въпрос ел.инсталация на фарове + въпрос ел.фарове голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос ел.инсталация на фарове + въпрос ел.фарове голф2

Мнениеот valyo_v » Вто 22 яну 2008 21:35

1во не съм сигурен дали е за тук тая темичка или за направи си сам?!
2ро не можах да намеря със търсачката нищо.. ако някой може да намери да ми даде линк и да изтриете темата

и сега по въпроса.. на VW както знаем всички,при изключването от контакт, късите(дългите) се гасят и остава само на габарити и тей като съм мързел съм си направил всичко възможно да става от алармата,та си мислих как да направя така че като заключа колата да ми се гасят и таблото+габаритите и единствения вариант е с едно реленце което се оправлява от същия изход на алармата който ми изключва плеъра,остана само въпроса кой кабел да прекъсна със релето?!?!?!?!
пробвал съм от таблото с бушоните но там са няколко бушоните за тая инсталация (един за леви един за десни габарити и тн..) и според мен най удачно ще е някой от кабелите който влизат в ключа за светването на фаровете!последно когато имах време замерих кабелите но се обърках нещо и затова реших да попитам тук някой ако знае да не се занимавам?!отзад на ключа има много кабели като един от тях е дебел и червен и предполагам че е той главния,но нещо не се получи при замерванията.

и понеже знам че ще има коментари от рода на "е добре ами ако искаш да оставиш колата на габарити ?!" отговора ми е че имам едно мааалко бутонче под таблото с което прекъсвам връзката на алармата с управлението на релето което изключва тоците на двигателя,изключва захранването на плеъра и тн..така че това не е проблем :)
само кажете коя жичка да "срежа"

Благодаря предварително за съдействието :)

Последна промяна от valyo_v на Вто 22 яну 2008 23:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 22 яну 2008 21:39

лесен си, прекъсни постоянния + на ключа за светлините (30). С мултицета може да измериш на буксата на ключа къде има + когато не си на контакт или да гледаш за надписа.
Кабела беше сив или тъмно зелен май :roll:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 22 яну 2008 22:49

мене ми е ясно че съм лесен.. просто не бях сигурен кой точно кабел е.. предполагам че е най дебелия (червен) ама като си казал че може и да е друг кабела.. мерси:) май пак ще го меря и така :)

можете да изместите темата в направи си сам,ако някой колега му се занимава и му звучи практично.. да знае как да си го направи :) а аз като видя кое точно кабелче трябва да си прекарате през реле,ще пише

благодарско! :) остана :BBQ :beer :drunk

я така и така съм пуснал тема.. да не затрупвам форума.. ще попитам тук:
като ходих да си купувам един фар за голфа от една морга в добрич.. понеже едно врабче влезе в моя.. тааа 20 лв хелла перфектно запазен нормален а 25лв за фар хелла с машинка за ел фарове ми предложиха..
и наскоро се замислих на какъв принцип са тия ел регулируеми фарове на голф2, с вакум ли действат с жило ли са с моторче ли са.. че ако са с моторчета и ми трябват просто няколко кабела и копче за таблото.. да се хващам и да си го правя.. защото 1ден пътувам добрич софия пълен.. друг път пътувам празен.. и за да не мъча хората срещу мен съм си ги направил да светят добре при средно натоварена кола и сега когато пътувам без багажи и хора в колата и са ми забити фаровете..
та ако може малко информациия :)

Последна промяна от valyo_v на Вто 22 яну 2008 23:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 22 яну 2008 23:02

Ааааа той не е дебел макс 1 квадрат е :!: Най - дебелия е + на контакт

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 22 яну 2008 23:04

L&R написа:Ааааа той не е дебел макс 1 квадрат е :!: Най - дебелия е + на контакт

ясноооо значи затова не съм успял да го разгадая.. :) той червения най дебелия ще е за контакта :))))

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 22 яну 2008 23:13

Изображение

Ама кой кабел съм клъцнал точно ще те излъжа....това за което питаш съм направил тука с това реле и точно прекъсва въпросния кабел но вече съм го бинтовал с тиксо и не се вижда цвета

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 23 яну 2008 10:30

няма проблем.. разбрах вече че не е червения.. ще позамеря и че разбера кой е. другото ми е ясно вече как ще стане

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”