Нов Passat CC

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 17 яну 2008 22:19

eos написа:По потвърдена информация VW Tiguan с абсолютно всички екстри ще бъде под 75,000лв.Аз лично бих избрал него,поне е нещо по различно :wink:

Tiguan е съвсееем различен клас, иначе две мнения няма :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 17 яну 2008 23:51

Тигуан с абсолютно всички екстри надхвърляше 75хиляди което за мен е безбожна скъпотия-като имаш предвит че след 5г ще струва макс 15-20хил. лв. загубата ще е огромна и неоправдана.Шенко е прав че е написал добре обурудван Пасат ЦЦ но и базовичт ЦЛС съвсем не е беден на екстри,разбирасе двете коли нямат нищо общо нито са в един клас нито на една цена :wink:

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Пет 18 яну 2008 0:05

А някаква идея кога ще се продава в България това?

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 18 яну 2008 8:57

ceza написа:А някаква идея кога ще се продава в България това?

Юни-Юли ще почват да приемат поръчки и най-вероятно към Септември ще се поевят първите бройки :wink:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пет 18 яну 2008 9:56

Само едно нещо не мога да разбера - какво стана с хубавите бензинови двигатели които се слагаха на VW, в частност Пасата?
Този модел, както Брабус е писал има и този двигател:

1.8 TSI with 160 PS
In Europe, a TSI engine with power output of 118 kW / 160 PS (at 5,000 rpm) offers entry into the world of the Passat CC. The turbocharged four-cylinder is exceptionally fuel efficient (average fuel consumption: 7.6 liters/100 km) and torque-strong (maximal 250 Newton-meter at just 1,500 rpm). With
this new engine, the Passat CC reaches a speed of 100 km/h in 8.6 seconds; its top speed is 222 km/h. This TSI is shifted via a manual six-speed transmission as standard equipment; as an option it can be combined with a completely newly developed 7-speed dual clutch transmission (DSG).

Който липсва в моделната гама на в момента продаваните пасати /В6/. Там възможностите са две- или 1.6 литров изцеден до 100 и няколко коня или 2.0 литра също изцеден до 200 коня. Средно положение няма. Под изцеден разбирам макс. въртящ момент над 3500 об.
Или VW са решили да минават към дизели където избора на двигатели и мощности е голям. :(
Описания по-горе двигател е перфектен като ТТДанни - хем има разхода на 1.6 литровия, хем има голям въртящ момент като дизела при ниски обороти и хем има прилична макс. мощност като 2.0 литровите.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 18 яну 2008 10:16

В интерес на истината това (1.8 160 кс) е един от най-хвалените бензинови мотори на VAG.
Мой съсед взе Октавия с този двигател, преди караше пак Октавия с 1.8 20V Turbo и е очарован от новия.

beljata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beljata » Съб 19 яну 2008 11:22

Джантата мн ме кефи.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 19 яну 2008 15:11

beljata написа:Джантата мн ме кефи.

Модел Chicago :wink: Много силни;)

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Съб 19 яну 2008 22:47

Колеги май аз нещо не съм съвсем в ред ама тоя Passat CC съвсем не ми допада. Огледах го хубаво веднъж на снимките тук, разгледах после 20тина снимки в нета и хептен ми се вгади дизайна.
Айде малко критика:
1. грозните безформени стопове прилични на тези на Тигуан-а (в личната ми класация за най-недодялана задница на нов VW :)
2. Почват клишетата - първото което се набива на очи: предна решетка взета все едно от новата C-класа или новия CL и вместо звезда - VW.
3. Линия на покрива малко като CLS, странични "бразди" като на някое ново BMW а-ла Крис Бенгъл (линч!)
От този модел лъха на комерс та се не трае! Дайте да вземем паричките на VAG феновете дето нямат $ за Ауди или мерцедес :)

Абе с две думи мнението ми е - грубо , натруфено та чак на циганийка мяза!
Нещо положително - интериора! :bowdown радва много

Ако имах парите - бих взел някой базов туарег или обикновен Variant със повечко екстри ...

Ей , да не ми изтриете мнението!

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Нед 20 яну 2008 2:15

jungleboy написа:Колеги май аз нещо не съм съвсем в ред ама тоя Passat CC съвсем не ми допада. Огледах го хубаво веднъж на снимките тук, разгледах после 20тина снимки в нета и хептен ми се вгади дизайна.
Айде малко критика:
1. грозните безформени стопове прилични на тези на Тигуан-а (в личната ми класация за най-недодялана задница на нов VW :)
2. Почват клишетата - първото което се набива на очи: предна решетка взета все едно от новата C-класа или новия CL и вместо звезда - VW.
3. Линия на покрива малко като CLS, странични "бразди" като на някое ново BMW а-ла Крис Бенгъл (линч!)
От този модел лъха на комерс та се не трае! Дайте да вземем паричките на VAG феновете дето нямат $ за Ауди или мерцедес :)

Абе с две думи мнението ми е - грубо , натруфено та чак на циганийка мяза!
Нещо положително - интериора! :bowdown радва много

Ако имах парите - бих взел някой базов туарег или обикновен Variant със повечко екстри ...

Ей , да не ми изтриете мнението!

Съгласен съм - кичозен и франкенщайнски автомобил. Няма собствен облик, да не говорим за фолксвагенски такъв. Освен споменатите по-горе заемки откривам още малко - загледайте маската и фаровете на снимката в профил - 90% сааб. Втората половина от предницата и част от купето подозрително приличат на пежо 407. Наистина, правилното определение е комерс - взели са модни парчета и са ги слепили. :?
Единствено ми допада линията на задницата, но сякаш й липсва нещо.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 яну 2008 23:10

Определено е супер красива леле :) .Винаги са им куцали задниците на пасатати(поне според мене) но тва е нещо найстина красиво. :D

Потребителски аватар
ivan_sh
Автомобил:
Двигател:

Евала!!!

Мнениеот ivan_sh » Сря 23 яну 2008 14:30

Този много ще ми отива! :drive

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”