Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стигнем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 10 яну 2008 13:46

icoico написа:Средната работна заплата в „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” в момента е 1490 лв. Ръководството на дружеството е планирало изравняване на заплатите с тези в сходните предприятия в Европейския съюз до 2-3 години.
Някакви коментари да предложите??? :roll:
п.с. Цифрата е от преди 20 процентното им увеличение след стачката.

забрави да им споменеш пенсията после ... 500-600лв .. само че доста не доживяват до тогава аз пък да те светна.. отрова пич.. отрова му се вика! и то ЯКА! за това им дават толкова пари.. ама после рядко доживяват доволната си пенсия

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 10 яну 2008 13:50

А като им вземат и одръжките, пенсионни фондове данъци и така нататъка колко стават?

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Чет 10 яну 2008 14:01

Пари се изкарват лесно стига да имаш идеи и да не те мързи, понякога се иска и някакъв начален капитал. По принцип колкото и високи да са заплатите някъде, не може много да се разчита на някой, за когото работиш. Един вид ти работиш, за да правиш него богат и трябва да се задоволиш с трохите му. А отделно това, което разправяте, че бачкате по 12 часа на ден и събота/неделя, това живот ли е баси, какъв е смисъла да се работи по толкова време като пак ще се чувстваш насрано и единствените моменти на удоволетворение са когато си купиш някакъв предмет, от който нямаш особена нужда и му се порадваш по половин час на ден. Няма смисъл в тва.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 10 яну 2008 14:44

Като гледам тука повечето дето пишете сте от големите градове - София,Барна,Бургас,Пловдив незнам си още от каде,та 1000 евра заплата,да ама 2000 евра вееееече :lol: .Някои хора могат да взимат и повече ама масата от хората колко взимат а ?Тука в провинциятаааа (на село) такъв филм 4 бона месечно няма :lol: (пак повтарям говоря за масата от хората - обикновенни работници мисля че няма нужда от примери).Да не говорим че има семейства,които се издържат с няма и 1000 лева месечно при това с деца,това не го казвам просто ей така а е чиста действителност.Щом на вас с 2000+ ви е трудно за тези хора какво да кажем а ...

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 10 яну 2008 15:19

sick_fuck написа:Като гледам тука повечето дето пишете сте от големите градове - София,Барна,Бургас,Пловдив незнам си още от каде,та 1000 евра заплата,да ама 2000 евра вееееече :lol: .Някои хора могат да взимат и повече ама масата от хората колко взимат а ?Тука в провинциятаааа (на село) такъв филм 4 бона месечно няма :lol: (пак повтарям говоря за масата от хората - обикновенни работници мисля че няма нужда от примери).Да не говорим че има семейства,които се издържат с няма и 1000 лева месечно при това с деца,това не го казвам просто ей така а е чиста действителност.Щом на вас с 2000+ ви е трудно за тези хора какво да кажем а ...

Има и семейства с бебе дето се издържат с 500 че и по-малко лева на месец.ЗА какво говорехме?

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Re: Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стиг

Мнениеот asentm » Чет 10 яну 2008 15:39

wili98 написа:ако искате пътища..
да не си чупим колите..
подгответе се да се разделяте за вашата любима поне 700-800 евро за ГО+данъци+пътни такси..
иначе не става!

ами аз въртя горе долу около 45 000 км. на година и тези пари ги давам за подръжка на колата само за щети причинени от лоши пътища, като сметнем и колко жертви взимат пътищата защото са лоши /изключвам защото сме олигофрени/ лично бих ги давал...сега ще скочите да ама това за мен са много пари .... ами в цял свят като не можеш нещо не си го позволяваш ...но българина си дава всички пари само за да е в лъскава кола...но това е друга тема
:idea: и ще я пусна отделно

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стиг

Мнениеот wili98 » Пет 11 яну 2008 11:39

asentm написа:ами аз въртя горе долу около 45 000 км. на година и тези пари ги давам за подръжка на колата само за щети причинени от лоши пътища, като сметнем и колко жертви взимат пътищата защото са лоши /изключвам защото сме олигофрени/ лично бих ги давал...сега ще скочите да ама това за мен са много пари .... ами в цял свят като не можеш нещо не си го позволяваш ...но българина си дава всички пари само за да е в лъскава кола...но това е друга тема
:idea: и ще я пусна отделно

Това е до болка ясно.. ако не ги даваме по скъпи тол такси и данъци,
ще ги даваме за части и окачване и майстори...

