И аз да се похваля(полезна тема за сравнение на ксенони)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

И аз да се похваля(полезна тема за сравнение на ксенони)

Мнениеот alpine » Чет 24 яну 2008 0:06

Заради породилата се тема на Григор ( кликни тук ) реших да нащтракам няколко снимки на моята кола която монтирах биксенон с електромагнитен плъзгач (4300к) . Нормално е "к"-то на различните производители да се различава в малки граници все пак не се правят на едно място , техниката се различава , доста причини общо взето :idea: :wink:

Следващите две снимки са правени със светкавица за да се види цвета на фара при светени (без да се заслепява апарата) Другата кола е с оригинален фар Hella

Изображение
Изображение

снимки без светкавица :arrow:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И накрая една сравнителна снимка (вмъкнал съм и моята кола тук за да се види кое как ) Това за мен е реален тест Мисля че обективността е най важна когато се правят тестове

Изображение

Мисля че темата ще е полезна за всички които искат да "светнат " :idea: От последната снимка най добре се вижда каква е разликата между кристалното стъкло и това на стъклен фабричен фар . Светенето зависи от състоянието на рефлекторите и от това колко мътен е фара (все пак не е нов) . Другото което е : има разлика между стъкления фабричен фар на голф и пасат .
*Доколкото знам двусекционния фар на мк3 е с много добри показатели всравнение с другите конкуренти за времето си !

Последна промяна от alpine на Чет 24 яну 2008 1:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 24 яну 2008 0:20

кви пари излезна това удоволствие

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Чет 24 яну 2008 0:22

Ще ти отговоря на л.с. защото не искам да се прави реклама от моя страна в темата . Целта на темата е друга :idea:

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Re: Айде и аз да се похваля и покажа

Мнениеот golf777 » Чет 24 яну 2008 1:07

[quote="alpine"]Заради породилата се тема на Григор ( кликни тук ) реших да нащтракам няколко снимки на моята кола която монтирах биксенон с електромагнитен плъзгач (4300к) .
браво колега само да питам този биксенон би трябвало да е h4 като на на моето г2 т.е и си колко ще ми струва това удоволствие?

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Чет 24 яну 2008 1:17

golf777 написа:браво колега само да питам този биксенон би трябвало да е h4 като на на моето г2 т.е и си колко ще ми струва това удоволствие?

Фаровете на голф 2 и джета са с цокъл Н4 . За да имаш къси и дълги светлини от една крушка ти е нужен този кит . За другата част от въпроса ти ще ти отговоря както на колегата по горе :
alpine написа:Ще ти отговоря на л.с. защото не искам да се прави реклама от моя страна в темата . Целта на темата е друга :idea:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 24 яну 2008 8:59

Тъй като аз бях "в основата" на разгорялата се дискусия (несъзнателно - пак казвам и тук - не съм целял да правя реклама на някого или антиреклама на друг !), ще кажа. Да, има разлика. Т.е. моя Пасат е с оригинален фар, с назъбено стъкло (единият е на поне 3-4 години (но не повече от 8), другият на година и половина); фаровете на popyi да кристални (повече подробности не мога да дам, може и да ги пише в неговата тема, линк към която пък бях дал в началото на моята, или пък в профила му), нови. Наистина сравнението не е коректно. Ще направим още едно (може би през почивните дни) - ще разменим поне по една лампа моя и негова, и ще сравним отново. Освен това, имам уговорката с alpine (тъй като имаме някакво съмнение за грешка) за подмяна на моите лампи. И накрая, ако от последните думи не е станало ясно, да го кажа в прав текст - alpine е супер точен и коректен. Не знам много ли са търговците които биха се решили на тези стъпки (предложение за смяна на лампи, китове, връщане на пари). Но да се надяваме че ще се увеличават.
Снимките - след като направим пробите (т.е. след няколко дни).

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Чет 24 яну 2008 11:11

Евала на колагата alpine!Успя да си защити името, което вчера беше погледнато отстрани неправилно уср**о . Темата е супер полезна за нас които искаме да си сложим ксенон ако някой има сложил може да пуска снимки тук на различните келвини за да можем да се ориентираме по лесно в избора си , като задължително да пише какъв му е фара, тъй като ясно се разбра че от фара зависи много !

