Давате ли предимство на пешеходците?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Давате ли предимство на пешеходците?

да
143
76%
не
6
3%
само когато съм на кеф
35
19%
а те имат ли права?!
4
2%

Общо гласове: 188
Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Пон 26 сеп 2005 14:35

Що за въпрос? Пешеходецът е участник в движението. Като има предимство, как нема да му го дадеш?

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Пон 26 сеп 2005 14:46

То тук става въпрос за пешеходци без предимство! И мен ме хваща яд на тях, но не ги блъскам още :lol: :twisted:

Потребителски аватар
keksa
Автомобил: Golf VI
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот keksa » Пон 26 сеп 2005 22:30

искам да споделя с вас следната случка:
днес около 21:30 се движим по бул.България в посока от билата към НДК.... на светофара на Гоце Делчев трябва да правим десен завой... идваме си ние от горе а светофара 4ервен... шефа намалява и в момента в който светка зелено пича дава газ... в тоя момент пред другите наредени коли излиза един П.... и на мен ми се залепи главата на предния прозорец.... спираме ние и аз започвам да го "храня" тоя и го питам кво прави на улицата като има огромен подлез а той ми отвръща : "абе я си е.и майката и си караи бе!"

извинявам се за фермана ама още съм доста възмутен и се чудя господата "ЗАКОН" как санкционират такива заради които можеш да си полежиш и да си загубиш съня щото аз до сега не знам такъв лайнар(извинявам се) да е бил глобен или квото и да било...

Потребителски аватар
Fire 999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Fire 999 » Вто 27 сеп 2005 4:39

На всички давам предимство с едно изключение, че когато съм с предимство не си го давам :) :)

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 30 сеп 2005 21:05

бе аз се са кана тука да пиша и се са утказвам, ма напоследък нещу зех дан издържам ;) ...

... аз по принцип са иам за спокоен и толерантен човечец, ама и аз съм ора и невгаш не издържам - та искам да попитам абе мама му стара каква е таа нова мода напоследък застане някой пешеходец на тротоара, току пред пешеходна пътека и аз кат виден жентълменин винаги гат иам възможност спирам ...

... до тук чудесну само дету въпросния муную (ше ма прощаате) ама изобщо нема грам намерение да пресича, ами видиш ли примерну чака такси, маршрутка ели просту си блее ей тъй безгрижну ...

... е питам са аз (и отговор не искам) бе не мое ли са аджаба да си поблейва ели квот там прай малко, така, некак си настарни да ней баш пред зебрата ...

... то не за другу ами аз дет съм спрял напразну едно на ръка, ами доста честу друг муную изодзадзе нервно ми клаксонира и както е тръгнало скоро ше почнат да ма побииват, задет ей тъй безпричинно спиргам ;)

... айде със здраве ;)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 09 мар 2007 9:28

:arrow:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пет 09 мар 2007 9:31

L&R написа::arrow:

Дай да връщаме теми отпреди 3 години,да..........смешна история,наистина.
И нека тая тема стане 100 страници тежка.
Според мен ТЯ е за заключване,а продължението за ъпгрейд!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 09 мар 2007 9:32

80% да, 20% не , ама те са си виновни като блеят и се чудят да мина или не , направо подивявам!!!
ама гласувах че да

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 09 мар 2007 9:43

Много зависи къде са пешеходците. На пешеходна пътека (дори и да не е на кръстовище) - да. Есента благодарение на ABS-a и ниската скорост (около 30-40) се спасих от леко произшествие - спиране в багажника на Renault Laguna - човека беше решил да пропусне пресичащи неправилно (на оживена улица, косо, без пешеходна пътека ...) ученици (9-10 клас).
Има пропускане и пропускане - има си правила, които трябва да се спазват (пресичане на определени места, оглеждане преди извършване на маневра - в случая не беше аварийно спирането - и двамата се движехме с 30-40, пешеходците си бяха далеч - едно свирване ги оправяше, а и поглеждането в огледалата преди натискането на спирачката не е кой-знае какво усилие).
Иначе в 80-90 % ги пропускам пешеходците.

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Пет 09 мар 2007 9:59

Ако е на пешахпдна пътека , почти винаги , в зависимост от това къде точно се намира човека ! Иначе си признавам че съм имал случаи когато има мешаходец на пътеката и аз го заобикалям , ама това са много редки случаи когато бързам или не съм на кеф :wink: , но определено го правя ако виждам че няма опасност , и го правя с голяма дистанция , иначе ако не е на пешаходна пътека и мога да мина без д аму застраша живота ще мина с едно силно "БИИИИПП" ако разбира се пресича там дет не му е работата :lol: :wink: но неможе да се отрече че има и много , ама много нахални пешаходци , които сами си търсят белята

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 09 мар 2007 10:11

хахаха питайте astragt дали пускам пешеходци :)

По принцип се старая и съм примерен докато не ме ядосат.Вчера например на Руски профучах, оня ден карам по Евлоги вечерта, фарове, зелена светлина и един бастун пресича на орлов мост на червено с гаджето си, говори по телефона, оная го дърпа, аз клаксон, а скапаняка се обръща да види откъде му свиркат вместо да се размърда и да се махне!
Има такива лумпени дето си мислят, че шофьора им е длъжен.

Наистина аз толерирам да се пускат пешеходците, но много се дразня като има пътека на 20 метра и те се бутат да мината НЕ по нея.

Все пак трябва да има взаимоуважение и се старая да ги пропускам :)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 09 мар 2007 10:15

Когато са на пешеходна пътека,или въображаемото продължение на тротоарите,когато отново са с предимство.Не ги пускам,ако пресичат на 10м от съществуваща пешеходната пътека или светофар.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 09 мар 2007 10:15

аз пешеходец считам само тези които пресичат правилно

иначе са всички други
http://videos.streetfire.net/toprated/8 ... dafc72.htm

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 09 мар 2007 10:16

Iavor написа:Когато са на пешеходна пътека,или въображаемото продължение на тротоарите,когато отново са с предимство.Не ги пускам,ако пресичат на 10м от съществуваща пешеходната пътека или светофар.

:!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”