На някои голфове на предните калници където е мястото на допълнителните мигачи има капаче на което пише CL, GTI. Рядко се среща и символ на някакъв замък. Подобен символ съм виждал и на старите костенурки-на волана. Някой ми беше казал че това е знак че колата е произведена във Волфсбург... Когато разчетох моя VIN се оказа че и моята е произведена там, но никъде по колата ми няма този замък.
Ако някой знае нещо повече по въпроса да ни светне...
Относно емблемата и символите на марката VW ...
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
това което знам е че колите от италия са с мигач там на калника, някакво изискване на техните закони за страничен мигач, това е един от нишаните по който можеш да разбереш от къде е колата и пи точно, от къде не е ....
С CL GL GT GTI GTD това са означенията отстрани, най-често го има и отзад над бронята, те означават най-често ниво на оборудване в купето, гато ГТД означава че е дизел
това със замъка съм го виждал, но някой някога ми беше казал че това означава че е в бивша югославия правен голфа, Голф 2 се правеха там, но не съм сигурен на 100%-нека кажата и другите
С CL GL GT GTI GTD това са означенията отстрани, най-често го има и отзад над бронята, те означават най-често ниво на оборудване в купето, гато ГТД означава че е дизел
това със замъка съм го виждал, но някой някога ми беше казал че това означава че е в бивша югославия правен голфа, Голф 2 се правеха там, но не съм сигурен на 100%-нека кажата и другите
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако на позиции 1,2 и 11 от VIN са ти съответно W,V и W значи колата ти е произведена във Волфсбург. При мен е така и нямам никакви замъци
Доколкото знам GL - Grand Limited, GT - Grand Turizmo, GTI - Grand Turizmo Injection. За другите, друг да каже. По въпроса за страничните мигачи, от няколко години е като стандарт в ЕС, така са ми казвали 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Моделът "Голф С" е моя- има тая буква отстрани на калниците и отзад, бензинова е, а съм виждал "С" и дизеларки, общо взето това е най-спартанското оборудване-без запалка, без дясно огледало, без огледалце на сенника, без заключваща се жабка, без часовник даже, но пък има централно заключване, металик боя, катализатор....а съм виждал "С" и с шибидах, така че не знам какво е точно
апропо моите задни фарове са правени във Франция някой нещо да знае
а на югославските си пише на стоповете made in Yugoslavia
апропо моите задни фарове са правени във Франция някой нещо да знае
а на югославските си пише на стоповете made in Yugoslavia
Pichaga написа:това което знам е че колите от италия са с мигач там на калника, някакво изискване на техните закони за страничен мигач, това е един от нишаните по който можеш да разбереш от къде е колата и пи точно, от къде не е ....
В бивша Югославия ги правеха в Сараево и на решетката отпред пишешие TAS.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
red_jetta написа:на мойта инициалите на въпросното място са "GTX" а отзад една пумичка с надпис JettaCat
та питам: какво значи Х-а
Grand Turizmo (X)"EXTREME" майтапя се де!

Искам тези, но цената е ........
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
zmej написа:W V W Z Z Z 1 9 Z H B х х х х х х
Моят голф има WVW, замък, и е правен в Брюксел... (мисля, че мястото, където е правен, се определя от последната буквичка преди цифрите, а WVW си е 'представка' за всички ФВ-та...
това просто значи wagen-volkswagen така както на бившето ми ауди почваше номера с WAU или- wagen audi. т.е. автомобил-едикъв си..
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:Някой да знае къде има инфо за различните модели голф, в зависимост от буквите кво има в модела вътре, щото съм виждал Golf2 GL 1,6 с оборотомер, а има GL 1,6 и с часовник, освен това някой нещо да знае за тия модели Бостън, Манхатън, Пасадена, пише на задния калник отстрани....
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=complect
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=734
погледни това-ама го изчакай да се зареди щото става бавно и не индикира никъде.
има към 300 страници текст.
погледни това-ама го изчакай да се зареди щото става бавно и не индикира никъде.
има към 300 страници текст.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за тези дето знаят немски могат да хвърлят едно око на http://www.doppel-wobber.de
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”