лукоил масло
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
logoff написа:колега, ползвай АРАЛ 10W40 мн съм доволен - заиме лете микъв проблем.Някои се оплакват - лампата на маслото свети като запаля поне 5-6 пъти. при мен нема такъв проблем, как запала и лампата гасне.колата ми е 1.6mi 75 кончета.
Недей налива масло в огъня

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: лукоил масло
vgolfa написа:та мога ли да карам с такова масло минерално15w40
Можеш ама не ти препоръчвам.Първо защото е гъсто сега за зимата а тази е студена и ти требе поне 10W40,второ ми се струва че колата ти е с хидравлични повдигачи и те са чуствителни към масла дето не са одобрени от VW.
Ако ще я продадеш след 2-3 години ....
Потърси в търсачката и ще събереш мнения.
Лично аз не виждам какво ще спестиш с по-евтино масло,ако 20 лв ти оправят годишния бюджет.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Изпозвам темата,за да не пускам нова.Та да поппитам по вежите в това отношение:
днес ходих до Лукойл-а да заредя на жената колата с ГАЗ и като отидох да плащам видях на щанда със аксесоари мторно масло "Лукойл" 5W40-54лв(тубичката 4л),10W40(мисля че 26-28лв
беше ако не се лъжа) и 15W40(около 20).Конкретно се загледах в 10W40,понеже карам с такова.Та чета аз характеристиките на маслото и виждам,че отговаря на Фолксваген изискванията 500.00 и 505.00,а също така и на изискване някакво на Мерцедес-бенц.Също така ми е ясно,че тук в БГ масла читави почти няма или ако има ще са на доста висока цена,но се замислям за това масло, понеже отговаря на изискванията на ФВ.Дали човек ще може да му се довери при положение,че е правено тук,а не някъде по Турция или незнайно къде,че в БГ маслата не се гордеят с много добро качество и дали цената е някакъв фактор (по отношение качество),защото поне не се вкарва от чужбина,а се произвежда у нас?
днес ходих до Лукойл-а да заредя на жената колата с ГАЗ и като отидох да плащам видях на щанда със аксесоари мторно масло "Лукойл" 5W40-54лв(тубичката 4л),10W40(мисля че 26-28лв

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
bulaki написа:Изпозвам темата,за да не пускам нова.Та да поппитам по вежите в това отношение:
днес ходих до Лукойл-а да заредя на жената колата с ГАЗ и като отидох да плащам видях на щанда със аксесоари мторно масло "Лукойл" 5W40-54лв(тубичката 4л),10W40(мисля че 26-28лвбеше ако не се лъжа) и 15W40(около 20).Конкретно се загледах в 10W40,понеже карам с такова.Та чета аз характеристиките на маслото и виждам,че отговаря на Фолксваген изискванията 500.00 и 505.00,а също така и на изискване някакво на Мерцедес-бенц.Също така ми е ясно,че тук в БГ масла читави почти няма или ако има ще са на доста висока цена,но се замислям за това масло, понеже отговаря на изискванията на ФВ.Дали човек ще може да му се довери при положение,че е правено тук,а не някъде по Турция или незнайно къде,че в БГ маслата не се гордеят с много добро качество и дали цената е някакъв фактор (по отношение качество),защото поне не се вкарва от чужбина,а се произвежда у нас?
Колега по цената се ориентирай за качеството, за рециклирани масла чувл ли си !?
Здравейте, да си кажа мнението аз съм с 1.8 карбуратор и с 15W40 го карам и съм доста доволен няма никакви проблеми зиме лете.А и да попитам то пак има връзка с темата малко, в Германия ми направи впечатление че 1л 5W40 на ОМВ струва 25 евро как ви се струва нормално ли е да е толкова скъпо в българия не е особено скъпо по мои спомени.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”