Bora на Метан
Bora на Метан
Значи питането ми е дали Боричката (става дума за седан)ше може да влачи 2 тежки бутилки в багажника си.Въпроса ми идва от там че четох тема за Венто и Бора където имаше спор за задното окачване на 2-те коли и това че задницата не е стабилна и т.н.окачването било от хечбека голф 4 и не било удачно за седана.СПОДЕЛЕТЕ МНЕНИЯ
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ами замисли се - колко тежи една бутилка за метан ? Ами две ? А някога слагал ли си такъв товар в багажника ? Или мислиш, че Ханс го е изчислил този багажник да носи не повече от 2 листа хартия, формат А4 ?
Тази тема, както и другата, която споменаваш, са "хранилки" (да не кажа направо "глупости").
boro72 написа:СПОДЕЛЕТЕ МНЕНИЯ
Тази тема, както и другата, която споменаваш, са "хранилки" (да не кажа направо "глупости").
Гледай сега колега hilqdarka може да сложа 2 малки от по 24лт може 1 от 40лт може и 1 50 лт интересуваме колата с тоя постоянен товар как ще е окачването задното щото естествено в багажника ще се слагат и един куп глупости още а имненията за не доброто задно на бората ме озадачават за това ми е питането и мисля че тоя форум е направен за това а не като господинът по горе да ми обяснява че нямало смисъл от такива теми...
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
boro72 написа:Гледай сега колега hilqdarka може да сложа 2 малки от по 24лт може 1 от 40лт може и 1 50 лт интересуваме колата с тоя постоянен товар как ще е окачването задното щото естествено в багажника ще се слагат и един куп глупости още а имненията за не доброто задно на бората ме озадачават за това ми е питането и мисля че тоя форум е направен за това а не като господинът по горе да ми обяснява че нямало смисъл от такива теми...
аз си помислих че искаш да слагаш две бутилки по 50 и нагоре литра (където тежестта е към 120 - 140 кг). Иначе това дето го мислиш ще натежи около 70 кг. което според мен не е никакъв проблем. Друг е въпроса какъв ще ти е пробега с тоя литраж.
Здравей,пьров да кажа ,че май метана е на килограми
После да ти кажа ,че карам голф 3 и сьм с 3 бутилки отзад с обща тежест около 100 кила.Окачването е подсилено просто с допьлнителни чашки от амортесьори и носи бутилките,багаж и 5тима души без да пада повече от нормалното ниво на колата.Малко твьрдо вози,но пьк 12 лв-около 260 км. мисля че си заслужава.

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
kilima написа:Здравей,пьров да кажа ,че май метана е на килограмиПосле да ти кажа ,че карам голф 3 и сьм с 3 бутилки отзад с обща тежест около 100 кила.Окачването е подсилено просто с допьлнителни чашки от амортесьори и носи бутилките,багаж и 5тима души без да пада повече от нормалното ниво на колата.Малко твьрдо вози,но пьк 12 лв-около 260 км. мисля че си заслужава.
метана се продава на килограми а вместимостта на бутилките е в литри

- kasho
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не мисля че ще е проблем за бората да поеме метанови бутилки. Голфа ми е на метан и няма проблеми с теглото. По приблизителни изчисления 2те ми бутилки тежат колкото 1 човек. Верно, че тоя човек тежи директно върху задния мост, но не е кой знае какво. Най-много да ти клекне малко задницата. При голфа този проблем сме го решили с едни прости втулки на пружините. А като дойде време да сменяме пружините ще сложим нещо по-здраво и така.
По-скоро трябва да се притесняваш как ще се държи колата на метан. С какъв двигател ти е? Моята Бора е 1.6 и най-вече поради това ще и слагам обикновена газ, а не метан. Мисля че ще се зори на метан.
По-скоро трябва да се притесняваш как ще се държи колата на метан. С какъв двигател ти е? Моята Бора е 1.6 и най-вече поради това ще и слагам обикновена газ, а не метан. Мисля че ще се зори на метан.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
и аз мисля така като колегата ако е малък мотора няма смисъл от метан по добре според мен сложи газkasho написа:Аз не мисля че ще е проблем за бората да поеме метанови бутилки. Голфа ми е на метан и няма проблеми с теглото. По приблизителни изчисления 2те ми бутилки тежат колкото 1 човек. Верно, че тоя човек тежи директно върху задния мост, но не е кой знае какво. Най-много да ти клекне малко задницата. При голфа този проблем сме го решили с едни прости втулки на пружините. А като дойде време да сменяме пружините ще сложим нещо по-здраво и така.

- batesecko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Екстра си е задното окачване на Бората. Седи си съвсем стабилно на пътя, дори и натоварена. Според мен слабо място отзад са тампоните на моста. Съдя по това ,че мойта си дойде от Австрия с разбити такива. Слагай си каквато бутилка решиш. Ако ти трябва инфо имам книжка на колата и мога да ти кажа каква товароносимост и дават макс.
Върни се в “Автогазови уредби”