ГОЛФ 4 Проблем с регулирането на фарове IN-PRO? ЗА ТРИЕНЕ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

ГОЛФ 4 Проблем с регулирането на фарове IN-PRO? ЗА ТРИЕНЕ!

Мнениеот DaveGahan » Пет 18 яну 2008 13:59

значи,понеже фаровете са с лупи и ксенон ясно си личи къде се отсича светлината.десния е добре но левия е доста долу и свети на около най-много 5 метра напред.имайте предвид,че фаровете са вдигнати до краен предел ръчно и докраен с копчето от таблото вътре в колата.според един майстор леко била чукната очиларката преди да я купя но аз като гледам невярвам да е така.има ли начин ръчно да се вдигне още тоя шибан фар или да мисля варианти за някаква подложка под него примерно??между другото,тази марка фарове макар да са уж горе-долу добри за мен не са доизкусурени(иначе за визия са супер).телчето което закопчава крушката Н7 на късите светлини в затворено положение опира на пласмасата на самия фар(дано ме разберете за какво говоря) просто формата му е неправилно проектирана в завода и може проблема да е оттам примерно.много моля за съвети!

Последна промяна от DaveGahan на Съб 26 апр 2008 20:55, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 18 яну 2008 17:43

Angel Eyes ли са?......Като въртиш двете врътки за регулиране променя ли се нещо???

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 4 Проблем с регулирането на фарове IN-PRO?

Мнениеот afferra » Пет 18 яну 2008 19:03

Има и друг финт :)
Значи слагаш буксата за самото регулиране само на единият фар, регулираш. СЛед това слагаш на другия, махаш на първият и регулираш. Отделно на това можеш да регулираш ръчно. Колата трябва да е смляна отпред за да не може да се регулира както искаш.

Разгледай добре, може да има бленди(моите фарове имат), които се регулират на самият рефлектор, имат три положения и се настройват ръчно. Имам и регулиране от вътре, имам регулиране настрани и нагоре и надалу.

Имай предвид, че левият фар свети малко по ниско за да не заслепява. Десният е малко по вдигнат от левият.

Мойте фарове са FK.

Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaveGahan » Пет 18 яну 2008 20:03

колата определено не е смляна даже и удар няма баси майката 8) и според мен е така батка,сигурен съм,че маистора нещо не успя да регулира ръчно двата фара още преди да ги монтира.как така има настроика от купето за наляво и надясно.не е ли само за нагоре и надолу??мойта е модел 2002г и е само горе-долу?
гомес,батка да ейнджъл ай са.верно,че имат страшна фаца и дано си оправя проблема до 1-2 дни че много гадно така
и още нещо не много по тая тема ако може...и аз съм се надъхал да си слагам чип на колицата но се притеснявам щото не съм наясно.тия чипове да не са за сметка на двигателя или нещо от рода???имам предвид дали няма да се амортизира по-бързо по този начин колата??

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 18 яну 2008 23:20

Taka значи майстора ти е сложил машинката от старите фарове, нали??? Ако е така проблема предполагам е в настройка на дължината на лостчето(така да го нарека) на машинката!!! Пояснявам : извади машинката и завърти с права отвертка бялото лостче.........така ще намалиш дължината му и следоветелно ще се вдигне рефлектора!!!Пробвай и кажи, ако нещо не ти е ясно!!!Успех...

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afferra » Съб 19 яну 2008 14:48

Не отвътре бе пич. Нема такава кола дет се местят отвътре ръчно. Освен проследяващите завой системи.

Има регулиране ръчно от самият фар за наляво-надясно

Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaveGahan » Сря 06 фев 2008 22:25

ходих в друг сервиз и момчето там ми ги регулира като пич и сега всичко е 6.даже не си направих труда да го разпитвам какво точно завъртя.аман от майстори да му еба майката.както и да е.искам само да кажа ,че няма нищо по-хубаво от оригиналните фарове,даже съжалявам,че си продадох моите.IN-PRO i FK са прехвалени тунинг марки които според мен нямат нищо общо с оригиналите.откъдето и да ги погледне човек ще намери кусури

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Сря 06 фев 2008 22:30

DaveGahan написа:..няма нищо по-хубаво от оригиналните фарове,даже съжалявам,че си продадох моите.IN-PRO i FK са прехвалени тунинг марки които според мен нямат нищо общо с оригиналите.откъдето и да ги погледне човек ще намери кусури

май това нещо ти го казах когато ми се обади да ме питаш за фарове и xenon ...

Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaveGahan » Сря 06 фев 2008 22:32

светят засега :D здраве да е!

Потребителски аватар
DaveGahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaveGahan » Пет 29 фев 2008 18:49

за триене