b5 18" джанти
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
b5 18" джанти
въпроса ми е някой слагал ли е 18" джанти на пасат б5,и ако е колко се повиши разхода и доволен ли е като цяло
Последна промяна от to4ko на Чет 24 яну 2008 11:44, променено общо 1 път.
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е то винаги препоръчителното си е най-добре,ама кво пречи да се сложат и по големи джанти,вярно е че ще качи разхода и намали ускорението ама ще е по красиво.Аз не искам да ставам състезател и затова тези минуси не пречат,а пък и както се изказаха някои по рано се повишава стабилността за сметка на друсането,ама то по нашите пътища няма как да не те заболят бъбреците/освен ако не караш само по главните артерии и пак няма гаранция/
Основното което ме притеснява дали ще напаснат добре,защото джантите които си харесах са 10j и май са малко широки,ама ще видим.Само да уточня че Пасатора ми е ненормално повдигнат,така си дойде от германия,15 му стоят като 13-ки=
Основното което ме притеснява дали ще напаснат добре,защото джантите които си харесах са 10j и май са малко широки,ама ще видим.Само да уточня че Пасатора ми е ненормално повдигнат,така си дойде от германия,15 му стоят като 13-ки=
To аз ги оглеждам за лятото. Зимата твърдо оставам на 195/65/15 така че това за веригите не ме притеснява. Между другото оригиналната резервна е 195/65/15gr_kanev написа:И точно това е препоръчителния размер за тази кола. Джанти 7Jx16, ET 45. Обаче казват да НЕ се слагат вериги ! Вериги единствено на джанти 6Jx15, ET 45, с гуми 195/65/15.
Я кажи как е повдигнат, че моя па ми се срува много клекнал и искам да го вдигна леко (1-2cm мисля стигат)to4ko написа:...
Само да уточня че Пасатора ми е ненормално повдигнат,така си дойде от германия,15 му стоят като 13-ки=
Да не са му сменяли пружините или "чашки" някакви съм чувал че слагат (но нито знам къде ги слагат нито как изглеждат)?to4ko написа:незнам,така си дойде,ама като го спра до някой друг пасат,отгоре бая стърчи,и малко недостатък е че се вижда всичко под калниците,ама как са го правили незнем
Мой познат (и съфорумник тук) пък ми е разправял, че специално за Passat-ите в Германия е виждал ... как то той ги нарече полиуретанови "подплънки" за пружините. Ползвали ги най-вече като натоварели комбитата и закачат ремъркето. Вдигалата се преди това колата на крик и тези "подплънки" се поставяли в спиралата на пружината и на практика не и дават да се свие напълно, но понеже били от някакъв материал, който на него му приличал на полиуретан имало все пак някаква еластичност и можело да се "обират" евентуални сътресения. Аз обаче за такива неща нито съм чувал, нито съм виждал.
P.S. Съжалявам ама темата от джанти отиде на "ходова част"
Re: b5 18" джанти
to4ko написа:въпроса ми е някой слагал ли е 18" джанти на пасат б5,и ако е колко се повиши разхода и доволен ли е като цяло
Аз бях на 225/40/18

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: b5 18" джанти
jafara написа:to4ko написа:въпроса ми е някой слагал ли е 18" джанти на пасат б5,и ако е колко се повиши разхода и доволен ли е като цяло
Аз бях на 225/40/18разхода се вдига с 2-3 литра според зависи от каране ...
дигам темата ,ама 3 литра ми се вижда прекалено мноого ,на мойта не забелязвам да има особено голяма разлика ,извън града ми дава същия разход като преди,в града може би около литър отгоре...
п.с. друг е въпроса ,че трябва да караш като баба заради кратерите по пътищата и возията се попроменя от към по лошо,ама още от предната ми кола съм свикнал...