Режат гуми в Стара Загора при паркиране

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 08 яну 2008 19:27

myrshavija написа:
titi28 написа:...явно че спират най нахално на чуждо място отринато от снега!

Що за глупост си написал?
при 80см. сняг и няколко часово отриване на едно местенце за спиране при положение че от цял паркинг има две или три коли отринати и ти дойдеш да спреш и твойте гуми ще си отидат безславно!има хора който първо действат и после мислят за последствията!хубавото е че аз не съм от тях!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 08 яну 2008 19:54

titi28 написа:
myrshavija написа:

при 80см. сняг и няколко часово отриване на едно местенце за спиране при положение че от цял паркинг има две или три коли отринати и ти дойдеш да спреш и твойте гуми ще си отидат безславно!има хора който първо действат и после мислят за последствията!хубавото е че аз не съм от тях!

Тук за жалост си прав :evil: Често съм виждал срязани винтили, но и четирите :shock, а един приятел на който му писна да се разправя с всички комшии и да ги моли да не му спират пред гаража (има си табела, че се ползва) си направи лепенки с размер 25х25 и надпис - Колега така ли се паркира? mhihi , незнам с какво лепило са намазани, но ако не ги разлепиш 2-3 минути след поставянето нямат махане :twisted:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 08 яну 2008 20:10

Абе айде стига бе, разринал снега - негово било мястото....е кво - ставаме като кучетата, препикаващи територия :shock ....айде да не падаме толкова ниско на животинското ниво.... :x
И на мен ми е писнало - на жена ми ряза гумата некъв пернишки дивак, щото му спирала пред блока в Лозенец, е вчера на баща ми, щото с нещастната си жигулка закъсал в снега на кофти място, заебал колата и сега без две гуми :evil: .....айде стига диващини, мястото на еди-кой си...от село си го е донесъл сигурно мястото.... :evil: :evil:
Абсолютна, първобитна, кристална простащина и диващина са подобни свинщини!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 08 яну 2008 23:05

titi28 написа:
myrshavija написа:

Аз не бих спрял на такова място освен ако не съм си пред моя блок където се познаваме и не съм за малко! Ако сутринта си се потил въпреки кучия студ да правиш траншей за колата си и вечерта се прибереш и видиш как някой кротко се е наместил да нощува и трябва да паркираш някъде на майната си много лоши мисли могат да ти се появят,чак ме е яд че съм прекалено мекушав и наглеците остават без възмездие :evil:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 08 яну 2008 23:13

Вие сте луди честно...вадя си лопатата и за 10 мин ще разчистя още едно местенце.....ще спукам гумите на някой само защото ми е спрял на мястото.....тва е прекалена диващина....

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 09 яну 2008 0:38

chefito написа:Вие сте луди честно...вадя си лопатата и за 10 мин ще разчистя още едно местенце.....ще спукам гумите на някой само защото ми е спрял на мястото.....тва е прекалена диващина....

Абе и ти си прав, ама има и друга страна на медала. Тука в София особено се навъдиха едни селтаци не е истина. Нанесъл се той на квартира в блока и си паркира Пасат-а, където си иска. Заваля снега, не можа да се излезе от входа. Отвънка баба на 70 години рине жената с лопата, той се замерва с детето. Направи му забележка, че нищо не пипва от както се е нанесъл и той и се зъби. Ебаси човека! Или другия от съседния вход. Прибере се по-рано, няма място на улицата пред неговия вход и вместо да се качи на тротоара пред тях идва пред моя вход и ми спира на 3те места дето са за цял вход. После аз се катеря всяка вечер по тротоарите. Или па трети. Нанесе се и той скоро. Докара ТРИ КОЛИ! ТРИ! Две ги паркира и айде. Останаха си там. А с третата, като няма място пред неговия вход, бам и той на наще 3 места. Е еби му майката! Гуми не пукам, нека им е гадно, че цял живот ще са прости. :evil:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 09 яну 2008 0:48

dermeister написа:Абе и ти си прав, ама ...

пред нашия блок има място поме за 3пъти повече коли отколто спират. И пак е луда надпревара - лятото за сянката, зимата-кой да спре пред входа. Явно такъв си ни е манталитета.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 09 яну 2008 0:56

Winner25 написа:пред нашия блок има място поме за 3пъти повече коли отколто спират. И пак е луда надпревара - лятото за сянката, зимата-кой да спре пред входа. Явно такъв си ни е манталитета.

