Избор на акумулатор. Факти, митове, легенди.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 09 яну 2008 15:16

Аз ползвам едни супер елементарни topla, правят индустриални батерии :D

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 09 яну 2008 15:22

L&R написа:Аз ползвам едни супер елементарни topla

:D :D :D ЕЛЕМЕНТАРНИ ЛИ??? Това са едни от най-яките батерии на нашия пазар :twisted: предполагам си напълно наясно с това В някаква тема преразказвах, че точно тяхното ОТК е супер изпипано и почти не дават дефекти...

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Чет 10 яну 2008 8:21

Имал съм монбат, магнети марели, искра, бош-силвър. Само от последния засега нямам дългосрочни наблюдения. Затова и споделям.
Местата, на които няма да отида повече се знаят от почти всички (е, поне тия дето са имали поне два акумулатора за последните 2 години). Не смятам тук да правя (анти)реклама на който и да е. Но в Л.С. мога да споделя, за който се интересува, къде има голям шанс да се сдобие с кофти тръпка.
Те това е.
Не ангажирам никого с мнението си.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 10 яну 2008 21:11

На кратко да изложа и моето мнение по въпроса и да споделя и малко опит. Купих си колата Г2 1.3NZ с акумулатор Bosch Silver 62Ah и проблем с паленето не съм имал никога, но пък сменям вече 2ри път ремък на алтернатора, защото се натоварва доста от това че работи вечно на макс. Следващия акумулатор ще ми бъде 55 така съм решил, все пак имам аларма и радио които консумират при изгасен двигател и трябва това да се отчете. И да не забравя че един недозареден акумулатор се сулфатизира и капацитета и стартовия му ток намаляват, за това е по-добре да се кара с по-малък и заред акумулатор, просто ще искара повече и все пак по-голям от предписания (но с мярка), защото по колата има неща които не са смятани.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 11 яну 2008 22:15

Пък аз мисля че си попаднал на менте ремъци ....да ти кажа под секрет...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 12 яну 2008 13:32

проблем с паленето не съм имал никога, но пък сменям вече 2ри път ремък на алтернатора, защото се натоварва доста от това че работи вечно на макс. Следващия акумулатор ще ми бъде 55

:D :D Така, така ....давай смело надолу .... с 55 а/ч голям хаир ще видиш ....от 42 - още по добре ...ако намериш някой акумулатор за аларми ...ммм... 1.3 А/ч и го сложиш , ще е супер 1 - че няма никога повече да смениш ремък и 2 - че е по евтин ....
Успех :D :wink:

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 12 яну 2008 13:35

Не съм доволен от Монбат,тамън му изтече гаранцията и една клетка замина :не:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 13 яну 2008 23:23

добре де! четох четох и нищо не разбрах! :)
За мойто AFH-че какво ме съветвате да си закупя и от къде! Насочил съм се по принцип към AC Delco!!! От къде в Софето мога да си го купя и колко Аh?? За поло според ЕТКА е 36, 44 или 61Ah. Ще ми се 61 ... ама ще ми го зарежда ли стартера добре и т.н.? КАжете си мнението моля. А ако си купя с голям стартов ток дали мога да прецакам стартера?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 16 яну 2008 16:26

Е хахде де ..... никой ли няма да ми препоръча магазин за акумулатори и марка?

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 16 яну 2008 19:16

Koksan написа:Е хахде де ..... никой ли няма да ми препоръча магазин за акумулатори и марка?

Е такъв взех,преди 1месец,и съм доволен,в студовете се справи чудесно.
Цена:190лв.италиянски,с 2г. гаранция:
Марката е FAAM
Изображение

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 16 яну 2008 19:45

Koksan написа:добре де! четох четох и нищо не разбрах! :)
За мойто AFH-че какво ме съветвате да си закупя и от къде! Насочил съм се по принцип към AC Delco!!! От къде в Софето мога да си го купя и колко Аh?? За поло според ЕТКА е 36, 44 или 61Ah. Ще ми се 61 ... ама ще ми го зарежда ли стартера добре и т.н.? КАжете си мнението моля. А ако си купя с голям стартов ток дали мога да прецакам стартера?

Отзад - напред :wink:
Стартерът ти няма да се прецака от голям пусков ток :idea:
АЛтернаторът ти ще успява да зарежда и 61 Ан, ако си караш колата достатъчно....
Според мен не е нужно да слагаш чак 61, освен ако нямаш сериозни консуматори (клима, усилвател и т.н.). Ако почетеш назад в темата ще видиш, че според juve, ronin и др. не е зле да сложиш и 74 стига да се събере :wink: така че - ти решаваш
В София AC Delco можеш да си купиш от магазина на фирма Имахижу на ул.Симеон близо до пресечката с Опълченска от към нечетните номера, от Сливница м/у Сточна гара и Раковски, или където видиш тяхна реклама.
Понеже аз съм от тези с "малките", бих ти препоръчал BOSCH SILVER 52 Ah или VARTA SILVER пак толкова :wink:
Успех

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 16 яну 2008 21:22

До преди два три дни карах с Бош-силвър 64 Ач. видимо бе малко за дизелака.Е издъхна на 13 и така си взех най после 74 Ач. нещо което мисля че е оптимално за мотора ми.
Да речем че алтернатора ми е зареждал добре предишната батерия да ама това не ме спаси от фаул при запалване.
А и мястото отредено за батерията в двигателния отсек :wink: се напълни.Преди стоеше някак празно.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 17 яну 2008 11:48

Много добри акумулатори на нашия пазар са австрийските Banner, както и словенските Topla и Vesna. Топла вече е спомената. :)

Потребителски аватар
editionvr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот editionvr6 » Чет 17 яну 2008 20:23

моля за съвет:
За голф 2000 куб
Мон Бат 65 Ам/ч или 75 Ам/ч необслужваеми с контролно "око".
Кой от двата да купя, предвид многото консуматори - климатроник, 2 бр усилватели...?
благодаря предварително за съветите.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 17 яну 2008 22:30

Мон Бат 65 Ам/ч или 75 Ам/ч необслужваеми с контролно "око".
Кой от двата да купя, предвид многото консуматори - климатроник, 2 бр усилватели...?
благодаря предварително за съветите.

А бе колега , ти въобще прегледа ли някоя страница от всичките 11 дотук и още 10 тината теми с подобна насоченост ? :?: :evil: Ми прочети поне малко дееееееее :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”