Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 14 яну 2008 14:04

dobrinb написа:
Veso101 написа:...

Само едно питане имам - виждал ли си на живо и сядал ли си в Тигуан?
П.П: И аз съм над 100 кг. и около 190 см. :wink:

Аз съм виждал на живо Тигуан и както споменах бях доста разочарован :(
+ минуса да се купи първа серия...
Баш шефа ми кара Туран - купен от първата партида за България и определено прави проблеми - нищо драстично, но си ги има включително доливането на масло всеки 3-4К км, което още при купуването са предупредили че е "фичър" :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 14 яну 2008 15:17

За фирмен автомобил тук ходиха на тест драйв на Тиган. Отзиви - тесен (за чове4к 2м) леко пластмасов - като Голф плюс (феедбак от луд, зомбиран фен на Ауди и антиГолф фен), но перфектно поведение на пътя, добра диманика на комън реайл-а (но без фън-а на помпа дюзата). Абе не е лош вариант, но като знаеш, че VW са винаги на горната граница на цените във всеки клас, Тигана е обратно - в най-ниския сегмент на миниСУВ(справка - Рав4, X-Trail....), ми говори не много добри неща.
И аз имах едни терзания за Тиган ама реших, че за 53К си струва повече Пасат 140коня 4motin confotrline, но това след 2 години.....
За кашкай - никакво инфо, но в АвтоБилд(или АвтоМоторИСпорт май) беше много по-назад от Тиган-а. BTW Тигана беше номер едно в тестовете......

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 14 яну 2008 21:25

и аз съм за кашкавала. мисля че тигана ще има какво да се изпипва нещо нямам вяра на тия VW много пластмасови са станали

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 яну 2008 0:07

Ами който иска да погледне продажбите - кашкавала, както го нарече колегата има 100 000 продажби за девет месеца от старта му. А тигана имаше 30 000 заявки още преди да са стартирали продажбите му. Отделно че спечели де що има награди. Ама то времето ще покаже. А, и определено е по-широк от сиренето, аа кашкавала де.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 15 яну 2008 9:12

Кашкавала ми изглежда някакси безвкусен. Без собствен стил...още повече без принадлежност към стила на нисан. Отвратителни фарове. Отвратителна грозна решетка с отвратителна емблема в странна рамка...учудвам се от вкуса на повече хора във форума...може и аз нещо да съм се объркал, но тигана има силата и тежестта на vw....защо сме VW форум като 50% защитават някаква странна китайско подобна японска бангия?

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 15 яну 2008 15:58

chefito написа:Кашкавала ми изглежда някакси безвкусен. Без собствен стил...още повече без принадлежност към стила на нисан. Отвратителни фарове. Отвратителна грозна решетка с отвратителна емблема в странна рамка...учудвам се от вкуса на повече хора във форума...може и аз нещо да съм се объркал, но тигана има силата и тежестта на vw....защо сме VW форум като 50% защитават някаква странна китайско подобна японска бангия?

Изображение
Изображение

Ти май си гледал повечко прасенца и малко са ти се объркали представите за красота.
Нисана има много по-хубава форма от Тигана, предницата на тигуана просто е несъразмерна с тромавата му и ръбеста задница, докато Нисан е един много елегантен кросовър.

Но харесвайте си го VW groznika, няма проблем.
Въпрос на вкус казало кучето и си облизало......

Стига си пускал снимки на прототипа, той няма нищо общо със серийния и си е доста красив.
И като сме VW форум не значи , че трябва да сме фанатици.
Да не мислиш че мед ми капе от устата като кажа VW.
Качеството им остана в миналото с твоя и моя Голф3.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Чет 17 яну 2008 21:33

Абе къде го гледате тоя Тигуан на живо бре , аз ходих до ХААС 60 вчера и колата ще пристигне другата седмица около сряда...

Кой го карал , кой го имал леле леле...кво направихте бе хора ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 яну 2008 23:29

Вчера мина пред кантората ми. В България вече има, а аз го видях в седмицата, в която беше изложен в Порше София Изток.

nedko76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedko76 » Пет 18 яну 2008 12:48

и из си капарирах тигуан края на ноември,обаче не знам кога 6те доиде. чух някаде че може да отиде и 4 месеца.Някой знае ли?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 18 яну 2008 13:58

pacho_d написа:Абе къде го гледате тоя Тигуан на живо бре , аз ходих до ХААС 60 вчера и колата ще пристигне другата седмица около сряда...

Кой го карал , кой го имал леле леле...кво направихте бе хора ?

преди малко на паркинга на била в младост едно наркоманче най нагло си паркира тигана на мястото за инвалиди до друга една "инвалидна" ес-класа...вонеше на трева от далеч
дееебиш наглярите за тях не важат никакви правила и закони!

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Пет 18 яну 2008 14:59

: vw fen

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 18 яну 2008 15:11

Още малко да налеем масло в огъня... от руския уеб...

Volkswagen Tiguan:

длина – 4400мм;
ширина – 1800мм;
высота – 1600мм;
вес – 1550 кг.

Nissan Qashqai:

длина – 4310 мм;
ширина – 1795 мм;
высота – 1780 мм;
вес – 1630 кг.

Ето и по две снимчици... на мен лично ми писна тоя клониран VW look във всъчките им автомобили от кади до пасат всичко изглежда ЕДНАКВООО никва фантазия няма .. хехе айде продължавайте .. аз пак да дам гласче за нисанчето само :039:

Каша

Изображение

Изображение

Тиган

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пет 18 яну 2008 17:06

off: поне емблемата във волана можеше да не е пластмасова!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 18 яну 2008 18:08

Емблемата попринцип не е такава, просто е замазана и затъмнена на нянакъв графичен редактор от рода на Фото шоп.

И да спомена, защо прочетох по-горе, че Кашкай има централен диференциал и блокаж на него.
Това е грешно, Нисан Кашкай и X-Trail нямат между осев диференциал.
Положението Lock симулира блокаж на м/уосевия диференциал :idea:
Блокаж на централния диференциал и централен диференциал също нямат Аутлендър, 4007, Ц-Кросърм Тигуан, Рав-4.
Всичките са оборудвани с много дисков съединител на задния мост, който запецва и според това предава различен въртящ момент на задния мост.

При истинските джипове когато е блокиран централен диференциал автомобила не трябва да се движи с висока скорост по асфалтиран път и да прави обратен завой, защото се няма какво да компенсира разликата в скороста на въртене м/у преден и заден мост.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 18 яну 2008 18:17

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Кашкавала много арен вътре бе 'танасе....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”