Зумер свири при палене на 1.9 тди афн - еднократно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Зумер свири при палене на 1.9 тди афн - еднократно

Мнениеот dpassat » Съб 12 яну 2008 18:32

Здравейте колеги.
Значи пасатко стоя от неделя вечер до сега на улицата непален. Сутринта с фемилито се натоварихме, подгрях както обичайно и при завъртането на ключа се включи звуков зумер. Колата повъртя съвсем малко повече но запали от раз. Зумера спря. Стори ми се че видях нещо като индикация на ръчната и още една този път жълта лампа. Тъй като успоредно с паленето се занимавах и с детето, не обърнах внимание на таблото. Колата запали и я карах много интензивно След около час я загасих и от там на татък при всяко палене дебнах за зумера или светлинна индикация, но всичко изглежда наред. Всеки път пали ОК и нищо не свети.
Въпроса ми е от стоенето и батерията ли се е получило това или какво може да е причината? :roll: :roll: :roll:
Колата е обслужена напълно.
Благодаря ви за идеите.

Последна промяна от dpassat на Съб 12 яну 2008 21:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Съб 12 яну 2008 19:39

Здравей колега , а спомняш ли си случайно колата ти под наклон ли е била ? Първото което ми хрумва е от стоенето да ти се е отекло повече маслото и провери си все пак нивото му.

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Съб 12 яну 2008 20:59

Задният мост беше качен на 10-см бордюр.

jeki
Автомобил:
Двигател:

a

Мнениеот jeki » Съб 12 яну 2008 21:06

било е под нулата и те потсеща че е заледено на вънка да внимаваш

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Съб 12 яну 2008 21:31

Да не си държал спирачката натисната по време на палене? По някога когато направя така при мен се обажда заради ABS-а.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 12 яну 2008 22:04

Жълта лампа - ниско ниво на маслото (същата лампа свети и червено - ниско налягане на маслото); бензиноколонка - намаляло гориво до "резервата"; пръскалка - ниско ниво на течността за чистачките. Мисля че също може да свети жълто и "термометъра" (но не съм сигурен). Също свети жълто и лампата за подгряващите свещи (спиралата), но обикновено с нея няма зумер.
Това е, за което се сещам (зумера за ниска температура са го казали преди мен). След като няма нова поява на жълтата лампа и зумера - карай смело, но друг път внимавай повече при палене.
Тук съм дал "снимка" на ръководството с лампите и описанието им (на руски) - ако може да ти помогне да си припомниш коя лампа (къде) е светела.
Не мисля че има нещо общо със стоенето и батерията.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Съб 12 яну 2008 22:36

Почти всеки ден го чувам този зумер, но както пише колегата преди мен това ни подсеща че навънка е студ....първоначлано да не настъпваме много....... поне аз така си мисля :lol:

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Съб 12 яну 2008 22:48

Благодаря за отговорите! Значи не е нещо сериозно. Все пак ще следя за подобни прояви, въпреки че едва ли ще има друг такъв случай да не се кара колата толкова време.

Върни се в “Дизелови агрегати”