Здравейте колеги,
моля за помощ относно проблем с пасата ми. Преди 8 дни ми даде проблем с педала за газта. Проблема се появява само на предни предавки - след като включа на 1ва или 2ра скорост - след минаване на 1,7-2000 оборота и двигателя се включва в save mode - и се елиминира изобщо педала на газта (не мога да подавам Газ) съответно колата се движи само на обороти на двигателя но с нулево ускорение.
На таблото ми се появяват индикации за ABS + Electronishhes Stabilitas Programm а минути след това се активира и Virgluhanlage (индикатора показващ подгряване на двигателя при включване на контакт).
Човек който си е специалист ми направи компютърна диагностика и стигна до извода че ми е повреден датчика на педала на газта и от там подава грешни сигнали към бордовият компютър, отидох във оторизираният сервиз на VW в Дружба и там (след тяхна диагностика и пълна проверка на компютърните кабели от кутията в двигателя, до педала на газта ) стигнаха до извода че е този датчик. Днес ми го замениха с чисто нов педал (и според тях и датчик) и проблема си остава! колата не се движи и си показва същите 3 грешки ...
Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да помогне поне със съвет
Благодаря ви предварително
Помощ за Passat Variant 74KW TDI SG5 - код AVB
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:даи номера на грешките
За съжаление, не знам, как да ги опиша тези номера на грешките, или по-точно нямам как да ги видя ...
сега се съмнявам, че имам повреден датчик, някъде в едно от колелата и от там подава грешка към ESP & ABS и то вкарва двигателя в режим "който пази" ...
ще опитам да разбера за кодовете, за които питаш и ще пиша пак.
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Bora написа:Колега при новите коли без компютърна диагностика си за никъде "е може да си смениш някой филтър" така ,че иди при майстор. Да не съжаляваш отзад.
Съгласен съм с теб колега, аз в началото на темата съм писал, че в момента съм на това положение, след 2 (две) компютърни диагностики

- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа:Първо отиди там дето са ти сменили педала и им покажи че проблема си го има и ги накрая да ти върнат парите или поне да ти оправят проблема. Ебати малумниците .... само скандал и тва е. Иначе дано някой колега каже какво му е на пасатчето тиУспех!
Благодаря колега , и аз така се бях настроил в началото, но сега вече предпочитам , да се оправи колата, защото вече 3та седмица не мога да я ползвам ....
niks76 написа:даи номера на грешките
То добре си съгласен , но без инфо никой неможе да гадае , а даденото от теб е много оскъдно. Затова разясни малко повече. До колкото ди спомням имаше подобна тема .
П.П. при мен имаше един проблем ; отидох при 1 "майстор" и закачи компа и каза : " ... аха имаш изгоряла крушка на стопа" и изтри грешката обаче крушките си бяха здрави. Но след около 500км пак светна лампичката и отидох при друг майстор закачи компа и каза "да машинката на педала на спирачката не подава сигнал към ABS и затова е така" смених я струваше 15лв. и след това никакви проблеми. Номера на грешки непомня, "разглобих" старата и разгледах устройството има 4 клеми 2x2 , 2 дават сигнал към стоповете 2 към компа на ABS тези последните незнам защо , но имаха нагар и от там е бил пронлема. Извинявам се за дългото обяснение дано съм бил полезен. Иди при колегата ventoman Успех.
- theseamann
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Bora написа:niks76 написа:даи номера на грешките
То добре си съгласен , но без инфо никой неможе да гадае , а даденото от теб е много оскъдно. Затова разясни малко повече. До колкото ди спомням имаше подобна тема .
П.П. при мен имаше един проблем ; отидох при 1 "майстор" и закачи компа и каза : " ... аха имаш изгоряла крушка на стопа" и изтри грешката обаче крушките си бяха здрави. Но след около 500км пак светна лампичката и отидох при друг майстор закачи компа и каза "да машинката на педала на спирачката не подава сигнал към ABS и затова е така" смених я струваше 15лв. и след това никакви проблеми. Номера на грешки непомня, "разглобих" старата и разгледах устройството има 4 клеми 2x2 , 2 дават сигнал към стоповете 2 към компа на ABS тези последните незнам защо , но имаха нагар и от там е бил пронлема. Извинявам се за дългото обяснение дано съм бил полезен. Иди при колегата ventoman Успех.
Благодаря колега
Започнали сме да се борим с колата, заедно с колегата Ventoman
Върни се в “Дизелови агрегати”