проблем в скоростната кутия на Пасат б5???РЕШЕНО!!!
проблем в скоростната кутия на Пасат б5???РЕШЕНО!!!
Здравейте, вече няколко месеца карам Пасат Б5 1998г и най-голямото ми удоволствие беше автоматичната скоростна кутия. От скоро, обаче забелязвам едно придърпване между 3 и 4 скорост /те май са общо 4 скорости/. По-точно, превключва на 4-та, след 1 сек - пак на 3-та, пак на 4 и т.н. Дали е скоростната кутия и къде мога да проверя какво става? Това е само при ниски обороти, над 2000 вече си върви и превключва нормално.
Последна промяна от yozi на Сря 20 фев 2008 13:12, променено общо 4 пъти.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Оправи си и текста в поста - 98 няма как да е Б4 - Б5 е.
Скоростната кутия я управлява компютър - да не е в него причината. Добре е да се види с VAG-COM, би трябвало да си "изпее".
Другото, за което си мисля е, да не си в някакъв друг режим (за превключването). Но това са мисли наизуст - така от разстояние ...
Скоростната кутия я управлява компютър - да не е в него причината. Добре е да се види с VAG-COM, би трябвало да си "изпее".
Другото, за което си мисля е, да не си в някакъв друг режим (за превключването). Но това са мисли наизуст - така от разстояние ...
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
jivkojj написа:yozi написа:....
И още: защо му казваме пасат четворка тогава като е б5?
Сори за невежеството)
Ами модела е Б5, но и аз не мога ди си обясня, защото тука в Германия никой не го знае като Б5, а като 3B. Също така и в хартии и навясякъде като търся чаркове е обозначен като 3В.
3В не е равно на В3, не разменяй местата. Иначе да В5 заводското му обозначение е 3В, на В5,5 заводското ако не се лъжа(говоря по спомени) е 3В5
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Писането на кирилица и на български език е задължително!!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.
VAG-COM е специализиран софтуер (който си върви и с хардуер, интерфейс) за проверка на състоянието на повечето от системите на автомобилите (по-новите) Volkswagen, и група. Не знам защо "драпаш" толкова за Бургас, във Варна със сигурност има хора с това чудо на техниката и могат да помогнат.
VAG-COM е специализиран софтуер (който си върви и с хардуер, интерфейс) за проверка на състоянието на повечето от системите на автомобилите (по-новите) Volkswagen, и група. Не знам защо "драпаш" толкова за Бургас, във Варна със сигурност има хора с това чудо на техниката и могат да помогнат.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
ifidik e твоя човек 

gr_kanev написа:Писането на кирилица и на български език е задължително!!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.
Живея повече в Бургас, но в момента съм до Варна, затова. А във Варна да имате идея за някой?