За и против пасат б5 98-99г?

Техническа и сервизна информация за Passat
makiavelli
Автомобил:
Двигател:

За и против пасат б5 98-99г?

Мнениеот makiavelli » Пон 14 яну 2008 13:24

Здравейте,колеги,
предстой ми закупуване на автомобил и съм се спрял на този модел-комби. Мисля да е с 1.9тди 110к.с. Обаче ме тормози въпроса с това алуминиево окачване. Не се ли чупи често и въобще да ми кажете как е като автомобил(все пак е 9-10 годишна). Ще бъда благодарен на всеки,който си даде мнението и най-вече очаквам да се включат собственици на такива возила. Мерси предварително

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 14 яну 2008 13:30

Това и това са само две от темите, които са по този въпрос, има и други. Потърси малко из форума, има много информация, и едва след това, ако нещо не е ясно, питай. Успех :да:

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 14 яну 2008 15:58

Инфо след малко

Последна промяна от drakano на Пон 14 яну 2008 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 14 яну 2008 15:58

Ох ето ви малко инфо:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 14 яну 2008 16:21

Аз съм ЗА! :lol:

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За и против пасат б5 98-99г?

Мнениеот The Bear » Пон 14 яну 2008 19:56

makiavelli написа:Здравейте,колеги,
предстой ми закупуване на автомобил и съм се спрял на този модел-комби. Мисля да е с 1.9тди 110к.с. Обаче ме тормози въпроса с това алуминиево окачване. Не се ли чупи често и въобще да ми кажете как е като автомобил(все пак е 9-10 годишна). Ще бъда благодарен на всеки,който си даде мнението и най-вече очаквам да се включат собственици на такива возила. Мерси предварително

Ти гледай да е запазена, и мисля че ще останеш доволен. Аз имам такава от 3 месеца. Минал съм 4-5000км оттогава и нищо не се е счупило още.
Не знам сега другите как са, но имам силното чувство че това са и реалните км - 156000, когато я купих, освен това се мяркат тук таме бележки от сервизиране, на единия личи че е сервизирана 2006 и 145000км.
Откакто почнаха коледните празници, снега и студа съм навъртял около 3000км по отсечката Враца-София и обратно. Мога да ти кажа че не е пипнала маслото. Гори 5-6л, а скоростта под 120-130 на магистралата рядко пада. Понякога се случва да бързам и я настъпвам докрая. Не е кой знае колко супер мощна, но мен ме кефи че дърпа здраво и гори малко, и мисля че нямаш нужда от повече, за нашите условия, пък и въобще, двигателя е напълно адекватен. Доста е устойчива, може и прословутото окачване да има пръст в тая работа. Значи, аз през дупчав път карам много внимателно (заобикалям дупките, или минавам почти спрял през големи ями) и тва е, пък ще видим колко време ще издържи "окачването". Можеш да натовариш вътре ските, дъската и квото се сетиш, вози комфортно и не ти се излиза от нея, просто не може да ти омръзне да я караш. Това са моите впечатления. Единствено досега съм имал някакви "проблеми" с осветлението на купето и багажника, че някой път не пали, ама аз си ходя с челник почти винаги, та това не ме впечатлява. Дано намериш добра колица! Все пак си е на 10 години и белите хора ги броят вече за остаряли, ама ние си им се радваме.

А, и едната врата нещо ми заяжда, и под задното стъкло ми тръгва една ръждица... Абе все козметика. Пак казвам колата ме кефи откъдето и да я погледна! И е КОМБИИИ... Пък ще видим като се сломи нещо каква ще я запея...

Поздрави!

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Пон 14 яну 2008 23:21

Здрасти колега!
Не се замисляй - купувай смело.Карам такова комби 30 хил.км.,наливам и забравям кога съм заредил/усмивка/.Не се плаши от окачването,при мен нищо не тропа.Десет годишна кола е,над 200 хил км е,ако не и 300 хил...има дребни забележки,но мисля нормално е все пак.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 22 яну 2008 16:12

взимай колега, издръжливи магарета са,а и предницата на коя кола няма да се счупи по тия пътища. за возията и комфорта мисля че е излишно, карах един служебен дизел 98г, беше много приличен и харчеше 5-6л, така че...

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Вто 22 яну 2008 21:07

аз също ще дам един глас "за". Около мен все опелджии, колко ли не ме караха да вземам опел и какви ли не други марки. Сега след 7 месеца мога да кажа че изобщо не съжалявам за избора си. Иска си грижите като всяка друга кола но се и отплаща подобаващо. Старая се да се придържам максимално към препоръчаните смени на всички консумативи - когато не наливаш постоянно пари в колата а и даваш онова което й се полага на съответното/ите време/км смятам че й се полага най-доброто като части/консумативи (защото всичко е от значение, ако някой мисли че нещо може да се пренебрегне или да се постави някоя по-евтина част - за съжаление обикновено в най-неподходящия момент разбира защо не е трябвало)

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

х

Мнениеот MAKAROW » Вто 22 яну 2008 21:21

Не си взимай много се чупи!!!!1
Нали си решил.... е ????
Взимай!!!!!!
Аз 60 000 нямам проблемация с това прословуто окачване, ако не вярваш ела и виж!!!

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 22 яну 2008 21:34

"Ужасно" окачване!!Откакто карам такъв пасат нямам проблеми с бъбреците!!40000км без проблем!!

tribalz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalz » Вто 22 яну 2008 23:30

И аз се родих с Пасат-а.Карам го вече месец и нещо,нищо не хлопа , вози комфортно.Само че, моя е седан.Предполагам и комбито вози супер.Вземай:)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 23 яну 2008 1:46

абе много зависи кой къде го кара,аз моя постоянно сменям нещо я тампон я каре,сега и реиката се разхлопа ще я правя ама аз ходя до едно село всеки ден и има яко дупки и ми е писнало от тях и карам с колкото ми падне и както ми падне(после ремонт и така всички доволни).но за сметка на това си вози много добре и аз също нямам проблеми с бъбреците.

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Сря 23 яну 2008 18:51

da__buzz написа:абе много зависи кой къде го кара,аз моя постоянно сменям нещо я тампон я каре,сега и реиката се разхлопа ще я правя ама аз ходя до едно село всеки ден и има яко дупки и ми е писнало от тях и карам с колкото ми падне и както ми падне(после ремонт и така всички доволни).но за сметка на това си вози много добре и аз също нямам проблеми с бъбреците.

Би ли споделил имената на населените места, между които въртиш всеки ден? Интересно ми е да видя на какви дупки издържа машината. Че така както го описваш - не го жалиш хич. :oops:

Оопааа... живот и здраве ще видя мястото като затръгвам за море лятос... :lol:

Последна промяна от The Bear на Сря 23 яну 2008 18:58, променено общо 1 път.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Сря 23 яну 2008 18:57

От два месеца карам 1.9тди ПД 2000Г-СУПЕР Е

Върни се в “Passat”