2ро не можах да намеря със търсачката нищо.. ако някой може да намери да ми даде линк и да изтриете темата
и сега по въпроса.. на VW както знаем всички,при изключването от контакт, късите(дългите) се гасят и остава само на габарити и тей като съм мързел съм си направил всичко възможно да става от алармата,та си мислих как да направя така че като заключа колата да ми се гасят и таблото+габаритите и единствения вариант е с едно реленце което се оправлява от същия изход на алармата който ми изключва плеъра,остана само въпроса кой кабел да прекъсна със релето?!?!?!?!
пробвал съм от таблото с бушоните но там са няколко бушоните за тая инсталация (един за леви един за десни габарити и тн..) и според мен най удачно ще е някой от кабелите който влизат в ключа за светването на фаровете!последно когато имах време замерих кабелите но се обърках нещо и затова реших да попитам тук някой ако знае да не се занимавам?!отзад на ключа има много кабели като един от тях е дебел и червен и предполагам че е той главния,но нещо не се получи при замерванията.
и понеже знам че ще има коментари от рода на "е добре ами ако искаш да оставиш колата на габарити ?!" отговора ми е че имам едно мааалко бутонче под таблото с което прекъсвам връзката на алармата с управлението на релето което изключва тоците на двигателя,изключва захранването на плеъра и тн..така че това не е проблем

само кажете коя жичка да "срежа"
Благодаря предварително за съдействието