Проблем с температурата на Голфа.
- tsok
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температурата на Голфа.
Здравейте колеги.Откакто съм взел голфа,а това са вече три години,стрелката на термометъра не мърда над 70 градуса.Първо смених датчика за температура,никаква промяна.След това термостата,никаква промяна.Викам си значи е уреда,откачих буксата му подадох му 12 волта стрелка та бавно се премести в крайно дясно положение.Значи той и веригата му е в изправност .Така пише че се проверява в книгата. Е да му се не види ,а сега на къде.Пари за частите не съм жалил,термостата е Валер-51лв.Датчика е 63лв.Не знам вече какво да правя.Ако някой има идеяяяяяяяя
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
tsok написа:Колега ,мини през Юнитреит и ще видиш за какво става въпрос.Между другото знаеш ли каква цена ми казаха за радиаторче за парното 220 лв.Не ми се вярва да минава вода по-край термостата.
Нямам намрение...там здравей по новите тарифи е 50 кинта...
Вземи измери с няква термосонда на мултисет реалната темп на водата...
Последна промяна от chefito на Сря 23 яну 2008 19:45, променено общо 1 път.
-
stan_golf3
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температурата на Голфа.
tsok написа:Здравейте колеги.Откакто съм взел голфа,а това са вече три години,стрелката на термометъра не мърда над 70 градуса.Първо смених датчика за температура,никаква промяна.След това термостата,никаква промяна.Викам си значи е уреда,откачих буксата му подадох му 12 волта стрелка та бавно се премести в крайно дясно положение.Значи той и веригата му е в изправност .Така пише че се проверява в книгата. Е да му се не види ,а сега на къде.Пари за частите не съм жалил,термостата е Валер-51лв.Датчика е 63лв.Не знам вече какво да правя.Ако някой има идеяяяяяяяя
От къде пазариш, какви са тези безумни цени ?
Хубав термостат с нормална цена трябва да е от 14 до 20 лв.
Термодатчикът (сдвоеният) трябва да е 0т 20 до 30 лв.
Радиаторче за парно - от 50 до 80 лв.
Аз тук (във Варна) пазаря предимно от "Косер" (но мисля, че имат представителства из цялата страна) - цените са човешки и засега на ментета не съм случвал. От там досега съм купувал филтри, бубина (с комутатор), термостат, трансмисионно масло, капачка и палец за делкото.
П.П. Около 15 лева някъде ми излезе термостатът "Берр". Добре се държи засега (около 2 - 3 месеца вече).
- tsok
- Автомобил:
- Двигател:
Днес премерих температурата с лазарен термометър . Меренето го правих на около три сантиметра от датчика.Термометъра показа 89 градуса и термостата отвори.В този момент термометъра на колата показа 70 градуса.Все поваче ме съмнява да не би във веригата на уреда да има някакви преходни съпротивления който да се наслагват.