гасне!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

гасне!

Мнениеот ReCaRo` » Съб 19 яну 2008 11:48

здравейте колеги,проблема ми е че когато запаля колата работи на много ниски обороти(това смятам че е нормално) но след това вече когато сичко се нормализира,като вдигна 3-4 хиляди оборота и пусна рязко газта и колата гасне (савсем нормално ги вдига) може ли да е от свещи нещо или някоя дюза запушена :gruebel щ

благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 яну 2008 13:51

Ами тя дюзата при теб е само 1, тъй, че...
И свещ не ми се вярва да е!
Мирише ми на почистване на моторчето за празния ход, ама я първо пробвай лесното ;) Въздуния филтър.
За пробата (ама само за проба) запали без него и виж дали пак ще го прави. Ако не го прави- нов!

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Съб 19 яну 2008 14:02

radotom написа:Ами тя дюзата при теб е само 1, тъй, че...
И свещ не ми се вярва да е!
Мирише ми на почистване на моторчето за празния ход, ама я първо пробвай лесното ;) Въздуния филтър.
За пробата (ама само за проба) запали без него и виж дали пак ще го прави. Ако не го прави- нов!

мерси колега ще пробвам (филтъра е нов ама...)

ако е от моторчето кое му се чисти :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 яну 2008 15:50

zfa159 написа:
fen VW написа:мотора е АВС.Годината е 1992.Проблема се запазва и при загрял двигател.Мисля за начало да сменя стъпковия мотор и ако не се реши проблема сменям въпросния компютър.

Ехее....недей така да сменяш наред :)
Първо провери няколко неща :
-разглоби моторчето и го почисти (разглобява се без проблем понеже е на щипки).Намира се най-отпред на моноблок-а и е една черна кутиика,завинтена с 3 болт-а към блок-а и излза от нея един куплунг.Този куплунги също го почисти ако има масло или нещо друго.
Вътре като разглобиш моторчето ще видиш едни метални пластинки,който контактуват една с друга - изчисти ги ако са мрсни.смажи добре зъбното колелце,събери го и оратно на място.
Също така погледни дали не закача някъде жилото за газта (започва от педала на газта и свършва отпред на моноблок-а)
Не на последно място виж ТПС-а дали работи добре (това пък е една друга черна кутиика ама отстрани на моноблок-а и пак е с 4 кабелчета).Реално е един вид потенциометър,който казва на комп-а колко е отворена клапата.Може и там да ти е проблема.
Опитай се да рестартираш компютъра - откачаш едната клема на акумулатора и след 10-тина минути или след час примерно за по-сигурно я закачаш отново.
Чак след това сменявай стъпково моторче.
Успех!

А тук пише как се настройва ;)
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... E%F0%F7%E5

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”