Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стигнем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 12 яну 2008 23:43

момци ...проблеми имате в мисленето ...докато не го оправите все ще си мислите че някой друг ви е виновен че взимате малко пари ;) никой не държи никой на сила при един работодател ..не сте някакви лумпени създавайте контакти и връзки, учете ..... ;)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 13 яну 2008 0:06

Tyan написа:момци ...проблеми имате в мисленето ...докато не го оправите все ще си мислите че някой друг ви е виновен че взимате малко пари ;) никой не държи никой на сила при един работодател ..не сте някакви лумпени създавайте контакти и връзки, учете ..... ;)

Абсолютно си прав,колега,както е писано спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се,само че...би ли го повторил по-високо за бабката от последния ред вляво,със стоте лева пенсия и толкова за лекарства...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 13 яну 2008 0:11

Ъхъ,да,разбира се,а 300лева заплата ще се учи.Мдаааа.Абе колега стига глупости.Нали ако всеки имаше пари щеше да учи или поне да си КУПИ една дипломка която да му осигури работка зад бюро.Стига филми.Млади момичета желаещи да учат отиват студентки,поработват сервитъорки за 250-400 лева и понасят глупостите на всеки прошляк дошъл да се направи на тузар.След това има писва,някои заминават на гурбет в известни западни страни с либерално законодателство в сферата на ''компанъонките'' и започват да правят по 15-20 000 евро на месец.
А защо да е така,питам аз!!!!!!!!!!!!!Защо просто в шибаната ни държавица всеки да не може да живее по-широчко,дори и най-долната чистачка /така му е думата,не че за мен са долни професии/??????????Политика на държавата ни ли---ха ха ха ха,майната и тогава.
А иначе колегата musura е прав--преди години бяхме много по-зле,най-малкото като начин на мислене и стремежи в живота.Ама и доста ще има да извървиме че да станем хора.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 13 яну 2008 0:12

Tyan написа:момци ...проблеми имате в мисленето ...докато не го оправите все ще си мислите че някой друг ви е виновен че взимате малко пари ;) никой не държи никой на сила при един работодател ..не сте някакви лумпени създавайте контакти и връзки, учете ..... ;)
Принципно си прав но предполагам ти се е случвало,или може да ти се случи да опреш до полиция,пожарна,линейка и въобще професии които правят държавата.Нали няма да очакваш да си свършат работата защото всички кадърни са се хванали за по 2000+ а на тези постове работят само некадърните и марзеливите и толкова си могат.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 0:33

Колко ми плащат ли ...?
ми за толкова за колкото ми стигат възможностите, колкото съм учил, и колкото съм професионалист.
ми с две думи колкото заслужавам..

ако искам повече, захващам се у ръце.. и се пробвам...

И въобще не съм далеч от реалността.

С тази разлика, че съм осъзнал с пълна сила максимата:
Не съм толкова богат, че да си купувам евтини работи.

И че, козата си сака пръч.!

Когато трябва да се свърши нещо което не мога да разчитам на себе си, се обръщам към квалифицирани специалисти.. и не питам защо са толкова скъпи.!

Аман от ербапщини..
няма паре да плаща по 15 кинта на месец данъци + такси + го + всички простотии за да си позволи лукса да кара кола...
оди на бензиностанцията.. и сипва за по 5 лв газ..
ма гъзарията е голяма.. аз карам кола..

купува си 2000 година кола с последните си парички..
и после кат' кажат у сервиза дай 1000 кинта за ремъци ангренажи и прочее.. оооххххллелел маамммуууу..

и почва да пести от спирачки...

работя за толкова, че да не бръмча, че някой бил изедник кат вкарал със закон детските столчета...

и не на последно място..
плащам толкова данъци, че с тях издържам на заплата, точно 2 секретарки, и един кмет на по-малка община...

а съм работел и за 200-500-1000-........ така че, не ми говорете сит на гладен не вярва..

щото аз от там идвам, и то с чувала....

Викате скъпи горивата.. ми що в Сф не може да се кара вече?

А всъщност знаете ли какво карам.. 15 годишна кола../????
икономична.. на газ... и скътавам от винетки..
даже и стикер на задното стъкло за газ нямам.. щот ми искаха 1 лв за него обирджиии ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 13 яну 2008 0:36

боже Вили колко си изписал :shock

темата за какво беше,на какво се превърна :?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 13 яну 2008 0:37

Точно.Аз съм вече бивш военен.Няма значение до преди колко време и в кои части точно бях,но не от масовите.Както и да е.Основна заплата беше 351 лв.Добавки--рискови,клас,ала бала и още едни--около 300 лева още се събираха и то последните месеци,след ''актуализиране''.Та стават 651 лева.Аааа и данък ли чух?????И незнам колко стават точно.И с тези пари ще се налага да живее една единица от ''гръбнака на държавата''-армията.Айде бе!!!!!Че аз като охранител бих взимал 3-4 пъти повече,ама защо да е така????????

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 0:40

maks написа:Принципно си прав но предполагам ти се е случвало,или може да ти се случи да опреш до полиция,пожарна,линейка и въобще професии които правят държавата.Нали няма да очакваш да си свършат работата защото всички кадърни са се хванали за по 2000+ а на тези постове работят само некадърните и марзеливите и толкова си могат.

