Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Нед 20 яну 2008 15:26

vw_Krasi_vw написа::) здравейте,и според мен е по- добре да се кара на фарове и през деня целогодишно,даже ми е станало навик да ги пускам , не е проблем все пак се забелиазва насрещно движещиа се по-рано ,има ред причини заради които смятам ,че е по-добре ,но да не влизаме в подробности :)
АЗ СЪМ ЗА!!!
:да:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НЕ

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:24

НЯМА ДА КАРАМ НА ФАРОВЕ И СЕГА КАРАМ БЕЗ НА ГАБАРИТ САМО.ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ПАРНИКОВ ЕФЕКТ?ДОКАЗАНО Е ЧЕ ПРИ ПУСНАТИ ФАРОВЕ
СЕ ГОРИ ОКОЛО ЛИТЪР ПОВЕЧЕ НА 100КМ.ЗАТОВА ЩЕ ИМА И ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ХОРАТА НА ЗАПАД ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОДОБНИ БЕЗУМИЯ.АКО НЯКОЙ ЩЕ ТЕ УДРЯ ТОЙ ЩЕ ТЕ УДАРИ АКО ЩЕ И БУРКАНИ ДА ИМАШ.ГЛАСУВАХ С НЕ.

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: НЕ

Мнениеот boiko1 » Нед 20 яну 2008 16:27

amikus написа:НЯМА ДА КАРАМ НА ФАРОВЕ И СЕГА КАРАМ БЕЗ НА ГАБАРИТ САМО.ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ПАРНИКОВ ЕФЕКТ?ДОКАЗАНО Е ЧЕ ПРИ ПУСНАТИ ФАРОВЕ
СЕ ГОРИ ОКОЛО ЛИТЪР ПОВЕЧЕ НА 100КМ.ЗАТОВА ЩЕ ИМА И ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ХОРАТА НА ЗАПАД ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОДОБНИ БЕЗУМИЯ.АКО НЯКОЙ ЩЕ ТЕ УДРЯ ТОЙ ЩЕ ТЕ УДАРИ АКО ЩЕ И БУРКАНИ ДА ИМАШ.ГЛАСУВАХ С НЕ.

.......всеки има право на мнение ,ама не е нужно да викаш :!:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НЕ

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:40

Ще викам като са изписани 15 страници за това безумие,никой не мисли за природата а после:що лятото е 40 градуса,зимата25 до коледа,мен са ме удряли отзад с пуснати два стопа за мъгла и фарове през деня!!!Стига с тези глупости.А тези пък дето карат на халогени светещи в звездите са ми любими предимно с новите коли.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

а?

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:45

Дневните светлини са обида към интелектуалното ни ниво. Наистина ли водачите не сме достатъчно умни, та да знаем сами кога трябва да включим светлините?! По пътя на същата логика, излиза, че шофьорски книжки се издават на некадърни водачи. Истината е, че след като някои хора не ползват светлините на управляваното от тях превозното средство, в условия изискващи това – дъжд, сняг, мъгла, здрач, изгрев и т.н., имаме погрешно поведение на водачите и логичното решение би следвало да е по-добра подготовка. Шофирането е умение. Наблюдателността също е умение. След подходящо обучение и натрупване на практически опит, тези умения стават присъщи на всеки добър водач. Могат да бъдат възпитани и подобрени във всеки водач, стига той да не разчита единствено на приспособления и погрешно интерпретирани данни. Сигурността в реалния живот, е нищо повече от споделена отговорност на всеки да бъде добър шофьор – по-наблюдателен, по-внимателен, по-предпазлив и с повече умения. Такъв може да бъде всеки.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 20 яну 2008 16:46

За това сме си сложили тези DRL-та, които карат дългите на 50% и без габаритите отпред...

А като си се толкова загрижил за изгорения ненужно бензин не те виждам да караш 1.4, 1.8 на тройката не и ли е множко ( пак по твойта логика)...

...така че без фанатизъм, МОЛЯ!

