За светещите прасета и автомобилите от Китай

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Съб 14 яну 2006 23:59

бе не, че ше фана да защитаам китайците, но това, че видите ли те праели само боклуци ней съвсем тъй, разбира се, че преобладава това, но за това не са виновни смао китайците, а и тези които им поръчват/купуват стоките на едро и после ги препродават ...

... имам един познат, който е бил в Китай и е доста по запознат от средностатистическия българин, който за жалост според мен напоследък е свикнал да живее с доста митове ...

... та този мой познат преди време ми обясни, че китайците както правят мега боклуци така могат да правят и много качествени неща стига да си платиш достатъчно ...

... но ест повечето търговци работещи с Китай не го правят защото те са отишли там точно заради евтинджоса ...

... просто истината е, че за китайците е почти невъзможно да върнат клиент, може да им кажеш произведете ми примерно 10 000 чифта маратонки като искам производствената цена на един чифт да е 1 долар (нещо което звучи абсурдно) и те ще ти го правят - ест. такава маратонка се къса ама точно веднага при самото обуване, но те са си спазили условията - чифта струва 1 долар ;) ...

... ако обаче искаш чифта да струва примерно 50 долара качеството ша е съвсем ама съвсем друго, предполагам секи от вас е виждал примерно спортни маркови и наистина качествни дрехи в официални магазини с етикети "маде ин цхине" ...

та така ;) ... ку не ми вярвате гледайте MythBusters по Discovery Channel ;)

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Нед 15 яну 2006 16:33

Мене пък ми е много интересно дали жълтурите плащат нещо на GM за тва че продават Фронтерата (Исузу Родео и Хонда Паспорт в Щатите) под името Лендуинд. Разликите са леки - в муцуната и таблото е по-модерно.
Щото помните кви скандали бяха с QQ Cherry=Daewoo (Chevrolet) Matiz 1:1, и колко много плагиатски автомобили бяха представили на автомоблиното изложение в Пекин. Даже имаше 307ЦЦ 1:1 и франкенщайн тойота старлет с лице от старата Ц класа :lol:
Иначе за мен колата изглежда много добре, въпреки поостарелия дизайн китайците са я освежили много успешно, а и вътре е ок.
За тези пари е перфектна.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 23 юни 2007 18:18

http://www.dnes.bg/article.php?cat=8&id=37906

Китайска лимузина се дъни на краштеста на ADAC

хахаха една звезда ...

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 23 юни 2007 23:03

Цък

Dnes.bg написа:вратата й пропада така, че може да се отвори само със специална техника.

За срванение тук мога да кажа, че случайно от "ръководител прозводство" знам, че при голф 5 е имало оплаквания от пожарната към производителя на вратите, че ламарината била прекалено дебела, и имало случай, че пожарникарите не можели да отрежат вратите с пневматичната ножица (= специална техника):shock

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 24 юни 2007 0:07

Еий от тия китайци нищо не става!!!Вече един месец ще стане ,че и повече,чисто новата китайска машина не може да тръгне......продължаваме с побългаряването!!! :twisted:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 24 юни 2007 8:47

За китай и аз съм чувал какви ли не работи.

Например в заводите, където се шият марки като нике и адидас, се шият и Булдозер.
Е качеството на маратонка от 30 лв не е като на такава от 120лв.

Друго което съм чувал е че в китай могат да си правят съвсем законно копие на който и да е продукт, само да му сменят името.
Примерно бай ви пешо китаеца работил в завод за телевизори Сони има право да си вземе схемите на телвизора и в гаража да си зглоби съштия и дори да го продава, стига да не го нарича Сони.
Та предполагам с колите е същото.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Нед 24 юни 2007 11:09

StreetThug16V написа:Мене пък ми е много интересно дали жълтурите плащат нещо на GM за тва че продават Фронтерата ( .

Има една компания Shanghai GM, която произвежда и буици и сигурно и въпросното копие на фронтера.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 24 юни 2007 12:04

http://www.dnes.bg/article.php?id=37969

Отгледаха домати с аромат на роза и лимон

сега вече мога официално да се застрелям ....... :shock :shock на кому е нужно да постъпи така с бадните домати .....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 24 юни 2007 12:18

Tyan написа:http://www.dnes.bg/article.php?id=37969

сега вече мога официално да се застрелям ....... :shock :shock на кому е нужно да постъпи така с бадните домати .....

е как бе....отиваш да взимаш мацката с букет домати, после ги режеш на слатка шопска за рикията, и стискаш малко доматен сок на цацата, накрая с бирата :lol:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 24 юни 2007 15:16

Tyan написа:http://www.dnes.bg/article.php?id=37969

Като немогат да си отгледат хубави, големи, червени и сочни домати, като наще българските.

Почват да експерементират идиотите.

Утре сигорно ще почнат да правяр кисело мляко с аромат на патладжан. :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 10 яну 2008 13:03

:) краят е близо ...след като създадоха светещи в тъмното зелени прасета те и родиха .....

Свиня роди флуоресциращи прасенца

http://www.dnes.bg/article.php?id=45864

Устата, гърлото и езикът на двете прасенца светят в зелено при ултравиолетово осветяване, съобщи професор Лю Чжунхуа от Североизточния селскостопански институт в Харбин.

Общо родените прасенца са 11, но само две от тях светят.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 10 яну 2008 13:10

е ако апнем от тва зилено прасе , дали после лайното ми ще свети зелено :gruebel :gruebel

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”