Тва за пред входа е уникално. При приятелката ми в Люлин има един, който всеки път се качва пред входа наполовина в тревните площи, наполовина на пътеката, наистина не баш централно, но се качва и там паркира. Един път стоя на улицата и чакам, около мен 100 места и то са си нещо като паркинг, в страни, не е на улицата и тоя идва и вика, може ли да мръднеш да се паркирам? :shock За кво се качваш в градинката бе селяндур! Ебаси хората, ебаси разбиранията! :?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 09 яну 2008 1:26

Не бях чувал за това но явно сега това е хита на джепчиите :evil: Хубаво е да има такива теми че да се внимава повече.Попринцип Стара Загора беше по спокоен град от страна на кражби и золуми но май започва по малко да се поразваля както и трафика от 16.00 до 19.00ч е ужасен :roll: Започва да се пренаселва и за съжаление да се пълни с всевъзможна измет :evil:

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Сря 09 яну 2008 9:10

dermeister написа:
chefito написа:Вие сте луди честно...вадя си лопатата и за 10 мин ще разчистя още едно местенце.....ще спукам гумите на някой само защото ми е спрял на мястото.....тва е прекалена диващина....

Абе и ти си прав, ама има и друга страна на медала. Тука в София особено се навъдиха едни селтаци не е истина. Нанесъл се той на квартира в блока и си паркира Пасат-а, където си иска. Заваля снега, не можа да се излезе от входа. Отвънка баба на 70 години рине жената с лопата, той се замерва с детето. Направи му забележка, че нищо не пипва от както се е нанесъл и той и се зъби. Ебаси човека! Или другия от съседния вход. Прибере се по-рано, няма място на улицата пред неговия вход и вместо да се качи на тротоара пред тях идва пред моя вход и ми спира на 3те места дето са за цял вход. После аз се катеря всяка вечер по тротоарите. Или па трети. Нанесе се и той скоро. Докара ТРИ КОЛИ! ТРИ! Две ги паркира и айде. Останаха си там. А с третата, като няма място пред неговия вход, бам и той на наще 3 места. Е еби му майката! Гуми не пукам, нека им е гадно, че цял живот ще са прости. :evil:

Принципно има хора със всякакъв нрав, но не мисли така за хората които са на квартира в блока.
И аз съм бил на квартира и знам какво е! Хората в блока гледат на тебе се едно си втора категория човек като си на квартира и жилището не е твое. А при положение че човека си плаща има право на общите части толкова колкото и ти. Друг е въпроса ако се прекалява.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 09 яну 2008 10:23

Луда работа. Ринал бил сняг, и за това никой няма право да му спира на мястото. ????
Пълна селяния. Това място НЕ Е ТВОЕ бе!
Всеки има право да спре там, без значение дали си ринал, дали си садил цветя около него или си го припикавал 3 пъти на ден.
Мястото е на всички, до момента в който си платиш на общината месечен абонамент за него и ти сложат знак.
Като са заети местата ще паркираш ако трябва и на три преки от блока си, нямаш никакво основание за протести. Първият по време е пръв по право в случая.
Това че живееш в даден блок не ти дава никакви преференции за паркиране пред когото и да било.
А ако срежеш гуми на някого - не се чуди ако после си намериш колата годна само за скрап. :-)

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 09 яну 2008 15:51

psstv18rp написа:Луда работа. Ринал бил сняг, и за това никой няма право да му спира на мястото. ????
Пълна селяния. Това място НЕ Е ТВОЕ бе!
Всеки има право да спре там, без значение дали си ринал, дали си садил цветя около него или си го припикавал 3 пъти на ден.
Мястото е на всички, до момента в който си платиш на общината месечен абонамент за него и ти сложат знак.
Като са заети местата ще паркираш ако трябва и на три преки от блока си, нямаш никакво основание за протести. Първият по време е пръв по право в случая.
Това че живееш в даден блок не ти дава никакви преференции за паркиране пред когото и да било.
А ако срежеш гуми на някого - не се чуди ако после си намериш колата годна само за скрап. :-)

Логиката ти е желязна и наистина си е вярна по закон и т.н. Ама аз ако реша мога да дойда да ти се изпикая пред входната врата нали? Също мога да си хвърлям боклуците върху твоята кола. Имам право да си правя каквото си искам.

