тресене при потегляне

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 27 сеп 2005 20:40

kris11 написа:100% по съединителя.Може и да е аксиален лагер.Ако е разбит лагера или задира при придвижването зацепва не по цялата ....

Благодаря ти kriss11. А бе то се е видяло че ще трябва да се отваря, пък после ще я смятаме. Лошо, щото са едни цифри ...
Обадих се във VW Zentrum на околовръсното и ако някой проявява интерес: 250лв. е феродовия диск със връщане на стария (каквото и да означава това... вероятно рециклират нещо ... дано само не го правят тук, че напоследък и ластик за прашка не мо'е се произведе в тая държава). 100-120лв. е труда (с уговорката: "ако не излезе нещо друго..." ... а там винаги излиза нещо друго....). Дават 1 година гаранция или до 30,000км.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 27 сеп 2005 20:42

L&R написа:Mr Green Fun ~ОПАСЕН АМБРИАЖ~ ли е филма :)

(с перефразирането) ПОЗНА ! :lol: :lol: :lol:
Накефи ме: "Опасен амбриаж" не ми беше хрумвало ! :lol: :lol: :lol:

Последна промяна от Rumen на Вто 27 сеп 2005 20:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Вто 27 сеп 2005 20:43

Според мен това са демпферните пружини или там както се пишат на феродовия диск като ти го свалят го разклати ако не дрънка като дайре та на. Както и да е феродовия е за смяна

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 28 сеп 2005 7:07

Rumen написа:
kris11 написа:100% по съединителя.Може и да е аксиален лагер.Ако е разбит лагера или задира при придвижването зацепва не по цялата ....

Благодаря ти kriss11. А бе то се е видяло че ще трябва да се отваря, пък после ще я смятаме. Лошо, щото са едни цифри ...
Обадих се във VW Zentrum на околовръсното и ако някой проявява интерес: 250лв. е феродовия диск със връщане на стария (каквото и да означава това... вероятно рециклират нещо ... дано само не го правят тук, че напоследък и ластик за прашка не мо'е се произведе в тая държава). 100-120лв. е труда (с уговорката: "ако не излезе нещо друго..." ... а там винаги излиза нещо друго....). Дават 1 година гаранция или до 30,000км.

Тоя центрум официален сервиз на новите вносители ли е или е просто сервиз.....Щото ако е първото цените им са съвсем прилични за разлика от Юнитрейд. Не че знам колко струват тези неща там ама те за добър ден вземаха преди време стотарка.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 28 сеп 2005 8:24

Според мене със смяна на феродовия диск ще се оправи.От прегряването най-вероятно е заминал той.Може да е получил някакво изкривяване и след това ляга по цялата периферя еднакво.А може и да са и пружините. Дано да не е огледалния.Но според мене той ще е здрав, тъй -като той е метален и отдава по-бързо температурата.Но не е изключено ако пригряването е било голямо и той да се е укривил!!!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 28 сеп 2005 9:19

При мен е същата ситуация, особено когато колата е загряла и съм карал 20-30 минути... започва да придърпва на първа на полусъединител. 250 лева... май ще и карам така докато съвсем не свърши :?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 28 сеп 2005 9:25

VW_FEN написа:При мен е същата ситуация, особено когато колата е загряла и съм карал 20-30 минути... започва да придърпва на първа на полусъединител. 250 лева... май ще и карам така докато съвсем не свърши :?

Недей ще прецакаш и огледалния диск .......

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 28 сеп 2005 9:28

silent написа:Тоя центрум официален сервиз на новите вносители ли е или е просто сервиз.....Щото ако е първото цените им са съвсем прилични за разлика от Юнитрейд. Не че знам колко струват тези неща там ама те за добър ден вземаха преди време стотарка.

Да, официален са. Казват се САКАР Ауто и доколкото съм в течение обслужват VW и Audi-тата, които са купени от Porsche BG. По отношение на цените мисля, че са едно към едно с Юнито. Даже фактурите им изглеждат по един и същи начин. От качеството на работата им обаче съм много по-доволен. Не знам защо Юнито нещо не ми допадна - като отидеш там те гледат по един такъв начин сякаш виждат най-лошия си кошмар. Няма го отношението към клиента. Всички знаят, че е фирмен сервиз и че частите и услугите са по-скъпички и че щом си отишъл с такава кола, значи си преценил, че трябва да ги дадеш тия мако повече кинти и срещу тях да получиш нещо. А първото нещо, което според мен трябва да получиш в този сервиз (независимо с каква кола си отишъл) е отношение към клиента, което да е не само вежливо и дружелюбно, но и да личи загриженост към проблемите на автомобила ти и огромното желание тутакси да ги отстранят. А те, братче, те гледат и в погледите им едвали не се чете: "А бе що си ми дошъл в сервиза бе !?". Като чели не си отишъл да им даваш, а да им взимаш пари. Изобщо няма да коментирам някои малки типично сервизни дяволийки, които се опитват да правят и ако не си отваряш очите, не 100 ами 200 лева ще ти вземат за добър ден.

Съвсем по друг начин стоят нещата във VW Zentrum - вежливи, любезни, озивчиви, дават акъл и съвет, а ако имаш забележки към работата без фасони, без мусене колата се вкарва във халето и каприза се удовлетворява.

То на целия този коментар май не му е много тука мястото (имаше някаква тема "сервизи +/-", но нали тръгнахме от цените та се отплеснах.

pasatco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatco » Сря 28 сеп 2005 13:18

Аз имах същия проблем при потегляне, но се оказа че долната помпа на съединителя е заминала, става въпрос за пасат 92 г., така че не бързай със съединителя! :!:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 28 сеп 2005 15:30

НАИСТИНА НЕЗНАМ КАКВО И СТАВА НА ТАЗИ КОЛА :shock: !
Ейго на, те сега се прибирам от 70км. градско, предимно Софийския traffic-jam тръгва, спира без проблем; никакво тресене, никакво придърпване, никаква газ вповече, никакво задържане вповече на съединителя; едно красиво, грациозно и плавно потегляне. Все едно не е същата кола. Баси ! Ако някой има идея нека я сподели.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 28 сеп 2005 15:32

spam Дааам 1000 лв и я зимам за резервни части mhihi :drinking: Mr Green Fun ...бах тас кола spam

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 28 сеп 2005 18:34

Rumen написа:НАИСТИНА НЕЗНАМ КАКВО И СТАВА НА ТАЗИ КОЛА :shock: !
Ейго на, те сега се прибирам от 70км. градско, предимно Софийския traffic-jam тръгва, спира без проблем; никакво тресене, никакво придърпване, никаква газ вповече, никакво задържане вповече на съединителя; едно красиво, грациозно и плавно потегляне. Все едно не е същата кола. Баси ! Ако някой има идея нека я сподели.

Примен е така, когато не е загряла - тръгвам и не тресе... обаче минат ли 20-30 минути в натоварено градско каране...
По принцип огледалния диск колко струва? Не е ли цялата операция 250 лева - смяна на всички там дискове? Или само единия е 250, пък огледалния да струва пъти повече??? (дано не е така де) :)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 28 сеп 2005 23:41

Долната помпа на съединителя ми течеше, но вече съм я сменил и промяна в тресенето няма.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 29 сеп 2005 8:27

Lawyer написа:Долната помпа на съединителя ми течеше, но вече съм я сменил и промяна в тресенето няма.

Искаш да кажеш, че продължава да тресе ?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 29 сеп 2005 8:40

Да, продължава, а се надявах от нея да е било и да се оправи...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”