Включвам се в темата защото тези дни и аз съм опрял до смяна на носачи. По повод ebay, по принцип доставка е изпълнима, лично аз си купих дросел клапа-нова и с монтажа ми излезна тройно по-евтино отколкото ако я купя от Юнитрейд. Въпроса е че ползвах плащане през paypal и нямаше проблем. Има много измами и то предимно свързани с авточасти така, че аз бих внимавал.
По повод MOOG или новото им име Federel Mogul мога да кажа, че са доста нискоразрядни и купуването им е грешка. За турските не мога да кажа не съм ползвал, но със сигурност турците правят добри авточасти въпроса е кои от тях идват в нашите магазини - 2ро, 3то или 12 качество.
Специално за носачите ми препоръчаха такива правени в испания, които според мен са междинен вариант а и всички знаем за връзката на СЕАТ и VW. САМО не си купувайте нещо на което пише MADE IN EU - това е 200% менте.

Препоръчайте марка и цени за носачи за В5 ?
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
drakano написа:По повод MOOG или новото им име Federel Mogul мога да кажа, че са доста нискоразрядни и купуването им е грешка.
Federel Mogul не е новото име на MOOG, а е - major automotive parts supplier based in Southfield, Michigan, USA - от която са част Champion®, Ferodo® и т.н.

Освен туй, MOOG са черколяк в NASCAR от 30-тина година, та некак си ми се иска да науча повечко по въпроса, що съм се преебал, като съм си сложил MOOG носачи и кога да ги очаквам да се сгрухат?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Cherepaha написа:drakano написа:По повод MOOG или новото им име Federel Mogul мога да кажа, че са доста нискоразрядни и купуването им е грешка.
Federel Mogul не е новото име на MOOG, а е - major automotive parts supplier based in Southfield, Michigan, USA - от която са част Champion®, Ferodo® и т.н.![]()
![]()
Освен туй, MOOG са черколяк в NASCAR от 30-тина година, та некак си ми се иска да науча повечко по въпроса, що съм се преебал, като съм си сложил MOOG носачи и кога да ги очаквам да се сгрухат?
Малко инфо - купувал съм и MOOG ,Federal Mogul i Vema - и 3 те вида са боклук, купувал съм ги от магазин с име. За пробег 18-20 000 км се разтропва шарнира.След демонтиране само като се удари болта по резбата с пръст - болта/ шарнира/ се върти. Маншона е в ред - без пукнатини цепнатини, смазка под маншона има.
Еми повече думи нямам - как оргинален /щатен носач/ изкарва 250- 290 000км , а продаваните боклуци едва 20 000км ???По думите на колеги от Алфа форума носачите на As Metal са по истински от италианските носачи
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Ако ще MOOG или там както се казват да ги правят за совалки, наскар и каруци аз не бих си купил. В нашата действителност-България, изкарват не повече от 20000км. А и не мога да разбера защо някои хора си мислят, че като ги ползват в Наскар, това което купуват от магазина е същото. Да не говорим, че в щатите има строг контрол и ако ти си купиш нещо за което е казано, че издържа 60000км а минеш 20000км съдиш фирмата до дупка. По повод съзтезания частите отговарят на съвсем различни параметри и има стандарт за това, трябва да си много наивен че да си мислиш, че същите се продават в магазина. Да не говорим, че това е маркетинг и смисъла му е само за зарибявка.И накрая нека бъдем реалисти, аз не очаквам да си купя носачи за 100лв. и да искам да мина с тях 60000км. всеки си има мнение и си решава сам.
drakano написа:Ако ще MOOG или там както се казват да ги правят за совалки, наскар и каруци аз не бих си купил. В нашата действителност-България, изкарват не повече от 20000км. А и не мога да разбера защо някои хора си мислят, че като ги ползват в Наскар, това което купуват от магазина е същото. Да не говорим, че в щатите има строг контрол и ако ти си купиш нещо за което е казано, че издържа 60000км а минеш 20000км съдиш фирмата до дупка. По повод съзтезания частите отговарят на съвсем различни параметри и има стандарт за това, трябва да си много наивен че да си мислиш, че същите се продават в магазина. Да не говорим, че това е маркетинг и смисъла му е само за зарибявка.И накрая нека бъдем реалисти, аз не очаквам да си купя носачи за 100лв. и да искам да мина с тях 60000км. всеки си има мнение и си решава сам.

