Голф 2 - моля за съвет!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Roza написа:Moже,но ще ти кажа само че моя е 1,6 инжекцион-101 коня и гори 7 на 100 а извън градско пада на 5 и невярвам че турбо дизела ще е по-икономичен ако е обикновен дизел може,не че искам да споря
При икономично каране, ТД е по-икономичен от чистия дизел, защото турбото повишава КПД.
Иначе този разход, който си споменал - доста оптимистичен ми се вижда
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ACCELERATOR написа: Ти я изкара тая 3-ка да харчи колкото поло 1.1
полото харчи дори повече от обикновен мотор..
това че малките мотори са икономични е някъф мит.
иначе ако искаш икономия...
и дълговечен мотор ТД е твоят човек..
за вървеж и ВМ няма нужда да споменавам каква е разликата.. отнася бензиновия аналог с лекота...
- petkovsky
- Черният лебед
- Автомобил:
- Двигател:
ACCELERATOR написа:petkovski_dido_kimi написа:колега аз мисля че подобрият варянт е 1.6 газ бензин
Колко км си му врътнал на твоя голф, и какво си сменил досега?
Защото аз за 80 000 км освен масло, ремъци и повдигачи (само 1 тракаше леко, но ме дразнеше) - друго не съм пипал? За вървенето няма и да споменавам, защото ЕZ ги правя смешни дори и с кабриото, което тежи с 200кг повече![]()
Айде стига глупости
колега щом искаш да направим адин драг
аз ще карам на газ.
ащо се отнася за моят голф ще има тема какво съм правил
- Roza
- Автомобил:
- Двигател:
1-во съм жена,но както и да е.2-ро колата е купена преди 3 месеца и съм засичала постоянно така че ти говоря реални неща,както и това че в този период гори повече което е нормално.може да не съм компетентна колкото някои от вас,но това незначи че това което съм написала съм го казала просто да се намирам на приказкаACCELERATOR написа:Roza написа:Moже,но ще ти кажа само че моя е 1,6 инжекцион-101 коня и гори 7 на 100 а извън градско пада на 5 и невярвам че турбо дизела ще е по-икономичен ако е обикновен дизел може,не че искам да споря
При икономично каране, ТД е по-икономичен от чистия дизел, защото турбото повишава КПД.
Иначе този разход, който си споменал - доста оптимистичен ми се виждаТи я изкара тая 3-ка да харчи колкото поло 1.1
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
petkovski_dido_kimi написа:ACCELERATOR написа:petkovski_dido_kimi написа:колега аз мисля че подобрият варянт е 1.6 газ бензин
Колко км си му врътнал на твоя голф, и какво си сменил досега?
Защото аз за 80 000 км освен масло, ремъци и повдигачи (само 1 тракаше леко, но ме дразнеше) - друго не съм пипал? За вървенето няма и да споменавам, защото ЕZ ги правя смешни дори и с кабриото, което тежи с 200кг повече![]()
Айде стига глупости
колега щом искаш да направим адин драг
аз ще карам на газ.
ащо се отнася за моят голф ще има тема какво съм правил
С най-голямо удоволствие
Само да се засечем някъде, че сега съм във Враца.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
ACCELERATOR написа: 1.6ТД върви осезаемо повече, харчи точно толкова, колкото и бензин на газ (като пари), и е адски безпроблемен, прост и надежден мотор. На вс
Колега, кога ще сложим на чертата MK2 1.6TD И 1.6 EZ . Залагам си колата че бензина ще бие !
http://abw.by/?act=archive&do=showcat&n ... golfii.htm
има една табличка долу! Там си пише, кое колко върви
1.5 секунди преднина за EZ 0-100 км не е малко
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stoi написа:ACCELERATOR написа: 1.6ТД върви осезаемо повече, харчи точно толкова, колкото и бензин на газ (като пари), и е адски безпроблемен, прост и надежден мотор. На вс
Колега, кога ще сложим на чертата MK2 1.6TD И 1.6 EZ . Залагам си колата че бензина ще бие !
http://abw.by/?act=archive&do=showcat&n ... golfii.htm
има една табличка долу! Там си пише, кое колко върви![]()
1.5 секунди преднина за EZ 0-100 км не е малко
Ще следя с интерес!!
П.П. Преди полото карах EZ-ка и знам как набира и колко много върви!!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Miki написа:За всички които твърдят, че дизеловия бил идиотоустойчив - какво става, ако го прегрееш? - Мазало.
Преди 1-2 месеца ми отказа терморегулатора на вентилатора на един доста дълъг наклон, и лампичката светна. Не, че е кипнал, или нещо по-сериозно, просто спрях, пуснах ръчно вентилатора с едно кабелче, и си продължих. Никакви проблеми.
По принцип чистия дизел по-лесно пука глави, ТД-тата са с по-широки охладителни канали в главата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”