Свири ми предно ляво колело
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:cerber4o написа:Мен ми зеха 50 ама със смянатамакар че др-я път мисля сам да си го сменя ако се обади щото откакто съм в тоя форум зе заканих да не си карам колата на майстор повече така и ще е
понеже има мн знаещи колеги тука
Трябва си преса.Без преса набиването е ужас и не става добре.За задните лагери - може с чук и дорник.
Не съм съгласен че непременно е необходима преса аз монтирах моите без такава.Най-трудно е избиването на лагерите от шенкела,НО трябва много добре да си запознат с правилата за монтаж и демонтаж на лагери,да имаш необходимите размери втулки и дорници,здрав чук и опит в монтажа.За мен не е проблем но аз съм монтирал няколко хиляди лагери досега,обаче за човек дето не го е правил почти 100% ще съсипе лагера и препоръчвам смяна в сервиз.
- valentino70
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
valentino70 написа:значи свиренето е когато се чува като все едно щурец ,а виенето е когато има язва в лагера и съчмите минават през тези язви и се получава ромолене(виене) зависи кой как го казва
Не е така,колега.Виенето и свиренето на лагера започва когато се изхаби циментацията на ролките или сачмите,лагерът започва да се нагрява до пределни температури и стоманата,от която е направен започва да посинява трайно,докато сепаратора и черупките не решат в някой момент да се слеят в едно...Лагерът блокира,превърта в главината и сменяш главина..Ако има язва звукът е на пресекулки,там където е язвата.Язва като точка на лагера може да се появи като производствен дефект.Също някои чисто нови лагери "щракат" ако в сепаратора ролка или сачма не е с идеална форма.
- valentino70
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Moмент колега,казваш че посиняват ролките и от там след миг ще блокира лагера,вседствие на това че сепаратора и ролките ще сле слеят в едно???? Да обаче проследи много внимателно какво пита момчето ,и то е че му свири от пред!!! Така че според твоето мнение, ако свири от лагера който ти казваш че едва ли не вече е почти блокирал,и друго ще ти кажа,занимавам се с коли вече 20г.учил съм тези неща и в техническият униниверситет,и сега имам Автосервиз,не съм като повечето тук ,които са чули или не дочули нещичко и хоп мнение!успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
valentino70 написа:Moмент колега,казваш че посиняват ролките и от там след миг ще блокира лагера,вседствие на това че сепаратора и ролките ще сле слеят в едно???? Да обаче проследи много внимателно какво пита момчето ,и то е че му свири от пред!!! Така че според твоето мнение, ако свири от лагера който ти казваш че едва ли не вече е почти блокирал,и друго ще ти кажа,занимавам се с коли вече 20г.учил съм тези неща и в техническият униниверситет,и сега имам Автосервиз,не съм като повечето тук ,които са чули или не дочули нещичко и хоп мнение!успех.
ОК.Ученото си е учено,спор няма.
В такъв случай авторът на темата да си кара колата спокойно,без да се притеснява.
Дали ще изкара още 20 или 2000 км е Божа работа.
- menkata123
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”