Тунинг на двигател 9А
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Тунинг на двигател 9А
Здравейте колеги.Интересува ме на тоя двигател какви екстри могат да се сложат.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Долу-горе като на КР/ПЛ- колектори, генерация, филтър и ще се поотпуши моторетката, но не очаквай чудеса.
Евентуално ако си приготвил повечко парици - валове + сгъстяване на мотора, нова инжекционна система (мегаскуирт)... ама процедурата мисля е скъпичка и не чак толкова ефективна, колкото турбо конверсия.
Другото е турбиниране, но там също е цифра, като почнеш от 2-3 хиляди за аматьорски неща та до 6-7 за нещо прилично
Евентуално ако си приготвил повечко парици - валове + сгъстяване на мотора, нова инжекционна система (мегаскуирт)... ама процедурата мисля е скъпичка и не чак толкова ефективна, колкото турбо конверсия.
Другото е турбиниране, но там също е цифра, като почнеш от 2-3 хиляди за аматьорски неща та до 6-7 за нещо прилично

Чайте ве.Всмукателя на 9А е големия.За ко да го сменя.
Всмукателния вал хубаво ще го смени,че техния е ПЛ-ски,колектор изспускателен,ако не ти са дават пари за м рошав,мое да набухаш от АБФ такъв.Кажи кви пари искаш да похарчиш,че да ти се даде точен отговор.
П.П.Ма според мене с тая инжекция сичко си е изгубена кауза.
Всмукателния вал хубаво ще го смени,че техния е ПЛ-ски,колектор изспускателен,ако не ти са дават пари за м рошав,мое да набухаш от АБФ такъв.Кажи кви пари искаш да похарчиш,че да ти се даде точен отговор.

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Дали и аз не бъркам ама на 9А не бяха ли от тънките вмукателиoHua написа:Чайте ве.Всмукателя на 9А е големия.За ко да го сменя.

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Брадъре 10корадота разгледах ейсега в немското мобиле се с тънките са а и аз по спомени карам и знам че е с тънките ама нз не споря а и нека колегата който е пускал тема да каже с кои е а ако не знае да пусне снимка на маторяoHua написа:Аз на колкото 9А матори съм видял се е големия.
Диян 1975 я снимай мотора и пусни тука снимки.

- nando 16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rusiq_24 написа:Брадъре 10корадота разгледах ейсега в немското мобиле се с тънките са а и аз по спомени карам и знам че е с тънките ама нз не споря а и нека колегата който е пускал тема да каже с кои е а ако не знае да пусне снимка на маторяoHua написа:Аз на колкото 9А матори съм видял се е големия.
Диян 1975 я снимай мотора и пусни тука снимки.п.п Ей колко е лесно да си моднеш леко 9Ато или ПЛче за жълти стотинки,аз преди с АБФа като бях нямаше какво да му сложа като няма по голям събрат 4цилиндров
освен главата която щях да сменям с КРска друго по яко няма от други мотори да се ползва
Така си е много си прав

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209735 това е като на колегата пасата,говорих с него в момента няма снимки на колата.Пасата е с Ke-Jetronic.За колекторите незнам да ли са големите или малките.