Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 03 яну 2008 21:22

По въпроса с дюзата Пасата на бащ ми е със същата дюза и имаше абсолютно същият проблем. Оказа се последното нещо което се сетих. Как стигнах до дефекта:

Сутрин колата 50/50 палеше и след това нямаше проблем за неопределено време. Първото което ми дойде на ум бе горивният филтър - смених същото. Извадих подаващият бензин маркуч - Хвърля бензин та ме окъпа. Премерих самата дюза без да разглбявам нищ - перфектни стойности. Премерих датчика за температурата, който са намира в черната камбанка дето държи дюзата - идеален. И аз си помислих че нещо компа ме е*ава и затова смъкнах осцилоскопа и се вързах към дюзата - Импулси да те убият !!!
Какво се оказа: Разглобих всичко по инжектора и го измъкнах от "камбанката" дадох му ток (с напрежение 12 волта) от едно трафче и за мое ОГРОМНО учудване иглата не :shock мръдна :shock !!!!
Като се вгледах по внимателно ми направи впечатление, че по иначе оранжевинкавото тяло около иглата на челото има Яко много чернилка, която се оказа много трудна за чегъртане, поради малките размери. Свалих всички О пръстенчета от инжектора и го накиснах за 30мин. в кореселин. Като го извадих беше идеално оранжев и като подадох отново ток - Иглата цъкаше перфектно !!!!!

От тогава минаха вече 2 години, колата не е повторила дефекта!

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 14 яну 2008 16:48

Така колеги, първо искам да благодаря на всички които взеха моя проблем присърце и с опит и акъл се опитаха да помогнат по най-добрия начин. Въпреки че проблема се оказа не в колата, мисля че тази тема помогна много на мен и на други да научим нови неща за колите си, както и за вбъдеще ще помага на хора с проблеми от този вид. Искрено благодаря на всички ви!
:applause:

Относно проблема. след дългото лутане, поради моята невъзможност да се занимавам много с колата си, пък и поради лошото и студено време, реших да я задърпам на сервиз за да може специалистите да проверят всяко едно нещо за което се спомена тук, за да се стигне до положителен резултат. Отговора на въпроса беше съвсем прост и проблема беше отстранен с минимално количество средства. Оказа се драги колеги, че в нашата "европейска" и все по-скъпа държава, въпреки всички лъскави реклами на бензиностанции все още има места на които могат да ти продадат почти чиста вода за 2.10/л.
:woooow: ВОДА В БЕНЗИНА :woooow:
...На някоя бензиностанция (и аз не знам къде) по някое време съм сипал бензин с огромно количество "нещо" в него - не знам дали е вода - но замръзва под нулата със сигурност. Карал съм си така известно време докато температурите паднаха и по думите на хората в сервиза "имаш малко бензин във водата - за тва не пали - целия дросел беше замръзнал, както и дюзата на инжекциона". Всичко се оправи с малко спирт за горене, колкото да стигна до бензиностанцията, резервоар до горе и добавка за 50 л. гориво. Това беше, бих искал да кажа "внимавайте от къде сипвате" - но няма никакъв смисъл, тъй като явно в тая т.нар. държава няма нищо сигурно. Въпреки този неприятен "нашенски" факт, колата нямаше ни-най-малка "вина" в случая - просто за съжаление дори гениалния немски инжинер не е успял да направи така че да върви на вода. Въпреки че можеби нямаше да е лошо. :gruebel :lol: Отново благодаря на всички за помоща.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 14 яну 2008 18:38

Не изключвай и този вартиант:

Anbuch написа:прав е колегата, но аз бих започнал от тук
1: Бензинов филтър сменял ли си?
2: Имах и аз подобни ядове. Но трябваше да минат 2 месеца докато се усетя ,че металната тръба която е от гърловината за зареждане на бензин към резервоара е пробита на високо- така хем не тече както зареждам ,хем и влиза свободно вода, като и мия калницие с маркуча. Обаче при мен не искаше за пали когато е студена ,а после се давише и куп други щуротии. Също така ми чукаше аванса след като намалее количеството на бензина в резервоара .Накрая свързах нещата и запуших дупката с поксипол.

Нали се сещаш ,че там тая гадна тръба е постоянно набита с кал която много трудно се чисти и там влагата се задържа за по-дълго време. Преди да запуша въпросната дупка като се наведа до колелото и ми миришеше на бензин ,а след като я открих точно къде е и я запуших ,вече не миришише като се наведа и взема да душа!

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 15 яну 2008 11:26

Anbuch написа:Не изключвай и този вартиант:...

мда, прав си, ми ще опитам да поогледам там, не знам до колко такова нещо може да се види с просто око - но ще видя - задължително!

staleff
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Мнениеот staleff » Нед 01 ное 2009 22:13

Здрвайте и от мен.
Изчетох доста мнения по темата тъй като имам следния проблем с Поло 2000г. 999см3 мотор.
Предимно сутрин автомобила не иска да пали.
Въртя въртя захапе и хоп изгасен. Бях сипал съмнителен бензина около 25литра, но днес заредих уж по надежден и утре с нетърпения очаквам да видя дали, ще запали тогава проблема ми е бил "ВОДА В БЕНЗИНА", но ако не запали, ще я карам на сервиз.

Момчетата установиха, че проблема от компютъра и сега, ще го карат на ремонт.

Най-после колицата е готова и вече 3-ти ден пали рано сутрин от ряз... проблема се оказа някакво реленце, което имало нужда от подмяна на някакви части тъй като те бъркали компютъра...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”