Дръжка на врата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 03 окт 2007 15:12

za ni6to kolega,otnosno kirilicata ne sam sviknal i mnog se bavia i se vbesiavam,a za bo4etata da ne si sloji niakakvo lepilo i posle da nemoje6 da gi otvie6.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Сря 03 окт 2007 17:19

boi4eto Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 9:01 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Да питам и аз,мойте ръчки са здрави,но много трудно се отварят вратите.кажете има ли начин да се регулират?

като си свалиш дръжката на нея има една бяла пластмаса която прилича на тапа която натиска механизъма тя е на резба като я развиеш малко ще стане още по лесно отварянето на вратата.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 03 окт 2007 18:22

doktora написа:
megalodon написа:
doktora написа:... но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално..

Чак пък до морга да ходи... Сигурен съм че ще успее да намери някой подходящ някъде из семейната работилница ;)

Колега, моля, не се заяждай, а чети по внимателно. Както виждаш накрая съм добавил думата "евентуално"

Изобщо не съм имал намерението да се заяждам. Тонът ми е съвсем нормален а усмивката в края на изречението е красноречива !

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 03 окт 2007 18:22

nikolai_ignatov написа:boi4eto Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 9:01 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Да питам и аз,мойте ръчки са здрави,но много трудно се отварят вратите.кажете има ли начин да се регулират?

като си свалиш дръжката на нея има една бяла пластмаса която прилича на тапа която натиска механизъма тя е на резба като я развиеш малко ще стане още по лесно отварянето на вратата.

Само със отвъртането на болчето ли се маха ръчката?

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 03 окт 2007 18:26

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:za ni6to kolega,otnosno kirilicata ne sam sviknal i mnog se bavia i se vbesiavam,a za bo4etata da ne si sloji niakakvo lepilo i posle da nemoje6 da gi otvie6.

Няма страшно,лепилото е ХЕЛМЕТЕКС и не е толкова яко.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Сря 03 окт 2007 20:50

Да.Развиваш болта и леко по леко назад,нагоре абе майката му е да си я нагодиш така че да излезе развърташ тапата и обратно поставяш дръжката.При мен това нещо стана направо супер.Вратите се отварят вече перфектно.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 04 окт 2007 18:32

nikolai_ignatov написа:Да.Развиваш болта и леко по леко назад,нагоре абе майката му е да си я нагодиш така че да излезе развърташ тапата и обратно поставяш дръжката.При мен това нещо стана направо супер.Вратите се отварят вече перфектно.

Днес направих тези процедури с дръжките на вратите,ефекта е поразителен,още един път благодаря колега!

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Чет 17 яну 2008 19:18

nikolai_ignatov написа:Да.Развиваш болта и леко по леко назад,нагоре абе майката му е да си я нагодиш така че да излезе развърташ тапата и обратно поставяш дръжката.При мен това нещо стана направо супер.Вратите се отварят вече перфектно.

Бе при мен що не стана този номер :( на село съм се мъчил цял ден да го оправя то там има две щивчета дето му пречат да се развива и на края му измайсторих една тапичка от ламарина. и още нещо . самата дръжка си натиска езичето ама се отваря трудно та се чудех дали ако го смажа хубаво няма проблема да се реши?и още нещо. вътрешната дръжка отваря трудно и тя. гледах че не е с жило ами с една тел нагъната на зиг-заг та се чудех дали мога да я оправя без да свалям кората?

juliangp76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juliangp76 » Чет 17 яну 2008 21:51

Здравейте.
И аз имам същия проблем на пасат 91купе В3. Развивам и завивам болта след като съм наместил дръжката. После се оравя за известно време и пак отново. Не знам кака да ко оправя окончателно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 17 яну 2008 22:39

nikolai_ignatov написа:boi4eto Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 9:01 Заглавие:

Само да уточня че на В4 дръжките не са напълно еднакви с тези от В3. И при тях не се върти бялата тапа. Аз пробвах да я завъртя и я счупих така че внимавайте. По средата на бялата пластмаса има един щифт който се маха. нагласяш пластмасата и пак слагаш щифта

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 17 яну 2008 23:49

И докато дръжката е извадена пускаш вътре малко машинно масълце. Отварят се като хладилник.

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Пет 18 яну 2008 14:14

Малко страничен въпрос от мен, но отново свързан с кората на шофьорската врата... Как се маха въпросната на B5 ? Има ли други винтчета освен тези отдолу и останалите са щипки ли ? Имам бутониерата за ел. стъклата, но не виждам откъде да я махна и нея... Ако някой има на идея... :roll:

Върни се в “Passat”