Въпрос-Гражданска отговорност!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос-Гражданска отговорност!?!

Мнениеот zone967 » Пон 26 сеп 2005 19:14

Някой може ли да ми каже дали ми е валидна гражданската отговорност след като съм сменил талона на колата, а гражданската е на името на предишния собственик и със стария рег. номер?
Защото една застрахователка ми каза, че щом си сменил талона и номерата, задължително гражданската трябва да е с името на собственика от талона и трябва нова застраховка, а ако си карам със старата, която е до 31.12.05, все едно съм без гражданска отговорност?!? Screwy
Нали разбирате за какво ми е думата, има ли нещо такова, да правя ли нова застраховка??? :deal

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 26 сеп 2005 19:18

щом си сменил собственика,сменяш и гражданската.голяма пръчка е :cry:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 26 сеп 2005 19:21

Можеш да пробваш да отидеш при застрахователите и да им обясниш за какво става въпрос. Има /много малък/ шанс да ти напишат на твое име с новите данни без да плащаш.
Ако не правиш нова. Ако искаш обади се аз правя към ЕВРОИНС.

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 26 сеп 2005 19:24

Като сменях колата си прехвърлих и полицата на мое име! Услугата струваше 5лв., почти съм сигурна, че при всички застрахователи я има тая опция!
Провери, успех! :wink:

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Пон 26 сеп 2005 19:25

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Пон 26 сеп 2005 19:28

Dodi_dog написа:http://news.bg/article.php?cid=20&pid=0&aid=152739
Добре де, връщат остатък, ама като е от Левски Спартак??? :roll: Тях нали ги няма вече,..нещо пирамида били, съдели ги там нещо?! Mad

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 26 сеп 2005 19:57

Левски Спартак вече са ЛевИнс. Компанията си работи нормално под новото име.
А по въпроса - Roberta е права. С изключение на тримесечните полици, всички останали могат да се прехвърлят на ново име при покупко-продажба на автомобила. И аз се сблъсквах с това наскоро.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 26 сеп 2005 20:05

Sunny написа:Левски Спартак вече са ЛевИнс. Компанията си работи нормално под новото име.
А по въпроса - Roberta е права. С изключение на тримесечните полици, всички останали могат да се прехвърлят на ново име при покупко-продажба на автомобила. И аз се сблъсквах с това наскоро.

В ОРЕЛ не става. Като взехме Пасата имаше застраховка до края на годината и не искаха да ми я прехвърлят на мое име и си направих нова.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 26 сеп 2005 20:08

Не твърдя, че става при всички, но понеже във Витоша и Левски Спартак нямаше проблеми, предположих че при всички е така.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 27 сеп 2005 12:14

погасява се старата и си правиш нова

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 27 сеп 2005 13:19

Скоро имах такъв случай - ако в нотариално заверения договор, копие от който представяте пред застрахователите, (след малко ще разберете кои) е записано, че "собствеността на автомобила се прехвърля заедно с правата върху застраховките - гражданска отговорност и каско", Ви се издават нови застахователни полици и застрахователите (тези извършили гражданската отговорност и каско-то, дори да са различни юридически субекти, т.е. различни фирми) били ДЛЪЖНИ да го направят. Това ме светна познат нотариус при който наскоро уреждах прехвърлянето на кола на едно приятелче. ДЗИ държали на тази клауза в договора за покупко-продажба за да презаверят гражданската отговорност (ГО) на новия собственик. Каското се уреждало с Добавък към застрахователната полица. Ако тази клауза липсва в Договора за покупко-продажба на МПС стария собственик има правото да си изиска остатъка от ГО и Каското до края на периода на валидност на полиците и те (застрахователите) не можели да му откажат. Това произтича от факта, че застрахователната полица е вид Договор който е сключен между Застрахователя и СТАРИЯ собственик. Всеки един от тях се явява страна по този договор, която може и има право при спазване на клаузите да го прекрати. Та за да не се окаже в позицията на прекаран - т.е. стария собственик да е заявил погасяване на полицата, а застрахователя да има да плаща ако нещо се случи - хоп - в договора за покупко-продажба на МПС писмено да се упомене какво се случва с правата върху застраховките. Така ако правата се прехвърлят стария собственик не може да си търси остатъка от сумата, а ако не се прехвърлят застрахователя няма ангажимент ако новия собственик натресе някого.

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Вто 27 сеп 2005 14:11

Roberta, много мерси още веднъж bowdown Отидох в Левски-Спартак и срещу 5 кинта ми прехвърлиха гражданската без проблеми :dance:
Тази застрахователка от Алианц дето ме светна за това, сигурно си е мислила да си направя при нея нова застраховка и за това ми ги наговори за Левски-Спартак че "са мутри, не плащат, хората ги съдят и т.н." :dummy:
Хубавото е, че спестих някой лев lol

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Вто 27 сеп 2005 21:51

и при нас може да се направи гражданска по последи изисквания,без излишни нерви и разтакаване,също ГТП и газова-просто е краен квартал,но на който му е удобно-ние сме на линия 8)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”