Значи, от срещата насам се появи това нещо, като спирам, първия натиск добре хваща, обаче като отпусна малко и пак натисна, педала потъва с около 2 сантиметра... и колкото повече помпам, толкова повече потъва... и трябва да пусна съвсем и пак да го натисна, за да спре колата... И понеже много много не разбирам, да питам това на какво се дължи? Има въздух в системата и трябва да се сменя течността? Накладките ли са за смяна? Или нещо друго...
Колко струва смяната на спирачна течност, че не съм разпитвал от 4-5 месеца за консумативи изобщо... накладките знам, че са около 30-40 лева... (поне така ми казаха).

Потъване на спирачния педал?!?!
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не е съвсем така... ако дам сега 130 лева, те ще са първите пари по колата за тая година... (тоест вторите, щото сменях гарнитура и филтри, пък и бате Васко смени ремък на алтернатора...) а като направи човек една сметка, не излиза чак толкова скъпо, само дето на мене съвсем ми се иска да забравя, че трябва да се сменят консумативите от време на време...
Васко дали може да ги смени тея помпи, или трябва да ходя в по-специализиран сервиз...?
Васко дали може да ги смени тея помпи, или трябва да ходя в по-специализиран сервиз...?
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз някъде писах за цялата галимация... всъщност проблема го забелязах при опит да обезвъздуша спирачките. Видяхме, че помпата е сдухала и я сменихме (70 лв., а труда без пари). Труда не мисля, че ще е много, защото помпата е закрепена само с 2 болта за серво апарата, т.е. за а се смени трябва само да се развият те и 4-те тръбички. Карах доста, докато сгрея, че от някъде влиза въздух, защото нямаше теч на спирачна от никъде. А имаше и друг основен проблем, който е описан на още 3-4 места във форума: накладките на предно ляво ми скърцъха зверски по време на движение, без да натискам педала и при смяната на помпата колелото започна и да грее. Та по този повод отхвърчах и с един маркуч за предно ляво. След това се видяхме с Васко и той помогна с намирането на свестни цилиндърчета за задните колела и тяхната смяна. Оказа се че спирачната течност се е задържала само от външните (прахозащитните) маншони и каквото е капело се е размазвало в барабана. Така спрях да губя спирачна течност, но проблема със скърцането си остана. И един ден за n-ти път отворих спирачния апарат и ми направи впечетление, че едната накладка е свободна, а другата мноооооого стегната. Взех пилата и вече нито грея, нито скърцам!
Та това е при мен... малко се отклоних, но общо взето: помпа - 70 лв.; труд ???, но имай предвид, че след смяната се обезвъздушава така или инче. И т'ва Васко го прави хитро с капачка за съда за спирачна течност и компресор.
Съвета ми е да му звъннеш.
Успех.
Та това е при мен... малко се отклоних, но общо взето: помпа - 70 лв.; труд ???, но имай предвид, че след смяната се обезвъздушава така или инче. И т'ва Васко го прави хитро с капачка за съда за спирачна течност и компресор.
Съвета ми е да му звъннеш.
Успех.
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачна - задело 10, за да вземеш нещо добро - DOT 5 (имаше тема някъде)
предни цилиндърчета ?!? Т'ва е около 300 лв. на апарат - само цилиндърчета няма никъде. Можеш да намериш ремонтен комплект (гумичките) и тях да смениш - май бяха 7 лв. за апарат, но нещо не съм сигурен
задните цилиндърчета - 25 лв./бр ако са алуминиеви. Обикновените са по-евтини.
Гумички - не щом ще сменяш цялата помпа
казвам по спомен, но информацията ми е на няколко месеца...
предни цилиндърчета ?!? Т'ва е около 300 лв. на апарат - само цилиндърчета няма никъде. Можеш да намериш ремонтен комплект (гумичките) и тях да смениш - май бяха 7 лв. за апарат, но нещо не съм сигурен
задните цилиндърчета - 25 лв./бр ако са алуминиеви. Обикновените са по-евтини.
Гумички - не щом ще сменяш цялата помпа
казвам по спомен, но информацията ми е на няколко месеца...