Търси се модел дигитален фотоапарат
Изисквания:
1.Да е с малки размери
2.Да прави добри снимки
Спрял съм се на Canon Digital IXUS 40
От това което прочетох в интернет оставам с мисълта,че апарата си струва.Вие какво ще кажете?
Съвет за дигитален фотоапарат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sony DSC-S40 - по препоръка на приятел го взех. Още тогава видях, че прави страхотни снимки. Супер е!
Последна промяна от Lawyer на Пет 30 сеп 2005 23:47, променено общо 1 път.
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм със Sony DSC-S40. Върхът е, ако не те притесняват двойно по скъпите мемори стик и малкия лцд дисплей. Иначе още се мъча да проумея как са вкарали толкоз убавини и мощна светкавица в такова дребно чудо, което ми се губи в ръцете.
Единствено бих го заменил за Canon А520 от същия ценови клас/параметри.
Единствено бих го заменил за Canon А520 от същия ценови клас/параметри.
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде да си струва парите "излишния" мегапиксел. За да ти излезнат добре снимките на хартия ти трябват поне 150 точки на кв. см. (300 на кв. инч.) 14 х 10 = 2100 х 1500 пиксела резолюция на снимката демек. С 3 мегапиксела си на границта, докато с 4 отиваме на резолюция от рода на 2560 х 2100. И пак казвам най добре хвани всеки 1 фотоапарат и виж как ти седи в ръката. За мен иксусите са чисто женски снимачки.
Виж и Konica-Minolta Dimage X3 и X5 - също много добри въпреки, че съм разцъквал само Х5 останах много доволен.
И пак ще кажа - важното е да знаеш за какво ще го ползваш и къде... оттам се решава какво да е. Но не взимай иксус ... А520 е къде къде по добър за същите пари.

Виж и Konica-Minolta Dimage X3 и X5 - също много добри въпреки, че съм разцъквал само Х5 останах много доволен.
И пак ще кажа - важното е да знаеш за какво ще го ползваш и къде... оттам се решава какво да е. Но не взимай иксус ... А520 е къде къде по добър за същите пари.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет за дигитален фотоапарат
Syncro написа:Търси се модел дигитален фотоапарат
Изисквания:
1.Да е с малки размери
2.Да прави добри снимки
От това което прочетох в интернет оставам с мисълта,че апарата си струва.Вие какво ще кажете?
имах Ixus i (4.0мега пикс) в сравнение с HP R707, HP-то прави по-добри снимки, но пък Canon-а е по-малък от Nokia 6230 .. Имах и Sony W1 (5megapix) с 2.5" display, но за point-and-shoot фотография не е моя фаворит. Имаше адски много настройките, но на мен ми трябваше прост фотоапарат дето работи на Auto режим чудесно и засега HP-то печели! Имам още един HP 925 мисля, че му е модела и той прави страшни снимки, но е по-стар модел и е голям!
Прочетох че изискването ти е да е малък, но все пак.
Този апарат определено не е от най-ефтините за класа си, за малко повече пари можеш да си вземеш апарат с доста сериозна оптика например:
ФОТОАПАРАТ OLYMPUS C-760, C-765UZ....
Аз лично имам PANASONIC DMC-FZ5 и според мен това е апарата.
И двата не са много по-големи като размер (е не са и малки), но 10-12 зоом си е друга работа.
Аз преди Pаnasonic-а имах Canon powershot А400 (3,2 мегапиксела, 2,2 опт. зоом), правеше хубави снимки, но не може да става сравнение. Ако си запален фотограф помисли и за такъв вариянт.
(Btw. Разгледаи (попитай) какво мислят хората които наистина разбират от фотоапарати - http://photo-forum.net/ )
Този апарат определено не е от най-ефтините за класа си, за малко повече пари можеш да си вземеш апарат с доста сериозна оптика например:
ФОТОАПАРАТ OLYMPUS C-760, C-765UZ....
Аз лично имам PANASONIC DMC-FZ5 и според мен това е апарата.
И двата не са много по-големи като размер (е не са и малки), но 10-12 зоом си е друга работа.
Аз преди Pаnasonic-а имах Canon powershot А400 (3,2 мегапиксела, 2,2 опт. зоом), правеше хубави снимки, но не може да става сравнение. Ако си запален фотограф помисли и за такъв вариянт.
(Btw. Разгледаи (попитай) какво мислят хората които наистина разбират от фотоапарати - http://photo-forum.net/ )
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изисквания:
1.Да е с малки размери
2.Да прави добри снимки
www.dpreview.com
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изисквания:
1.Да е с малки размери
2.Да прави добри снимки
.. ако т.2 ти е по важна от т.1 ... виж тва .. http://www.xitech.ru/review-detail.php?id=353

Върни се в “ОФФ-Топик - други”