Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стигнем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 12 яну 2008 13:28

Децката ясла на двете деца (близначете) на мой приятел в Холандия е точно 1200 евро на месец за 6 часа на ден :idea: Е и какво като взима там бруто 6000 евро? Като си плати всичките данъци, застраховки, кредити за къща, консумативи, ядене и т.н. се получава в крайна сметка, че и той и аз можем да си позволим точно едно и също нещо.

Единственият плюс при него е, че там наистина липсват тези битови простотии, с които тук се сблъскваме всеки ден - дребна престъпност (няма кражби от автомобили или са изключителна рядкост), няма сбивания по заведения, нама дупки по пътищата, няма никакъв шанс да ти приложат "полицейско насилие", няма данъчни, които да тормозят малките фирми и магазини, няма опашки за нищо освен за PS3 като го пуснаха на пазара или iPod nano, няма незчистен сняг, осветлението работи, светофарите също, градския транспорт идва на секудната... абе все не са най-важните неща на света, ама точно те правят нещата различни :idea:

Обаче само самия факт, че водим таква дискусия по тази тема, показва колко много са мръднали нещата напред в БГ :idea:

Мисля, че някой хора много бързо забравих, че точно преди малко повече от 10 години (11 май бяха) повечето от нас притесняваха за много по-различни неща - примерно дали ще си получат спестяванията от фалиралата банка, ще оцелее ли бизнеса им още 2 месеца или ще трябва да затваряме кепенците, ще има ли с какво да нахраним децата си... Днес си говорим за европейски заплати :wink: , сами виждате какъв огромен напредък е постигнат :idea:

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 12 яну 2008 13:32

Направо сме на една крачка зад тях,не се излагаи батка,толко сме назад че и идея си нямаш.Ако си прочетеш поста които си написал сам ще се замислиш. :wink:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 12 яну 2008 14:20

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 12 яну 2008 14:40

Ами добър ден. Това да неби да е единичен случай случайно?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 12 яну 2008 15:11

zaro написа:Ами добър ден. Това да неби да е единичен случай случайно?

Ами не е и там е проблемът. За нас подобни машинации са нормални и част от ежедневието.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 12 яну 2008 15:18

Ами може и несериозно и крайно да се вижда на някой ама все си мисля,че навремето ако бяха вземали власта воените сега щяхме да сме с пъти по-добре! :x

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 12 яну 2008 15:42

sashoskiora написа:толко сме назад че и идея си нямаш

Аз мисля, че си имам доста идея, ама незнам ти дали имаш идея колко назад бяхме преди 10-15 години :?: :evil:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 12 яну 2008 18:05

icoico написа:http://dnes.dir.bg/2008/01/12/news2535646.html
:hmmmm
Спокойно може да се премахнат данъците и таксите,така и така нищо не правят то поне да не лапат.Издържаме огромно котило дармоеди.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 12 яну 2008 18:24

musura написа:
sashoskiora написа:толко сме назад че и идея си нямаш

Аз мисля, че си имам доста идея, ама незнам ти дали имаш идея колко назад бяхме преди 10-15 години :?: :evil:

Бяхме батко ама сега можеше и да сме доста по-напред,Румънците да не тръгнаха от по хубаво ония години ама сега къде са.....?

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Съб 12 яну 2008 18:37

Били сме напред щот говорим за европейски заплати- не бе, просто цените станаха такива та нека и заплатата нали.......! Целта е друга на управляващите: беден народ-страхлив народ!!!!

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Съб 12 яну 2008 20:16

VALKOV написа:Били сме напред щот говорим за европейски заплати- не бе, просто цените станаха такива та нека и заплатата нали.......! Целта е друга на управляващите: беден народ-страхлив народ!!!!

а ако си имахте поне малко представа от история нямаше да бълвате такива глупости като "беден народ-страхлив народ!!"
беден народ означава бунтуващ се народ, това означава стачки, протести, бунтове, сваляне на правителство и ново управление !! понятие страхлив народ няма!!! има липса на качествени и надарени лидери!

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Съб 12 яну 2008 20:54

Абе WILI98 ако не е тайна ти колко пари зимаш ????? Кво се прайш се едно живота ти е цветен в България . И ти мизерстваш като всички нас колкото и да се правиш на баровец . Ама НЕ , важното е критика да има !!!! Не се пали само

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 12 яну 2008 21:24

Някой доскоро задръстен IT специалист се видял в кинти и се самозабравил,така ми се струва.
Къде са тези дето зимат 2000+ в БГ,я не се излагай,може и повече ама не с работа,а по другия начин.
Чичо ми има една хубава приказка,че има и добри заплати и работи,не е да няма,ама вече са заети.
А това че има лъскави автомобили в БГ и по точно в София,то на някои това им е живота,продал на баба си имотите и се барнал с S-ка,такива колкото щеш.
Имам много добър приятел в IT бранша,взима една камара пари,даже крие колко,плащат му горивото,фитнеса,тиим билдинг,13-та заплата,в Лас Вегас го пратиха и още куп и пак не е доволен от живота,та и тои като волния Willi,живее в негов свят далеч от Бг реалността.
Какви пътни данъци от по 1300евра те гонят бе баце........ :twisted:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 12 яну 2008 21:57

groznika написа:
zaro написа:Ами добър ден. Това да неби да е единичен случай случайно?

Ами не е и там е проблемът. За нас подобни машинации са нормални и част от ежедневието.

Ами точно там е проблемът,че на всеки кран от който се точат държавни пари се е разположил по един Бай Ганьо като гореспоменатия господин който явно е открил своята собствена Солунска митница.A в така наречените бели държави към които имаме неуместната претенция да се числим(изключвам Италия от това число-аве Берлускони mhihi)нормалната реакция на обикновения гражданин е да се обърне към народния си представител с резонния въпрос: Абе ти,боклук ниеден,така ли смяташ да харчиш моите данъци,от които ти плащат и заплатата между другото???

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Съб 12 яну 2008 23:34

Почти всяко от мненията на ГРОЗНИКА съвпада с моята гледна точка.Като давате за пример големмите фирми със средната заплата там май никой не си прави сметката че на чистачката заплатата е 250лв а на директор в някои си отдел е 10 000 и после хоп средна заплата 1400лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”