах само 1 е цеха за толко дебела стомана и е в дружба срешу дарукар 65лв ми зеха за 4 кръгчета ф140х40

Това е цената просто за нарязан материал, така ли?

kircheto

Мнениеот kircheto » Чет 17 яну 2008 8:31

да 4 кръгчета ф140х40, сега е при стругаря който ми е приятел и повече от 35лв не мисля да му давам!

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Съб 08 мар 2008 22:31

И в крайна сметка човека пак не разбра как да си сложи джанти 5х112. Аз също имам такъв въпрос ама джантите които искам да сложа са 4х108 а мойте са 4х100

Потребителски аватар
DesertFire
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DesertFire » Вто 11 мар 2008 16:49

Dodi_Dogg написа:... Аз също имам такъв въпрос ама джантите които искам да сложа са 4х108 а мойте са 4х100

Купи си Пежо :P :P :P :P :P :P :P

Съжалявам, не се сдържах.

Позволете и на мен када жака нещо.

Аз тук съм виждал от тези фланци, но само на задните търкула.
Имайте вредвид, че минималната ширина на тези пръстени е 25 мм. (Ако са само фланци, които изкарват колелата навън, за да я направят по-устийчива в завой може да бъдат и по-тънки, но тук говорим за промяна на захващането.)

Проблемът според мен идва от поставянето им на предните колела. Като се има впредвид, че с тях завива няма ли да има проблем с тъкране из калниците при положение, че си с по-големи диаметри гуми или по-ниско окачване?

И отново по темата за сигурноста - мисля, че ако направиш промяна на геометрията на предните колела и имайки влредвид какво натоварване изпитват в завой и с по-голяма скорост, ще си направиш лоша услуга, ако се обърнеш към услугите на някой стругар. Препоръчвам ти продукт, върху който са работили инженери и са го изпитали в подходящите за целта условия. Не мисля, че всяко едно парче стругован материал ще стане.

И колко ще издържи това, според теб, по пътищата, с тия ями...

yavor20v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yavor20v » Пет 06 юни 2008 21:02

Момчета,аз си поръчах такива фланци от фирма "еТе"- Енчо Енчев,защото две от джантите ,които имах се оказаха 5/100 ,а другите 5/112 :shock Бях шокиран,но от фирмата ми направиха два фланеца(главините ми са 5/112 ,смених ги от 4/108 именно заради тези джанти) ,които са преходни от 5/112 към 5/100 за 50 лв бройката ;)
Дано съм бил от полза!

Потребителски аватар
VW_JIKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_JIKATA » Съб 07 юни 2008 12:43

Колеги карах колата ми от гаража с фланци но не эащото трябваше да преина от 4х100 на нещо друго а эащото вътрешния диаметър на джантите ми беше раэличен от тоэи на главините и се наложи да ги сложа. Фланците ми бяха момо 25мм дебели другото не го помна , когато сложих всичко и пуснах колата джантите с гумите стърчаха с околу 1см иэвън калника и колата эаприлича на бъги ако не ви бърка това добре след около 1месец каране эапочна да шуми нещо эадницата и смених чисто нови эадни лагери после сеналожи да сменя и предните лагери та един маистор ми каэа да ги махна теэи фланци эащото върху лагерите падало доста по голямо усилие и тежеста се увеличавала эа това се раэбивали по бъэо, И наистина сега сам беэ флнци и ДЖАНТИ,но всичко останало си е наред,Това е ефекта от фланци но които иска нека да оита,

Потребителски аватар
r_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r_tuning » Съб 07 юни 2008 17:28

Vladko написа:
kircheto написа:.... са човек е приятел ма не работи за без пари!

Имах предвит че затова са само 30лева иначе ще са повече :wink:
А колкото до алуминия че ще изпусне не мисля така.Поразгледайте малко из интернет и вижте че всички се ореантират към алуминиеви фланци и адаптори въпреки че са по скъпи.
от задната страна има набити стоманени втулки с резби на едната 4аст от дупките ;)

Върни се в “Направи си сам!”