Много проблеми ГОЛФ 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nikya
Автомобил:
Двигател:

Много проблеми ГОЛФ 3

Мнениеот nikya » Пет 04 яну 2008 9:31

Здравейте колеги! Не знам къде точно да попитам и затова пускам нова тема. Колата е 1.8 бензин, няма газово. От няколко месеца насам прави едни номера - като я покараш да загрее нормално и започва да се дави да губи мощност и да губи ниските обороти. Това не го прави като е студена.Като запаля сутрин вдига оборотите до 2000 и после ги намаля след 10-20 секунди на 1000, така работи нормално докато не загрее.Въпросът е, че започна да харчи много, не е засичана, но според мен ненормално много - доста над 10. На 30.12 сутринта на 50-ия изминат километър се задави и изгасна на пътя.След няколко опита запали ,но успях да я прибера на тротоара като я форсирах през цялото време, защото не искаше да запази ниските обороти и гаснеше. Като постоя около 30-40 минути и изстина после нищо и нямаше. Така 4 дни без проблеми. И тези дни пак започна. Карах я на елком - човека каза - колата е пушка, да ама не. Мери, гледа, капачката кабелите, свещи, компресии,изгаряне всичко ок? Сега си мисля дали е необходимо да търся компютърен четец и да не би нещо там с натрупване на грешки от датчик или аларма да дава проблеми? Между другото датчика ми- лампата за маслото мига непрекъснато доста време вече и си гледам само температурата, но пък тя не се вдига повече от 80. Не знам какво да правя, моля за вашите съвети?

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 04 яну 2008 9:34

Виж си тампона на моното може да е протрит и затова да ти се дави :arrow:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Много проблеми ГОЛФ 3

Мнениеот joker » Пет 04 яну 2008 9:35

nikya написа:Здравейте колеги! Не знам къде точно да попитам и затова пускам нова тема. Колата е 1.8 бензин, няма газово. От няколко месеца насам прави едни номера - като я покараш да загрее нормално и започва да се дави да губи мощност и да губи ниските обороти. Това не го прави като е студена.Като запаля сутрин вдига оборотите до 2000 и после ги намаля след 10-20 секунди на 1000, така работи нормално докато не загрее.Въпросът е, че започна да харчи много, не е засичана, но според мен ненормално много - доста над 10. На 30.12 сутринта на 50-ия изминат километър се задави и изгасна на пътя.След няколко опита запали ,но успях да я прибера на тротоара като я форсирах през цялото време, защото не искаше да запази ниските обороти и гаснеше. Като постоя около 30-40 минути и изстина после нищо и нямаше. Така 4 дни без проблеми. И тези дни пак започна. Карах я на елком - човека каза - колата е пушка, да ама не. Мери, гледа, капачката кабелите, свещи, компресии,изгаряне всичко ок? Сега си мисля дали е необходимо да търся компютърен четец и да не би нещо там с натрупване на грешки от датчик или аларма да дава проблеми? Между другото датчика ми- лампата за маслото мига непрекъснато доста време вече и си гледам само температурата, но пък тя не се вдига повече от 80. Не знам какво да правя, моля за вашите съвети?

Виж подчертаното с червено!Това прави.....задължително....и спри колата от движение докато не си решиш проблема с лампата за маслото(измери налягането на маслото!).....аз толкоз знам !

nikya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikya » Пет 04 яну 2008 13:22

Благодаря за съветите :) започвам да се занимавам по-сериозно с ремонтите, но проблема пак е, че трудно ще намеря майстор в нашия район :roll:

Потребителски аватар
IvoAndr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvoAndr » Пет 04 яну 2008 23:23

Пак ще се хварля шарен боб!
Каква е колата?
Модел?
ДВГ?
Година?

nikya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikya » Пет 18 яну 2008 14:07

Здравейте отново, колеги :) Не писах, защото ходихме по сервизи - след два в които вдигнаха рамене по моя проблем, в третия намерих човек дето разбира и я закачихме на комп. четец. Изненадка - всичко и е нормално според компито и майстора. Да, ама не! :roll: И вече нямам идеи :cry:
Колата е
Голф 3
1,8 моноинжекция
1991
Благодаря предварително за всякакви предложения!

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пет 18 яну 2008 15:53

Прегледай си основно горивоподаващата система (помпа, филтър, моното и т.н.) и токовете. Щом ком-па казва, че всичко е ОК, почвай да се съмняваш и в компа. Това за маслото също е притеснително.
Почвай по метода на изключването.
Късмет

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 18 яну 2008 16:46

г3 '91 :shock
кои са буквите на двигателя?
има ли газ колата?
смени ли си датчика за масло?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 18 яну 2008 19:19

LILO&STICH написа:г3 '91 :shock
кои са буквите на двигателя?
има ли газ колата?
смени ли си датчика за масло?

от 91 или абс или аам....да каже конете...

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Съб 19 яну 2008 0:19

не беха ли от 92 3 ките :oops:

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Пон 21 яну 2008 12:02

Fuel Pump Relay....
Вземи го смени това реле, като гледам схемата, то захранва помпата и инжектора. Предполагам че е около 10лв. Доста често се срещат проблеми с тези релета...

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 22 яну 2008 20:51

дзвера написа:не беха ли от 92 3 ките :oops:

не от 91-ва са :)

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Вто 22 яну 2008 21:00

Вземи си провери маслото първо,че така с тази лампа дет ти мига постоянно и ти падат оборотите може да се наложи бая масълце да долееш

Потребителски аватар
ukyrt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ukyrt » Чет 30 дек 2010 14:17

Най-напред си провери датчика за маслото да не е пукнат до самия метал на резбата провери си и кабела и виж буксите да не хлопат да не са хлабави. Провери му параметрите на датчика да ли отговарят на модела на двигателя (в книжката) написани са на самия датчик на металната част, развива се с нормален ключ. 3 модела са и цвета им е различен, до тук за маслото. А проблемите с разхода и с гасненето си провери ламбдасондата. Провери и кабелите и самата нея ако трябва я смени с оборотна да провериш и същото може да направиш с датчика да го пробваш. Провери си и гарнитурата под колектора на моното. НЕ е работа на всеки да пипа там.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 30 дек 2010 14:52

ukyrt написа:Най-напред си провери датчика за маслото да не е пукнат до самия метал на резбата провери си и кабела и виж буксите да не хлопат да не са хлабави. Провери му параметрите на датчика да ли отговарят на модела на двигателя (в книжката) написани са на самия датчик на металната част, развива се с нормален ключ. 3 модела са и цвета им е различен, до тук за маслото. А проблемите с разхода и с гасненето си провери ламбдасондата. Провери и кабелите и самата нея ако трябва я смени с оборотна да провериш и същото може да направиш с датчика да го пробваш. Провери си и гарнитурата под колектора на моното. НЕ е работа на всеки да пипа там.

Колега,ти видя ли темата от кога е? :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”