:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат Б5 1.8Т-за какви пари може.... Приключено :) и избрано

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пасат Б5 1.8Т-за какви пари може.... Приключено :) и избрано

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 19:28

Здравейте колеги :) Имам много важен въпрос към вас. Тъй като нещо не се справх с търсачката и не успях да намеря нищо за 1.8Т искам да ви питам за какви пари може да се намери една читава Б5'ца 1.8Т. Мой приятел си търси такова пасатаче и като екстри не иска нищо особено - само ел пакет и климатроник. Задължително иска да е бензин и мисли че това е най-добрия избор... има ли нещо по-хубаво от 1.8Т и ако някой знае да се продава някъде такова пасатче на добра цена нека каже :)

Последна промяна от longora на Чет 28 фев 2008 0:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 21:49

Никой ли не може да каже нещо :(

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 21 яну 2008 22:09

за заслужаването ,наистина е много добър автомобил мотора е като на г4- много здрав,ама за пари не мога да се произнеса

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 21 яну 2008 22:11

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=73107

те ти

ма нещо евтин ми се вижда честно казано

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 22:15

Ники а как е като поддръжка ... по-евтин ли е от дизелака ( консумативи, ремонти по двигател ) Окачването е ясно че е като мойто и са му ясни цените, но двигателя здрав ли е също така ? batmilko според мен цената е нормална. Все пак за около 14 000 май вече може да се купи и некав по-обикновен Б5.5

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 21 яну 2008 22:17

как ще е евтино идеална е цената

евтино е това,верно друг мотор ама цената е супер

<KrIs> написа:Данни:
Дата на производство - октомври 1997 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 101 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Комби
Пробег - 155000 км
Цвят - Червен
Регион - Варна

Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Климатроник
Металик
Серво управление
Центр. заключване
Шибедах

Цена: 7800лв.
Телефон: 0887/499-319

Изображение

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 22:42

Търси си 1.8Т седан ... не иска друго защото разхода е долу горе същия само че единия като го настъпиш излиза пък другия нема никой :) Цената и на двата е нормална за това което са :)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 21 яну 2008 23:16

Не знам дали ще съм ти от помощ, но моя пасат го взех за 4200 Евро от германия. Като търсех седаните бяха доста кът и цената им беше спокойно с поне 500-1000 отгоре. Това преди 7-8 месеца. За части - купих си оригинални от VW и без ремонта за всички ремъци и обтягаща ролка + дреболии платих 500 Евро.

ПС: докато търсих ми направи впечатление че следните неща свалят много от цената: комби, бял или червен на цвят. Също така бензиките са по-евтини. Климатроника от своя страна пък качва доста :).

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 23:26

Колко ти стъпи до България и ремъка и ролките като са отделни какви пари са и те ? Той от колата иска да има климатроник, АБС и ако има ИСП. Ел. пакета си го имат всички. Общо взето го вълнува като крайна цена на колко идва такъв пасат. Другото което се чудим дали няма да е по-хубаво да се купи пасат от тук но нов внос... А и друго ... колко излиза каското на таква кола на година ? Благодаря ви!

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 21 яну 2008 23:40

Колата си я карам в Германия щото живея там(тук). Иначе за частите имам познат който работеше в завода на VW и той ми купи чарковете - но на продажни цени и ми отремонтира колата в гаража си. Цените са почи същите каквито изкарва ЕТКА +- 5%. Иначе от опит - за да се ориентирате - отваряте mobile.de или autoscout24.de търсите колата и сваляте около 500Евро от обявената цена - това е за колко я купува от там. Вече закарване застраховки и т.н. не знам.

ПС. В Германия като за първа кола платих за миналата година 900Евро с частичното каско застраховка, тая година ще е 750Евро. :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 21 яну 2008 23:49

В мобиле.де има много фалшиви обяви пък и няма кой да се занимава там да търси кола .... А иначе имаш ли проблеми с колата от към двигател ? Как е като поддръжка .. чупи ли се или е здраво копеле :) Благодаря ти много !

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 21 яну 2008 23:57

От към здравина - наложи се да сменя рейката, ама това няма връзка с модела точно.
Иначе като го питах тоя дето работи във VW дали са проблемни двигателите - оня отвори ей такива очи :shock - вика - няма проблем. Ръчкай и толкова. Масло на 15 000км и здраво каране вика. Иначе проблеми имам обичайните за модела - датчиците. Още тогава ми каза че един носач от големите е за смяна, но карам вече доста време и не съм усетил нищо. На магистрала е имало случаи да не падам под 170-180км/ч без да усеща много мотора. Масло не съм доливал, а си изглежда както когато го наляха. Ако не ръчкм много не гори. С една дума доволен съм.

ПС: родителите ми имат Б5 1.9ТДИ 110КС и разликата е доста голяма - и във вървене и в шума в купето.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 22 яну 2008 8:01

longora написа:Той от колата иска да има климатроник, АБС и ако има ИСП. Ел. пакета си го имат всички... колко излиза каското на таква кола на година ? Благодаря ви!

ABS е стандарт, а за ел. пакет - зависи на кое казваш така. Каското е според зависи - в коя компания, за какви пари оценят колата (гледа се в Шваке, смятат си там по техни схеми, но може да се "мръдне" малко нагоре или надолу). Груба ориентировъчна сметка - около 700-800 лв.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 22 яну 2008 9:52

За каското - на мен ми взимат 800 и няколко лева. По шваке я оценяват на 12400 лв. Но не съм много на ясно дали екстрите имат влияние в цената по шваке.
За ESP май по-нова реколта трябва да търсите или дизел. Аз Пасат 5 с ESP не съм виждал (бензинов). Иначе при мен има ABS+EDL. Но тази система EDL така и не съм усетил. :roll: . Инче мисля ABS си е стандартно на тази кола. Климатроник също.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 22 яну 2008 10:28

jivkojj това е чудесно :) Щом двигателя е здрав другото е ясно как седят нещата :) Шума е нормално да е по-слаб от дизела .... сега като те слушам почвам да се чудя защо и аз не взех 1.8Т :) gr_kanev ами ел. стъкла отпред и отзад, ел. огледала с подгряване и това мисля че е, но климатроника му е най-важен. За каското и аз си мислиох че е около 700лв и се радвам че не съм го излъгал моя приятел :) dimitar iv би трябвало да има ако стария собственик си е платил за ЕСП :) Какво е въобще ЕДЛ ? Благодаря много колеги :) Сега май ни остава само да намерим някоя хубава оферта за моя приятел ... :) Ще се гледа мобилето яко :)

Върни се в “Passat”