MOOG - буклук. Фалят го по сервизи и магазини ма то и аз си фала стоката.
Личен опит (MOOG) - с много пазене - преко сили 30,000км.
Имаше преди доста време тук във форума пуснати някакви немски усилиени стоманени. Ама не ми се търси сега да ги открия. Били по-тежки само, 'ма няма ги носиш на гръб я. Някакъв колега беше пуснал снимки и линк към фирмата дето ги прави. Па и все пак германишен ... излиза'а на цената на буклуците MOOG
- mony124
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:mony124 написа:Как ви се вижда цената от 478 лв за целия коплект? Носачи, накрайници...както този от ebay, но в БГ ?
Малко ниска ми се вижда. Ако не е тайна, на кой производител (марка), и откъде е тази цена ?
Марката е BIRTH (ако така се пишеше) и цената е с отстъпка от един приятел, който работи в склада на въпросната фирма...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Цената е горе-долу там някъде, но качеството е по-зле и от MOOG. Ако искаш - вземай, но пак ще се виждаш с този твой приятел, или с друг доставчик на носачи.
Информацията е от мой приятел, занимаващ се с авточасти (не само от една фирма-производител).
Баце, няма как - писал съм го няколко пъти из този форум - причината за излизане от строя на носача не е счупване, или друго свързано с материала на носача, а "свършване" на шарнира, който е залят с въпросната сплав (нямам си идея как е при стоманените, но може и там да е така). Е, като живота на шарнира е 30 000 км, ако ще и златен или платинен да е носача, нали пак ще се наложи "влизане в бокса" ?
Информацията е от мой приятел, занимаващ се с авточасти (не само от една фирма-производител).
longora написа:Аз съм много навит на стоманени .... 100% ще са поне 2 пъти по здрави и ще издържат минимум 2 пъти по-дълго.
Баце, няма как - писал съм го няколко пъти из този форум - причината за излизане от строя на носача не е счупване, или друго свързано с материала на носача, а "свършване" на шарнира, който е залят с въпросната сплав (нямам си идея как е при стоманените, но може и там да е така). Е, като живота на шарнира е 30 000 км, ако ще и златен или платинен да е носача, нали пак ще се наложи "влизане в бокса" ?
Здравейте колеги и от мен!
Купих си Passat 1.9 TDI 110 к.с. и ми се налага и на мене да сменям два шарнира.Като чета тука и така не разбрах какви да си слойжа?Май излиза, че Лемфьордер ще да е
.
И така не разбрах на какви цени могат да се намерят и от кой магазин?

И така не разбрах на какви цени могат да се намерят и от кой магазин?
Купих си пасата преди година и 7-8 месеца. След проверка на предницата в сервиз Мимо (Варна) се оказа, че имам 3 носача и 2 кормилни накрайника за смяна (един горен и два долни носача). Минал съм 45000км от тогава. Преди 4000км като слагах зимните гуми си направих реглаж и проверка на предницата и майсторите ми казаха, че нямам никакви хлабини и луфтове. Въпреки това ми се наложи да сменя външен и вътрешен кормилен накрайник, че не можаха да направят реглажа - 2 часа си играха - то не бяха чукания, псувни, с горелка го нагряваха - ми не се разви болта - оригиналния предполагам.
Та идеята ми е - какви са тези носачи дето ги слагате. Аз сложих някакви испански - жълта найлонова опаковка, но не си спомням името им -магазина беше някъде около ОМВ на гарата.
Между другото смених външно каре, а сега се разтрака и второто.
Та идеята ми е - какви са тези носачи дето ги слагате. Аз сложих някакви испански - жълта найлонова опаковка, но не си спомням името им -магазина беше някъде около ОМВ на гарата.
Между другото смених външно каре, а сега се разтрака и второто.