Въпроса е принципен и никой не спори за отринато място. Аз като рина пред входа, рина да минават всички, а не само аз да минавам. Обаче в едно общество си има морал и чувство за отговорност. Иначе верно кой превари той завари и всеки да се оправя. Дреме ми на мене за другите, аз съм пръв и тва е. За мене е тва е селяния.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 09 яну 2008 16:49

"Ама аз ако реша мога да дойда да ти се изпикая пред входната врата нали? Също мога да си хвърлям боклуците върху твоята кола."

И двете неща принципно са забранени от наредби и закони. Примерите ти никак не са удачни. Измисли други. :-)

"Обаче в едно общество си има морал и чувство за отговорност."

Т.е. всеки, дори и да е от друг град трябва да се сети че щом едно място е поизринато, то то е "нечие" и не може да се ползва въпреки че е на обществен паркинг или улица??? И е морално да му срежат гумите ако не се сети? Смях.

Ако си ринал на паркинга, похвално, положил си обществено полезен труд без никой да те кара, но това не ти дава никакви права, още по-малко пък да режеш гуми и т.н. ултра селяндурски изпълнения.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 09 яну 2008 17:22

psstv18rp написа:И двете неща принципно са забранени от наредби и закони. Примерите ти никак не са удачни. Измисли други. :-)

Абе идеята я схавна, може и да са забранени въпреки че не се сещам как. :)

psstv18rp написа:Т.е. всеки, дори и да е от друг град трябва да се сети че щом едно място е поизринато, то то е "нечие" и не може да се ползва въпреки че е на обществен паркинг или улица??? И е морално да му срежат гумите ако не се сети? Смях.

Ама чакай сега, аз не говоря за случката от началото на темата. За нея сме на едно мнение. Аз си спамих общо взето за моите терзания пред блока ми и като цяло за отношенията на хората към останалите хора. За такъв морал ти говоря. Тъпо е да си ползваш паркинга за морга и другите да няма къде да паркират, тъпо е да оставиш бабите да чистят снега и да си като пришълец, тъпо е да спираш по градинки и където ти падне, щото тва не ти е двора на вилата, а е на още 100 човека. Това исках да кажа.

psstv18rp написа:Ако си ринал на паркинга, похвално, положил си обществено полезен труд без никой да те кара, но това не ти дава никакви права, още по-малко пък да режеш гуми и т.н. ултра селяндурски изпълнения.

И принципно по закон трябва да се чисти пред блок-а, а домоуправителя да състави списък по дни за всеки етаж или апартамент кога да чисти. Аз съм ринал, щото и на мене ми е кофти да газя в преспи и имах време и желание.

Само не ми казвай, че ти не ринеш, ако си свободен или пък ако някой съсед си паркира колата от 30 години на едно място ще му паркираш нарочно там при положение, че има други или че си качваш колата пред входа да те заобикалят хората понеже да ти е по-близо и да те видят, че не ти пука.

Това исках да кажа, че ме дразни.
:wink:

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Сря 09 яну 2008 18:42

Виждам се разгорешщих настроенията и затова да поясня малко...
Там където е паркирал моят познат не е паркинг на блок, т.е. той е към блока, но има паркинг и от другата страна на блока и там спокойно могат да си паркират живеещите в блока. Плюс това в тези блокове на центъра на Стара Загора голяма част от живущите са пенсионери без автомобили и нямат нужда от допълнителни паркоместа(като мен с две коли :oops: ). Най-важното е, че това "разширение" на тротоара за паркиране е направено от предния кмет точно преди изборите, за да оправдае малко средства. Това там е не място на някой си, ами места където човек може да си паркира временно колата докато е на шопинг. Едва ли някой иска да засегне човек от блока, но моето лично мнение е, че това е долна постъпка на комплексиран пенсионер, притежаващ трудно джижеща се кола (примерно 30 годишна Жигулета), която е стояла преди на това място(може би преди 10-на години) и сега е ядосан, че има хора с желание за динамичен живот, трудещи се, имащи хубави коли (на познатия колата е чисто нова) и мислещи по-различно от него.
Едва ли някога такива хора ще разберат, че "моето" място пред блока е начина да докажеш мъжествеността си, ум и добро гражданско поведение...
Във въпросния ден няма сняг и никаква причина да няма други места.
Става въпрос за нещо повече от моето място...чудно ми е защо такива МЪЖЕ не резнат гумите на някой таксиметров шофьор, където може да го хване при следващия опит и му срине егото, а на случайни хора?

Върни се в “Пътеводител”