Проблеми с маслото който разбира да каже?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosbul написа:Здравейте днес пътувах извън града ,за сега варви идеално и не ми се е обаждало маслото ,даже я понастъпах да позагрее хубаво но всичко си беше наред ,още карам с притеснение ,че ще светне но и си мисля че се е оправило след смяна на прословутия маслен филтър и смъкване на нивото на маслото до мах.
Колега, гледам, че караш същото, нато моето Поло /двг., година на производство/. И аз минах по този път - първо филтър, после по - качествено масло и филтър, мерих налягане на маслото, оправях масата на динамото и четките. От цялото шетане сега проклетата лампа ми светва при скорост над 130 км/ч и двг. почва да чука като дизел, но като покарам марко по - спокойно после се оправя. Сега смених и термостат, за да вдигна температурата на двг./старият беше блокирал отврен/, за да обера луфтовете с темп. разширение и повече мисля, че само остава /когали?/ да сменя веригата на маслената помпа.
- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти бая работи си сменил! От колко време си с него?
Аз само консумативи ,а това тука все още е под испитание ,дали ще светне , ако не здраве да е ,ще ми се размине само с един филтар колегата ми е работил в сба. и той ми каза да го сменя още в началото но много не му обърнах внимание но после реших и го смених каза ,че клапичките вътре правели проблем и спирали маслото да циркулира дано да е било от това.
Аз само консумативи ,а това тука все още е под испитание ,дали ще светне , ако не здраве да е ,ще ми се размине само с един филтар колегата ми е работил в сба. и той ми каза да го сменя още в началото но много не му обърнах внимание но после реших и го смених каза ,че клапичките вътре правели проблем и спирали маслото да циркулира дано да е било от това.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosbul написа:Е ти бая работи си сменил! От колко време си с него?
От май 2007 го имам, още няма година. Сега като минах през всичко, което писах вече съм на ясно, че старият собственик го е разнарал, заради ел. проблем, който е симулирал/провокирал светенето на лампата за маслото и в Италия не са го усетили. Иначе колата си върви страхотно и ще я кърпя, ако се наложи до дупка /страшно ме кефи/А по принцип е гледана кола - със сервизна книжка, на 114000 км я взех и не смятам да се раздяляме.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosbul написа:Браво само тъка и аз съм много доволен от мойта за вървенето върви като за 1000 кобика ,150 не съм я напавал по вече това ,с 5 човека и пален багажник за морето толкоз ,да доволен съм си дано да нямам проблеми за напредНяма ли да сложиш снимка да я видим и твойта кукла?
Като даде време да я измия, че сега се въздържам, за да не замръзне нещо. Бяла е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Същият проблем!
И на мен ми свети и пиука лампата на маслото и тропа като дизел.....та казвате ,че е от маслото а??? Аз съм с 5W40 още утре ще сложа 15w40,пък да видиме дали ще се оправи!? Дано ми се оправи ,че ми писна
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
????
rosbul написа:аха и аз не мия в този студ ок.
Какво стана при теб ,вече спря ли да свети и пиука лампата като смени маслото?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ????
limona80 написа:rosbul написа:аха и аз не мия в този студ ок.
Какво стана при теб ,вече спря ли да свети и пиука лампата като смени маслото?
При мене спря, като не карам с над 125км. в ч., а горе за маслото ти отговорих в предниге теми. Все пак имам едно на ум, че ми предстои смяна на четки, или целия реле - регулатор.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”