Въпрос относно огледалата на пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос относно огледалата на пасат

Мнениеот AmW » Нед 20 яну 2008 16:15

Здравейте пичове,

Имам ено пасатче 5 аз и от доста време се мъча да разбера защо лявото огледало е нормално а дясното е малко.Питам защото живея в Англия и ползвам повече дясното огледало.Аз предполагам, че е малко за да се разминавам по лесно в тясни улици и т.н но не знам дали тези няколко сантиметра ми помагат кои знае колко в разминаването с други коли в тясни улици.

Поздрави

Последна промяна от AmW на Нед 27 сеп 2009 11:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 20 яну 2008 18:26

значи ъгъла на дясното и лявото са различни...логично е с по-малко огледало да се постигне нужната видимост...по тази логика защо ти е по голямо....първи мисля бяха мерцедес едно време с такива несиметрични, а другите само променяха ъгъла...

п.с. аз така си го обяснявам без да съм сигурен 100%

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 яну 2008 19:34

chefito написа:значи ъгъла на дясното и лявото са различни...логично е с по-малко огледало да се постигне нужната видимост...по тази логика защо ти е по голямо....първи мисля бяха мерцедес едно време с такива несиметрични, а другите само променяха ъгъла...

п.с. аз така си го обяснявам без да съм сигурен 100%

Бе то тва за видимоста предполагам е така ма все пак карам в Англия и ми е тегаво с изпреварването

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 20 яну 2008 22:13

canyoubounce, обзалагам се на каквото кажеш, че Пасат-а ти е Б5. Можеш да видиш и ТУК, ако не вярваш.
Я дай пояснение - с какъв волан е колата ти (ляв, десен); нещо преправяно ли е, и т.н. Защото огромната част на Пасат-ите (Б5) с ляв волан са с голямо ляво и малко дясно огледало (има една малка част излезли с две големи). Съответно пък тези с десен волан са с голямо дясно (лявото не им го знам какво е).
Моят съвет е да си потърсиш голямо дясно огледало. Ще е малко по-неудобно при разминаване в тесни улици (не знам налага ли ти се често), евентуално ако вкарваш в тесен гараж. Rumen беше писал в една тема, че размера на огледалото влияе и на разхода на гориво. Е, тя е за Б5.5, но разликата е нищожна (ако я има). Но всичко това е на "заден план" в сравнение с безопасността.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 яну 2008 22:47

gr_kanev написа:canyoubounce, обзалагам се на каквото кажеш, че Пасат-а ти е Б5. Можеш да видиш и ТУК, ако не вярваш.
Я дай пояснение - с какъв волан е колата ти (ляв, десен); нещо преправяно ли е, и т.н. Защото огромната част на Пасат-ите (Б5) с ляв волан са с голямо ляво и малко дясно огледало (има една малка част излезли с две големи). Съответно пък тези с десен волан са с голямо дясно (лявото не им го знам какво е).
Моят съвет е да си потърсиш голямо дясно огледало. Ще е малко по-неудобно при разминаване в тесни улици (не знам налага ли ти се често), евентуално ако вкарваш в тесен гараж. Rumen беше писал в една тема, че размера на огледалото влияе и на разхода на гориво. Е, тя е за Б5.5, но разликата е нищожна (ако я има). Но всичко това е на "заден план" в сравнение с безопасността.

Да B5 е но понеже като кажа в сервизи или кадето и да било 5 и ми се налага да обеснявам по 10 минути точно кои е, и така почнах да си казвам че е 4 :).А по принцип на тич пасати тука(В Англия) им слагат 2 големи огледала , но моя е ляв волан и си е нормален - ляво голямо и дясно малко :/.Мислех да го сменя но ми обявиха некви суми а и нямали налични и трябвало да поръчват и се отказах :) смених само лявото, че беше малко счупено :D

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 20 яну 2008 23:07

Аз съм забелязал че лявото(по-малко) огледало е като че ли с лупа и е малко овално защото съм забелязал че като погледеш към него виждаш и голяма част от земята и съответно бордюра при паркиране :wink:

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Нед 20 яну 2008 23:54

Аз колите които съм имал преобладават да са от VAG и да ви кажа съм свикнал с огледалата им, при фолксвагените и шофьорското огледало е панорамно (в смисъл вижда се мъртвата точка), баща ми има МБ190 и при него шофорското огледало е като на майка ми за глримиране, като седя на някой свтофар и виждам на този зад мен космите в носа, много трудно се кара на зад, лъже ме (дясното пък е перфектно - панорамно). Служебно имам Форд фокус там и двете огледала са много странни някакси полупанорамни са (ако има такъв израс) и се кара трудно. Леле май много се поувлякох :lol:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 22 яну 2008 11:08

Също така и като се вгледате и на огледалата на пасат Б3 изглеждат еднакви но ще видите че дясното е с по-малък ъгъл спрямо вратата отколкото лявото.

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 22 яну 2008 11:13

canyoubounce написа:Мислех да го сменя но ми обявиха некви суми а и нямали налични и трябвало да поръчват и се отказах :) смених само лявото, че беше малко счупено :D

Аз купих от ebay точно дясно огледало за б5 и ми излезе 35Евро с доставката. Има големи и малки. Продават се и нови (сигурно китайски) само грундирани и се пръскат в последствие с цвета на колата. Цената им също беше около 35-40Евро доколкото помня.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 яну 2008 19:37

jivkojj написа:
canyoubounce написа:Мислех да го сменя но ми обявиха некви суми а и нямали налични и трябвало да поръчват и се отказах :) смених само лявото, че беше малко счупено :D

Аз купих от ebay точно дясно огледало за б5 и ми излезе 35Евро с доставката. Има големи и малки. Продават се и нови (сигурно китайски) само грундирани и се пръскат в последствие с цвета на колата. Цената им също беше около 35-40Евро доколкото помня.

Аз си взех от един приятел за 95 кинта но черно(не е оригинално щото в VW е 350 кинта) и го дадох да ми го пръснат за 40 лева но не искам да ти казвам как го направиха.... цялото е напукано и изглежда ного зле, оправдаваха се с самата пластмаса на огледалото но определено няма да боядисвам нищо при тях повече :) и ако питате що са им го платил, платих го щото същия ден трябваше да заминавам за Англия е щеше да ми е трудно без огледало :lol:

Върни се в “Passat”