Въпроса е , че когато вдигнат винетката от 50 на 60 лв .. се почват некви популизми... видиш ли кви са ни заплатите.. па на европеецо, ма видиш ли човечеца на село как ще си кара колата...
ми просто и ясно ако не може да си го позволи.. не кара.!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 яну 2008 15:36

Ами пичове то единия колега го написа по-горе-----зада се вдигнат заплатите трябва преди това да се вдигнат цените,горчива истина но е факт.
Който иска бързи пари---да се гмурка в сенчестия бизнес,в която и да е от формите му.Там работа много и добре се печели,само дупето да ти е яко.Ааааааа,ама забравих че бай Ганъо,не обича да рискува много много,да не поема отговорности и ако може да му казват само какво да прави че е по-лесно.Ееееми не може тогава хем да ти е леко,хем да ти е меко и хем около врата да ти е широко.Такъв филм НЕМА.На недоволните остава само да си драскат из подобни теми,а на останалите да се подсмихват,защото техните проблеми са им чужди.Както се казва--Сития на гладния вяра няма/и никога няма да има/.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 11 яну 2008 19:35

Какво ви кара да си мислите че ако увеличат данъка нещо ще се промени?Може да направят още един ред хотели по черноморието или вместо 100 хотела на рилски езера да направят 200.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 яну 2008 23:20

maks написа:Какво ви кара да си мислите че ако увеличат данъка нещо ще се промени?Може да направят още един ред хотели по черноморието или вместо 100 хотела на рилски езера да направят 200.

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :handshake

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 12 яну 2008 2:27

Всеки се спасява по еденично или както може и не го интересува другия.Съгласен съм с тезата,че "който е кадърен гладен няма да умре" ама докато се примиряваме с нищожното което имаме оправия няма да има!
Вили батко да си жив и здрав да си изкарваш паричките колкото и да са ама само си представи в една нормална европейска държава за труда и знанията които полагаш колко ще ти плащат?Съгласен съм ,че на всякъде на запад удоволствията са скъпи ама поне храната и горивата са евтини в сравнение със заплатите които взимат или с други думи държавата не пречи на НИКОЙ да живее като нормален човек,а знаещите и можещите те пак да си правят многото пари!
За разлика обаче в БГ целта е богатите да стават все по-богати,а бедните все по-бедни.И от къде да дойдат тези пари......?Ама те хората са казали "Едно бебе докато не се разреве,не го хранят" И докато всеки си трае и мизерства винаги ще е така,половината от младите хора пък и от по-старите хванаха пътя по чужбина,останаха мошениците и пенсионерите и тези които не искат да работят или има от къде да им пада.
Абе оправия няма ,всеки да се оправя както може и тва е!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 12 яну 2008 8:07

didkoltd написа:Всеки се спасява по еденично или както може и не го интересува другия.Съгласен съм с тезата,че "който е кадърен гладен няма да умре" ама докато се примиряваме с нищожното което имаме оправия няма да има!
Вили батко да си жив и здрав да си изкарваш паричките колкото и да са ама само си представи в една нормална европейска държава за труда и знанията които полагаш колко ще ти плащат?Съгласен съм ,че на всякъде на запад удоволствията са скъпи ама поне храната и горивата са евтини в сравнение със заплатите които взимат или с други думи държавата не пречи на НИКОЙ да живее като нормален човек,а знаещите и можещите те пак да си правят многото пари!
За разлика обаче в БГ целта е богатите да стават все по-богати,а бедните все по-бедни.И от къде да дойдат тези пари......?Ама те хората са казали "Едно бебе докато не се разреве,не го хранят" И докато всеки си трае и мизерства винаги ще е така,половината от младите хора пък и от по-старите хванаха пътя по чужбина,останаха мошениците и пенсионерите и тези които не искат да работят или има от къде да им пада.
Абе оправия няма ,всеки да се оправя както може и тва е!
:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown По - точно заключение нямаше как да се направи :idea:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Съб 12 яну 2008 8:27

Момчета, радвайте се че сте живи и здрави. Никъде по света парите не падат от дърветата. На някой места се правят повече пари но и разходите са мнооооого многократно повече от България. От личен опит говоря, пробвал съм на много места от тази и онази страна на океана. Заради това му викат "стандарти" защото и заплатите са по високи, но и данъците и цените са по високи (с малки изключения).

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 12 яну 2008 8:50

е те това е приказка ..лесно няма никъде и на всякъде е голям но за сметка на това четвъртит !!!! еле пък са ми любими тези дето си мислят че на запад, яхтите и партитата тип снууп дог падат от небето.... падат като направиш няколко милиона... сиреч навсякъде богатите са си богати и бедните са си бедни без значение дали правят 2000 лева годишно или 20 000 долара

.....за храната и стоките от първа необходимост и съотношението към средният доход съм съгласен с дидколтд, но при все че убиха всякакво земеделие и производство е нормално цение да са като навън, а да не забраваяме и вечната спекула ;)

отделно не разбирам как някой може да се оплаква че е зле ..при положени че има едно, две жилища, има къде да се прибере, няма да умре от глад ..и най важното е здрав ..... просто не знаете как живее 3/4 от човечеството :) и пак начина на мислене на източните култури който не е съсредоточен върху материалното ги прави много по щастливи ..кво като ще умре на 40 няма къде да живее няма,дрехи и се храни от кофата ......

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 12 яну 2008 12:35

Tyan написа:...

Колега съгласен съм с гледната ти точка почти напълно :)
Единствено не разбрах защо да се примиряваме с това което имаме?
Ако сами не желаем да живеем по-добре то тогава се губи и елемента на прогреса ;)
Аз не ламтя за яхти, хареми, скъпи коли и охолни имения. Единственото което искам е да работя нормално, да изкарвам нормално и да не се чувствам изнудван и притискан от държавата и безбройните и институции :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”