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:48

Основният мотив за налагането на дневните светлини са ПАРИТЕ. Индустрията печели от повечето продажби. Следствие на това правителствата разполагат с повече данъчни постъпления. И логично, те са които създават имиджа на дневните светлини като мярка за сигурност. Никъде по света това не среща естественото одобрение на хората и на правителствата се налага да ги въвеждат чрез закон. След това легализират действията си, наемайки избрани от тях учени да докажат на обществеността, че "дневните светлини спасяват живот". За 35 години така и няма направено изследване, което да предостави доказателства в тази посока. Съществуващите данни, които твърдят, че дневните светлини подобряват безопасността на движението и дори спасяват живот, са грешни и се представят неправилно. От всички видове пътни инциденти, използването им може да бъде свързано аргументирано едва с един или два вида от тях, като това винаги води след себе си увеличение в случаите с участници пешеходци и мотоциклетисти.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 20 яну 2008 16:50

boiko1 написа:
vw_Krasi_vw написа::) здравейте,и според мен е по- добре да се кара на фарове и през деня целогодишно,даже ми е станало навик да ги пускам , не е проблем все пак се забелиазва насрещно движещиа се по-рано ,има ред причини заради които смятам ,че е по-добре ,но да не влизаме в подробности :)
АЗ СЪМ ЗА!!!
:да:
:bowdown Колега amikus зимата разхода на гориво скача, при прекалено настъпване на педала на газта разхода на гориво скача, но ти опря до един литър гориво за да си със включени фарове :lol: И аз съм за опазването на природата, но съм за опазването на човешкия живот, а е факт, че със светлини колата се вижда по - добре :wink: Колите не са най - големия замърсител на природата :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Нед 20 яну 2008 16:51

Аз карам цело годишно на фарове, все пак на края на месеца не ми пращат сметка за тока, а една крушка е 5 лева /примерно/. При всички положения на фарове си по забележим от пешеходци и шофъори!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: а?

Мнениеот L&R » Нед 20 яну 2008 16:51

amikus написа:Дневните светлини са обида към интелектуалното ни ниво.

хе-хе бисер...всичко е разработка на военните

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Нед 20 яну 2008 16:53

................................И аз съм ЗА карането с пуснати светлини дори целогодишно, не само през зимата. Лятото при силно слънце и маранята автомобил с тъмен цвят се вижда далеч по - рано ако са му светнати фаровете.
dragon x19.07.2006 - 09:33
Напълно вярно. Но и автомобилите със светъл цвят също се виждат отдалеч, отделно можеш да прецениш дали е в твоята посока или изпреварва срещу теб...................

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:55

dj_tuhla написа:За това сме си сложили тези DRL-та, които карат дългите на 50% и без габаритите отпред...

А като си се толкова загрижил за изгорения ненужно бензин не те виждам да караш 1.4, 1.8 на тройката не и ли е множко ( пак по твойта логика)...

Изглежда имаш нужда от очила!Не ме брига нито бенза нито газта интересува ме природата може да прочетеш първо и после да пишеш!

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Нед 20 яну 2008 16:57

amikus написа:
dj_tuhla написа:За това сме си сложили тези DRL-та, които карат дългите на 50% и без габаритите отпред...

Изглежда имаш нужда от очила!Не ме брига нито бенза нито газта интересува ме природата може да прочетеш първо и после да пишеш!

..............като те интересува толко природата си продай колата и ходи пеш :lol:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

а?

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:57

Дневните светлини са опасни за здравето. Интензитетът на стандартните 55 ватови крушки е дразнещ за окото. Дори промяна в ъгъла на светене само с 1%, било то поради лош реглаж на фаровете, движение по неравен терен или различна конструктивна височина на превозните средства, разстройва зрението и затруднява възприятията. Недопустимо е кое да е приспособление или мярка за сигурност, да създава допълнителни рискове и дразнители. Хората, поради естеството на природата си, избягват дразнителите: едни отклоняват поглед от пътя и от останалите участници, други не следят огледалата за задно и странично виждане, в резултат на което, хората стават по-малко наблюдателни, а следователно и по-лоши водачи, с по-голяма склонност към инциденти. Дразнението и разсейването, породени от превозни средства с включени светлини, са съществени, но това никога не е споменавано.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот amikus » Нед 20 яну 2008 16:59

Ще си сложа метан!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”