Втора ръка кола с лепенки - проблеми с КАТ ? ? ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Втора ръка кола с лепенки - проблеми с КАТ ? ? ?

Мнениеот T.Spark » Чет 17 яну 2008 18:39

Взех си едно поло за работа за малко пари заради забележки по ламарината, многото километри и ... Колата е нов внос от Гернамия и е била ФИРМЕНА.
Фирмата се е заминавала с охранителна дейност или нещо такова и по вратите (2те предни) и багажната има лепенки "security", "sicherheit", разни емблеми, звездички, имена и телефони.

Познати ме предопредиха, че с тези лепенки по колата ще имам проблеми с КАТ. Аз нямам фирма, нито се занимавам с такава дейност.
При регистрацията в КАТ нищо не ми казаха.

Има ли основание за претеснение :?:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Чет 17 яну 2008 18:47

Дори и да няма проблеми в КАТ не виждам за какво са ти тия стикери.. само грозят колата! До сега да съм ги махнал ;)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 17 яну 2008 18:54

Ще имаш проблем не за друго а заради следното :
-дават право за надписи и лепенки на кола,която е собственост на съответната фирма.
Щом колата вече не е нейна няма законово основание да седят лепенките.Ние така преди време взехме един бус и на него имаше шарени ленти и телефо на някаква фирма за превози в Италия.Адрес и име на фирмата нямаше.Само текст и телефони.
Накараха ни да го изчистим и да разлепим даже тези шарените ленти по дължината на бус-а.Идея нямам защо - накараха ни за да може да го регистрираме.
Успех!

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 17 яну 2008 19:02

Да, ама щом вече е регистрирал колата значи си остава до него, ако му е кеф си маха лепенките, ако му е кеф или го мързи - си ги оставя.... той и да ги махне пак ще си личи, че е имало лепенки, особено като си измие добре колата - пак ще си чете кво е пишело :wink:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 17 яну 2008 19:08

Е да , ама баща ми си закупи пасат преди около 4 годинки от Германия . Той е бил сервизна кола и беше бяла , но имаше много хубави червени лепенки по капака и тавана и вратите(не бяха лепенки ами от боя де) :) Регистрира си колата без проблем и след това в продължение на 2 години (докато се накани да я боядиса) винаги когато КАТ го спреше му правеше проблеми . Писна му и пребоядиса колата :wink:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 17 яну 2008 19:13

За грозното е така обаче,
взех да разлепям единия надпис и той тръгна да пада със се лака. Оставих го. Не ми се дават сега пари за боядисване за кола, чиято съдба е здрава работа. От приятели, от морги и магазини за евтини части по събрах това-онова, стегнах мотора; взех две запазени гуми само за отпред...

Идеята е давам пари само за най-нужното и като вече няма на къде... за части. Нямам и време да седна 3 - 4 часа да пощя лепенки.

Дали пък няма да се размина с :cop

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 17 яну 2008 19:13

За грозното е така обаче,
взех да разлепям единия надпис и той тръгна да пада със се лака. Оставих го. Не ми се дават сега пари за боядисване за кола, чиято съдба е здрава работа. От приятели, от морги и магазини за евтини части по събрах това-онова, стегнах мотора; взех две запазени гуми само за отпред...

Идеята е давам пари само за най-нужното и като вече няма на къде... за части. Нямам и време да седна 3 - 4 часа да пощя лепенки.

Дали пък няма да се размина с :cop, щот вече е регистре

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 17 яну 2008 19:17

Ако те спрат куките могат да се заядат и да те глобят.Ние на служебните бусове слагахме надписи и докато ги регистрираме в КАТ(трябват и снимки)ни глобиха.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Чет 17 яну 2008 19:19

T.Spark с гореща вода намокри стикера и така сваляй.. че така на сухо ще падне всичко

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 17 яну 2008 19:30

nd2nd написа:T.Spark с гореща вода намокри стикера и така сваляй.. че така на сухо ще падне всичко

ОК ще пробвам

Глоба - лошо. На какво основания са глобили бусовете, колега airjohn? Не казаха ли чл. от закона?

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 17 яну 2008 20:26

И аз имах голям проблем с лепенките :?
Търках, като идиот 2часа рекламни лепенки, а то не се маха, направо ме се разгони фамилията :?
В КАТ, много се заяждат, за рекламни лепенки :?

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 17 яну 2008 21:28

Братовчед ми си вкара Г3 прези две години за да си върши работа из София с него, имаше някакви лепенки на риби и два телефона (доколкото са му казали е бил на някакъв рибен ресторант в Германия) още при регистрацията в КАТ го накараха да ги сваля, за да нямаш ядове най - добре ги свали :wink:

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Чет 17 яну 2008 21:40

от доста време карам коли с лепенки. Когато те спрат и искат да се заядат искат в талона да пише цвета на колата и добавено "с рекламни надписи"(нещо такова), а даже на последната кола имам към талона и снимка на колата облепена със стикери и одобрена в този си вид в КАТ.
За някой лев се заяждат за всичко полицаите!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 17 яну 2008 22:02

beck's написа:от доста време карам коли с лепенки. Когато те спрат и искат да се заядат искат в талона да пише цвета на колата и добавено "с рекламни надписи"(нещо такова), а даже на последната кола имам към талона и снимка на колата облепена със стикери и одобрена в този си вид в КАТ.
За някой лев се заяждат за всичко полицаите!

Точно така. И в нашата фирма колите са с лепенки. В талона пише "рекламни надписи". В КАТ трябва да са регистрирани точно тези надписи със снимки на колата от двете страни залепени на един лист хартия и подпечатани, на листа пише и един вжодящ номер отговарящ на лепенките. Така когато регистрираш следващата фирмена кола само трябва да се занесе копие на листа със снимките без да снимаш наново колата.
И сега идва интересната част, по принцип като имаш лепенки (не мисля че катаджиите ги интересува или винаги биха могли да различат че са чужди, а не си ги слагал ти) и в талона не пише че колата е с рекламни надписи куките имат право да спрат колата от движение. Това е все едно да не съответстват броя на местата по талон и де факто (тия баничарките Х5 например). Махни ги по-бързо ми е съвета. :)

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Чет 17 яну 2008 22:52

В талона какво пише? Само цвят на колата или е отразено, че има надписи?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”