Малко въпросчета за Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Малко въпросчета за Голф3

Мнениеот George_131 » Чет 10 яну 2008 0:31

Здравеите колеги, имам няколко проблемчета и бих искал да попитам някои неща.
1. Лампата за Airbag-a, бяха ми казали, че при запалване трябва да светне и след известно време да загасне, но тя не светва хич, от какво може да е това, и евентуално къде да отида да го погледнат.
2. Препоръчайте ми къде мога да отида (в Пловдив) за да ми свържат халогените, имам си на бронята, но неса свързани.
3. Също така ми трябва алармаджия, щот на тази с която съм не и работи серената и неможело да се смени само тя, та ми трябва нова аларма :) и от няколк месеца се каня да я сменя ама... се нямам време.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 10 яну 2008 1:28

По точка 1: Въпроса ти и отговора ми в друга тема ;)
radotom написа:
George_131 написа:А ако лампата не светва хич какъв може да е проблема?

Означава, че някой старателно се е погрижил да не свети ;)
И обикновено - съзнателно :!:
Вероятно колата е претърпяла челен удар, отворили са се били възглавниците и джамбаза просто е резнал индикацията, че да не се набива в очи при продажбата.

По точка 2: Сигорен ли си, че имаш такива? На всички Г3 има отвор на бронята, но на някои е поставен просто парче пластмаса (бленда), а отзад няма нищо

По точка 3: Фирма 'Пулсар', тел 0888/372 712. Това е като тръгнеш от 'Тримонциум' към 'Евмолпия', при писоарите, веднага след тях, на ъгъла на блока.
Моята там я постави човека преди години и никакви оплаквания нямам. Работи професионално. Жичкаджия съм, та го гледах старателно ;) Всички връзки бяха със спойки и добре изолирани.

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Чет 10 яну 2008 1:49

Ами да сигурен съм, че има, виждал съм ги, даже си има и крушки :)
А по въпроса за Airbag-а дано не си прав, къде да отида да проверят дали го има, или как аз да проверя, четох в някой теми за махане на волана и тем подобни ама нещо не схванах.

P.S. Мерси за телефончето

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 10 яну 2008 1:57

Ами да ти кажа, на пракото ми шефче какво му се случи! :lol:
Има СЕАТ. Пристига една сутрин на работа и отдалече вика :'Радоооо, идвай, че нещо стана!'
Това, дето станало било, че му се включил задния фар за мъгла :lol: Пък той даже не знаел, че има! Вклюва се, като дадеш на габарит и издърпаш копчето за фарове към теб. Предполагам, си го пробвал, ама щом на един му се е случило да не знае, то... никой не се е родил научен!

Относно проверката за Айрбега - трябва ти диагностика. Може да отидеш или в 'БОШ-центъра', до хлебозавода, след надлеза на Сточна гара посока 'Рекорд', или в двора на ХЕИ.
На първото място съм ходил 2 пъти и 3-ти няма да ида! За мен са некадърници, ама все една диагностика мисля, че ще могат да направят.
На второто място не съм бил, но чувам, че са се справяли момчетата. :dontknow:

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Чет 10 яну 2008 14:44

Ами дам прав си, но съм пробвал (ключа ми има само 1 степен на дърпане, но на маската ИМАМ халогени), сега смятам или да ги вържа заедно с фара за мъгла, или ново копче(смяна на това или отделно друго копцхе като това за включване на реотана на задния джам).
Относно диагностиката двора на ХЕИ или двора на Аптечно(което е с/у ХЕИ) защото тия в Аптечното са некъдърници сменяха ми радиатора на парното на Аудито и си оставиха ръцете(първо нямах фарове, после проблеми с арматурното табло и сега не работи врътката на парното), но като се замисля и до ХЕИ-то имаше един сервиз, на ул. Перущица точно след ХЕИ, незнам на това ли викаш двора.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 10 яну 2008 17:14

George_131 написа:Относно диагностиката двора на ХЕИ или двора на Аптечно...?

Ами не знам да не ги бъркам, ама мисля, че ставаше въпрос за ХЕИ.
Не съм бил там и не знам точно къде е. Нека някой, който е бил да уточни.
А в двора на Аптечно съм влизал, ама заради ЕКОНТ. Сервиза го видях, ама не видях да имат тестер там...

За едната степен на издърпване на копчето: Това може само да потвърди съмненията за челен удар. Счупила се е бронята и са сложили така с фарчета, а не с бленди, защото такава са имали.
Не съм карал Г3, но според четеното тук ключа, ако е фабрично с предни фарове за мъгла трябва да е с две степени: 1. Предни фарове за мъгла 2. Предни +заден.

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Пет 11 яну 2008 3:18

Дам дам знам как е ключа, и за това за челния удар съм го мислил(за това искам и да ида на сервиз), и като цяло има още нещо което забелязах, май е сменян предния прозорец, което още повече буди съмнение :(
А ако се окаже че е удряна и възглавницата е изкочила, каква е процедурата ако искам да го оправя(четох за някви хави отдолу палци ли как се казват) и като цяло къде може да се направи това и колко кинта ще ми легне?

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Пет 11 яну 2008 22:03

Та някой знае ли точно къде се намира този сервиз, или къде другаде има такава диагностика?

Потребителски аватар
logoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот logoff » Пет 11 яну 2008 23:40

За еър бег-а -- отстрани дето трябва да светне /не съм обърнал внимание ама около ключа за фаровете/ > сваляш внимателно панелчето /не е страшно/ и отзад има една букса, та виж дали тя е закачена

Потребителски аватар
logoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот logoff » Пет 11 яну 2008 23:40

За еър бег-а -- отстрани дето трябва да светне /не съм обърнал внимание ама около ключа за фаровете/ > сваляш внимателно панелчето /не е страшно/ и отзад има една букса, та виж дали тя е закачена

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Съб 12 яну 2008 3:58

Закачена е, даже сам мерил с мултицет дали има някакво напрежение на крухката(т.е. да видя дали тя е изгоряла)

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Вто 15 яну 2008 0:25

А някой може ли да ми обясни по-точно къде е Бош Центъра? От коя страна е (от страната на х-л Родопи ли)?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 16 яну 2008 23:10

George_131 написа:А някой може ли да ми обясни по-точно къде е Бош Центъра? От коя страна е (от страната на х-л Родопи ли)?

Като караш по надлеза посока митницата на втория светофар правиш обратен и караш допървия светофар който си подминал и преди него там е бош сервиз и на 10 метра е и ЕМК автоаларми ....аз също мога да ти монтирам аларма каквато си пожелаеш но събота или неделя..с 20 % отстъпкаА.през седмицата при ЕМК но без отстъпка

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Пон 21 яну 2008 21:58

Днеска бях в Бош-а, оказа се, че има грешка(оправиха я) и крушката беше изгоряла, сега всичко си работи перфектно :) Мерси на колегите за оказаната помощ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”