Потребителски аватар
schmidt
Автомобил: vw mk3 tdi-gti
Двигател: 1z 90hp
Контакти:

Мнениеот schmidt » Чет 24 яну 2008 15:40

BoJleH написа:Евала на колагата alpine!Успя да си защити името, което вчера беше погледнато отстрани неправилно уср**о .

Да, определено си е така, на снимките горе си пролича всичко...
alpine имаш евала и от мене :!: :!: :!:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 24 яну 2008 15:41

Възникнаха много спорове от вчера за тоя ксенон. Всеки се изказваше както му попадне! За ксенона се интересувам от доста време, като незнам, не говоря, но това което знам искам да го споделя с вас, за да може накрая всеки да си направи извода какъв ксенон да си вземе за себе си, и къде да го монтира!

3000К - поставяне на ксенон кита на фаровете за мъгла, мек жълт цвят, абсолютно подходящ и полезен за МЪГЛИ, намалена видимост, силен снеговалеж. (тука искам да направя една отметка - забелязвам че даже и в хубаво време, вечер или ден много хора включват тези фарчета за мъгла - МОЛЯ, ТЕ СА ЗА НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ, А НЕ ЗА ГЪЗИ ГЪЗИ)

Изображение
Изображение
Изображение

Сравнение между най-използваните: 4300К, 5000К, 6000K, 8000K и обикновенна крушка:
4300К - топло бяло, в зависимост от рефлектора (износването му) и на стъклото може да се наблюдава леко жълтеникъв или леко синкъв оттенък

5000К - чисто бяло, без жълтеникъв оттенък, но в зависимост от фара може да се наблюдава съвсем лек синкъв оттенък

6000К - студено бяло, с определно синкъв оттенък

8000К - син цвят на светене

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Другите два варианта: 10 000К и 12 000К

10 000К - екстремно синьо
Изображение

12 000К - лилав цвят на светене
Изображение

Сравнение отнова на различните цветове:
ИзображениеИзображение

:arrow: За да напиша всичко това съм чел доста по сайтове на производители, форуми - чужди и различни сайтове!

:arrow: Ако МОДОВЕТЕ решат, че изложената информация тука може би ще е полезна, може да направят нещо!

:arrow: Това мое писание няма нищо общо с ALPINE или SANTO. Не заемам ничия страна и не правя реклама на никой

:arrow: :!: Преди да си сложите КСЕНОН на колата, проверете състоянието на РЕФЛЕКТОРА :!: , на СТЪКЛОТО :!: , и на РЕГУЛИРОВКАТА на ФАРА :!: , за да не останете накрая разочаровани от сложения Kсенон или по-лошо - да предизвикате опасност за другите :!:

И накрая, Лек и безаварийно шофиране!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 24 яну 2008 16:22

браво, колега! наистина добро и безпристрастно изложение!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 24 яну 2008 16:38

Карам един служебен бус дето беше с ксенон на 8000к и направо изморяваше при по продължителен преход вечер. Сега му сменихме крушките с такива на 6000к и е по добре, светлината си е бяла.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Чет 24 яну 2008 20:01

yeti123 браво , стана страхотна тема :lol:
ВСеки като сподели опита и познанието което има (по темата) ще е лесно новите мераклии да се ориентират кое как :wink:

п.с. явно драгите читатели са разбрали идеята :yeaha:

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Чет 24 яну 2008 22:48

Хайде и от мен една снимка:

Колите са: Ауди 100, Джета и Голф 3,
като само на голфа са 6000К, а на
другите коли са 4300К :

Изображение

Аз съм много доволен от 6000К... :D
Съжелявам за лошото качество...

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Чет 24 яну 2008 23:38

И аз да покажа моите от преди малко.В къщи направо ме помислиха за луд къде се разкарвам посред нощите с фотоапарат :x
Пасат Б5 с нови фарове на 9 месеца DEPO стандартни без лупи,тайвански ксенон 6000К марка MKS:
Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 25 яну 2008 23:25

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”