Мнения за двигател 1,4 аех . Поло 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнения за двигател 1,4 аех . Поло 6N

Мнениеот Golf`mafia » Сря 09 яну 2008 19:10

такам в скоро закупихме и едно половерче 1,4 аех мотор с първа регистрация 95-та година какви са ви мненията за този двигател и тои всъщност вентилиран ли е или?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 09 яну 2008 19:37

И аз мойто поло го взех преди 1месец и нещо,кво да ти кажа аз не очаквах за 1.4 мотор толко да върви,бая стабилно се развърта (казва го човек който е свикнал на голф ГТИ 112кс :roll: :lol: ) Пълна инжекция е,ако незнаеш да ти кажа,проблеми до колокото знам не прави,за 1месец над 1500км съм минал и съм си сменил само консумативи,стабилна колица мойта е дългата база можеш да я видиш в гаража...пожелавам ти безгрижно каране със нея...слаба страна са и скоростите малко каране без масло и после вадиш яко пари за това трябва редовно да го проверяваш и да следиш семерингите да не са отишли,щото и най-малкото каране без масло и после едно че трудно се намира такава скоростна кутия,едно че е много цифра. :wink:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 09 яну 2008 20:26

и аз сам много доволен от колицата а като понита(конски сили) имаш ли идея колко е а доколкото за вървежа преди да я купиме наистина си мислех че голфа ми върви за двигателя си ама това е наистина малка осичка :)

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 09 яну 2008 20:44

мотора е пълна инжекция 8клапана 60коня на 4700об/мин.,116нм на 2800об/мин :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 09 яну 2008 20:56

Или е 55 или 60 коня - и на двата двигателя означението е AEX - много тъпо ,ама е факт.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 09 яну 2008 20:58

Anbuch написа:Или е 55 или 60 коня - и на двата двигателя означението е AEX - много тъпо ,ама е факт.

да личи си че отскоро имам поло,а разликата колега каква е по хардуеара :lol: че има 5коня разлика

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Сря 09 яну 2008 21:08

Gesha_GTI написа:И аз мойто поло го взех преди 1месец и нещо,кво да ти кажа аз не очаквах за 1.4 мотор толко да върви,бая стабилно се развърта (казва го човек който е свикнал на голф ГТИ 112кс :roll: :lol: ) Пълна инжекция е,ако незнаеш да ти кажа,проблеми до колокото знам не прави,за 1месец над 1500км съм минал и съм си сменил само консумативи,стабилна колица мойта е дългата база можеш да я видиш в гаража...пожелавам ти безгрижно каране със нея...слаба страна са и скоростите малко каране без масло и после вадиш яко пари за това трябва редовно да го проверяваш и да следиш семерингите да не са отишли,щото и най-малкото каране без масло и после едно че трудно се намира такава скоростна кутия,едно че е много цифра. :wink:

Колега извинявай ще ми обясниш ли като на малоумен как се проверява маслото на скоростната кутия?В смисъл едно и също ли е това което си се проверява с оная щека :)

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Сря 09 яну 2008 21:15

Anbuch написа:Или е 55 или 60 коня - и на двата двигателя означението е AEX - много тъпо ,ама е факт.

Eee това и аз не бях го чувал :roll: И на мен ще ми е интересно да разбера каква е разликата?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 09 яну 2008 21:20

Citoject написа:
Gesha_GTI написа:И аз мойто поло го взех преди 1месец и нещо,кво да ти кажа аз не очаквах за 1.4 мотор толко да върви,бая стабилно се развърта (казва го човек който е свикнал на голф ГТИ 112кс :roll: :lol: ) Пълна инжекция е,ако незнаеш да ти кажа,проблеми до колокото знам не прави,за 1месец над 1500км съм минал и съм си сменил само консумативи,стабилна колица мойта е дългата база можеш да я видиш в гаража...пожелавам ти безгрижно каране със нея...слаба страна са и скоростите малко каране без масло и после вадиш яко пари за това трябва редовно да го проверяваш и да следиш семерингите да не са отишли,щото и най-малкото каране без масло и после едно че трудно се намира такава скоростна кутия,едно че е много цифра. :wink:

Колега извинявай ще ми обясниш ли като на малоумен как се проверява маслото на скоростната кутия?В смисъл едно и също ли е това което си се проверява с оная щека :)

Не колега не е от пръчката за маслото.От доло на скоростите има една пробка,която като тръгнеш да отвиваш ако маслото в скоростите е на мах трябва да почне да тече,ако искаш утре ако имам време ще ти го снимам,защото в момента не ми се слиза до колата :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 09 яну 2008 21:31

За разлика и аз не мога да кажа... рових доста но така или иначе не откривам абсолютно никаква разлика по хардуера. Има и още един такъв двигател АXN дето е 55 коня и се произвежда от 98 до 01г ,а АЕХ от 95г до 01г.
Във форума имаме едно такова поло на колегата POGO e . Всичко си им е еднакво и на трите гореспоменати двигателя : 1389 куб ,Motronic MP9 ..... и каквото още проверих ,ама не видях някакви различия аз поне. Колегата POGO e с 6N2 и много се ядосваше на двигателя ,че харчи повече от вектрата която е карал преди (нещо към 100 коня и нагоре беше май) ,пък не върви

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 09 яну 2008 22:28

между другото в сервиз ми казаха че е моно не е пълна инжекция дали в това не се крие разликата в кончетата а това дали са 55 или 60 незнам ама си е бая пъргавичка обаче е с по къси скорости от на голфи с което още не мога да свикна а сам свикнал да карам в "лютеницата" е то и за това сега ще сам някой месец без книжка за 109км градско :twisted:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 09 яну 2008 22:42

Много се съмнявам да е моно - що не смениш сервиза! Системата за подаване на горивото и за 3-те двигателя е :
Мotronic MP9 = MPI = Multi point injector = многоточкова инжекция = пълна инжекция

п.п. Ако наистина ти е АЕХ мотора де

Последна промяна от Anbuch на Сря 09 яну 2008 22:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 09 яну 2008 22:44

аех е 300% то дори има лепенка там на пластмасата над ангренажния ремък за това сам убеден а за дали е моно или пълна не сам 100% че не сам от наи осветените в тия неща, а и Anbuch сега погледнах в гаража ти и под моя капак се крие абсолютно същото като при теб не че знам дали се различават иначе под капака пълните и моното инжекциий

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 09 яну 2008 22:54

Лесно ще се убедиш сам :
Махаш капака на филтъра и ако е моно трябва да видиш дюзата :
Изображение
Пък ако е пъна ижекция -там няма дюзи и направо се вижда дроселовата клапа
Изображение
Дюите са четери на всеки цилиндър - едни такива чернички точно над свещите (естествено им отиват жички) няма начин да ги объркаш

Последна промяна от Anbuch на Нед 20 яну 2008 20:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 09 яну 2008 22:57

благодаря ще бъде проверено иначе тоя дет ми каза че е моно ми сменяваше ангренажния ремък и викам еба ли го се толко требва да му чатка главата

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”