Странно поведение при висока скрост.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 19 авг 2007 23:54

Малко ЪП на темата.След доста освежаващи процедури по колата изчистих колекторите/не аз де а Ventoman :) /,горивото го направих на 132 за най добър респонс ама веднъж ми показва 3 веднъж 2.4 :? .Както и да е колата поне се оправи на тема скорост и се отпуши.Онзи ден още повече я отпушихме с една хитра кутийка сглабена от kombito_tdi :lol: .Понеже си правих експерименти и с нея ,а и преди това забелязах че номера с педала на газта си е все същия/всъщност горивото не го управя ,а просто като скопя колата с горивото не се усдеща толкова/,а от няколко теми и други колеги се оплакват от същото.Някой има ли си на идея защо е така?Как може да се управи или просто ТДИ-тата са си така :cry:
P.S.Въпросното нещо е мноо дарзнещо като се опитваш да достигнеш максимална скирост или като изпреварваш.

Потребителски аватар
gibonass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gibonass » Чет 23 авг 2007 10:22

Ако имаш катализатор що не го махнеш

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 20 яну 2008 22:49

Махнат е.Отделно kombito_tdi ми регулира турбината/с времето почват да надуват по-малко/ и направи процедура за попрочистване на мотора - колата вече си прави 190 без грижи/все не оспявам да я опна докрай щото гумите са зле и вратат нещо пуска въздух при висока скорост :( / проблема обаче с педала се е се същия - за да достигна максимална скорост правя някви глупави препомпвания се едноче карам кола с карбуратор и ускорителна помпа :cry: Някой ако се е справил с проблема да пише.

max-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот max-2 » Нед 29 юни 2008 14:03

Това с припомпването на педала ми е познато-като беше развален дебитомера. След смяната колата си започна да върви нормално, без да омалява и без разни припомпвания. Става дума за 1.9 ТДИ на щкода октавия, 110 коня.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 01 юли 2008 9:52

Пробвах тва за педала на Октавия 1.9 ТДИ 90 коня,Ауди А6 2.5 ТДИ ,Дачи Логан 1.5 ДЦИ ,май и на още нещо - според мен при всичките го има.Иначе не бъркай припопването при развален дебитомер.Според мен цялата работа е заради пика на турбината който прави като припомпиш педала.

Върни се в “Дизелови агрегати”