Макси.. а нали се сещаш парите на тез пожарна линейка.. прочее. от къде идват? нали нали????

нали идват от онез скътани пари от данъци.. и дет си викаш.. глей как прхендрих държавата...

с две думи всичко което се опитвам да кажа...

Първо да ни станат данъците и таксите като у европата.. и след туй всичко ще си доде по места...

таз държава да не копа парички изпод земята...?

нали първо трябва да ги събере/вземе... след което да ги даде за заплати, за пътища за болници, за градинки, за блокове, за даскали, за всичко...!!!!!!

обратният вариант първо да даде после да вземе НЕ СТАВА>!

Всъщност всеки бръмчи.. ей там как е ей там онак е..

ЕВРОПА... хващате си куфара.. и отивате да бачкате за по 50 евро на час... да ви видя... да се видите и вие колко струвате... да видите и западняците колко струват.... да видите как се изкарват 50Е на час ;)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 0:48

LILO&STICH написа:боже Вили колко си изписал :shock

темата за какво беше,на какво се превърна :?

Ми да щото всеки се изтарикатил.. иска първо да вземе... после ако реши.. може и да даде на държавата... ако не намери начин да протестира за нещо...и да каже.. аз па ся нема да дам парите..щото...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 яну 2008 0:52

sashoskiora написа: Къде са тези дето зимат 2000+ в БГ,я не се излагай,може и повече ама не с работа,а по другия начин.

Доста хора познавам, които взимат такава заплата... А и не е по другия начин, а с честен труд!
lodarski написа:Като давате за пример големмите фирми със средната заплата там май никой не си прави сметката че на чистачката заплатата е 250лв а на директор в някои си отдел е 10 000 и после хоп средна заплата 1400лв.
А колко да взима чистачката? :roll: 250 лв за 5 часов работен ден 3 пъти в седмицата ми се струва добра заплата :idea:
Е тук съм съгласен. Всички се оплакват само и се държат за палците! Кат не ти е добре, кой те държи вързан? Кеф ти друга работа, кеф ти чужбина!

И това да го чуя от млади хора! Разбирам да си над 40-50, тогава наистина се намира по-трудно работа...

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 13 яну 2008 0:55

wili98 написа:
maks написа:Принципно си прав но предполагам ти се е случвало,или може да ти се случи да опреш до полиция,пожарна,линейка и въобще професии които правят държавата.Нали няма да очакваш да си свършат работата защото всички кадърни са се хванали за по 2000+ а на тези постове работят само некадърните и марзеливите и толкова си могат.

Макси.. а нали се сещаш парите на тез пожарна линейка.. прочее. от къде идват? нали нали????

нали идват от онез скътани пари от данъци.. и дет си викаш.. глей как прхендрих държавата...

с две думи всичко което се опитвам да кажа...

Първо да ни станат данъците и таксите като у европата.. и след туй всичко ще си доде по места...

таз държава да не копа парички изпод земята...?

нали първо трябва да ги събере/вземе... след което да ги даде за заплати, за пътища за болници, за градинки, за блокове, за даскали, за всичко...!!!!!!

обратният вариант първо да даде после да вземе НЕ СТАВА>!

Всъщност всеки бръмчи.. ей там как е ей там онак е..

ЕВРОПА... хващате си куфара.. и отивате да бачкате за по 50 евро на час... да ви видя... да се видите и вие колко струвате... да видите и западняците колко струват.... да видите как се изкарват 50Е на час ;)
Няма проблем да плащам и по голям данък,проблема е
http://dnes.dir.bg/2008/01/12/news2535646.html
и от там идват всичките дивотии.Колкото и да е голям данъка резултата поне засега ще е все същия.А заплатите са малки пак заради същия проблем,хората в европа му казват корупция в неописуеми размери.На мен ми става криво при мисълта че ако ми увеличат някой данък то котилото дармоеди ще се облажи още повече :evil:

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Нед 13 яну 2008 0:55

Проблема при нас е да ги събере,защото обикновенните хорица си плащат всичко,а именно тези с 2000+ се скатават,а по големия проблем е като ги събере да не ги окраднат на'ште хора.....
Истината е,че всеки се скатава и гледа да не се мине,да не се преработи нещо,а съзнанието е вече закърняло,няма оправия,но до там ни докараха именно крадливата върхушка дето си направи промените и докара ''демокрацията''окраде дето що имаше и продължава,можещите отдавна са извън пределите на родината.
Мисленето на българина няма да се промени скоро.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 яну 2008 0:59

Вярно си е..

АМАН от тая депресия!

Моето мислене се е променило! С него и заплатата.

Ваш ред е!

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Нед 13 яну 2008 1:03

Влад777 написа:
Доста хора познавам, които взимат такава заплата... А и не е по другия начин, а с честен труд!

В кой сектор дай пример,че нещо не се сещам.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 1:05

sashoskiora написа:Влад777 написа:

В кой сектор дай пример,че нещо не се сещам.

IT..
а аз познавам и доста не в ИТ ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”