Голф 2 - моля за съвет!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 24 яну 2008 17:10

Scirocco GT II написа:
ACCELERATOR написа:Дизела просто сипваш и караш.

Де да беше така.Ако е чисто нова кола и с хубава нафта -сигурно.
ACCELERATOR написа:Никакъв проблем - 2-3 винтчета само се въртят

Да едно приятелче ги беше въртял така, та после едвам в сервиз я оправиха.

Е ти какво сега искаш да кажа, че лъжа ли?!
Моя дизел е на 350000км и сега зимата си пали от 1/4 оборот. Нафтата е ЛукОйл.
Помпата съм си я регулирал съвсем сам, а на колегата Alpine, когато си сложи интеркулер, му обясних по ТЕЛЕФОНА, докато се връщах от Копривщица за 5 мин. как да си пусне повече нафта, и след това да си оправи празните обороти. :roll:

Потребителски аватар
AdIoSsSs_AmIg0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AdIoSsSs_AmIg0 » Чет 24 яну 2008 20:57

Моля ви не говорете митове и легенди които сте чували за 1.6 EZ.На баща ми голфа е точно такъв.7 години няма проблем.Като ти сложат хубава газова уредба какво ще се оплакваш.За 7 години колата е имала само 1 проблем с газовата и той беше някакви сачими вътре,поправката на които струваше 20 лева :twisted: Значи за "тромавият дригател" хората които слагат газова не гледат дали ще вдига 240 а гледат икономията.Ако си "RACER" нали има копче за бензин.Колата си върви много хубаво 160 си ги вдига без проблеми.Колата пали без проблеми в -14 градуса.За мен това е един надежден двигател.Този дизел е скъп а и нафтата в България не е хубава.BTW колата никога не ни е оставала на пътя.Абе тая нафта няма ли да се отровите с нея :lol: аз като я помириша и ми става лошо.Стефане колата може да е чудесна особено ако се обиколи из Германия или където и да било и да се тества.И не съм съгласен че ще влагаш пари в нея.Ако е читава няма да прави проблеми като нашата.До колегата който иска да купува една от 2-те.Колега моят съвет е да си вземеш EZ.Който има въпроси да пише ЛС

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Чет 24 яну 2008 21:02

за 4г. съм сменил само мембраните на карборатора.

Потребителски аватар
karnak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnak » Чет 24 яну 2008 22:03

:D Здравейте.От 15.09.07г. съм с джетта 2 1,6 ТД-89г.по колани.Така се случи,че започнах работа с нея и без да искам , и въртя между 4,5-5000 км. на месец.До тук никакви сериозни проблеми,освен едно скъсано каре-външно(без никаква индикация).Това е първият ми дизел(сменил съм над 30 автомобила) и съм очарован от колата като цяло и в частност от мотора(75 кс)Разхода на нафта се колебае около 5л.Доволен съм много,но може би съм случил,макар че покупката я направих случайно.Дано си късметлия и ти :!:
П.П. Джетата е Голф 2 с багажник :roll:

Потребителски аватар
bijuto_nx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bijuto_nx » Пет 25 яну 2008 1:47

по добре вземи дизела :wink: аз сьшто карам джета 1.6 тд и ништо сериозно не сьм правил по нея

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Пет 25 яну 2008 1:57

Колега имал съм всичките двигатели на Г-2 и си мисля че турбо дизела си е бая по добър от 1.6 на газ.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 26 яну 2008 12:35

karnak написа::D ...започнах работа с нея и без да искам , и въртя между 4,5-5000 км. на месец.Джетата е Голф 2 с багажник :roll:

Аз мислех, че е тройка деба :shock излагали са ме :evil: Сега сериозно :wink: , на газ съм от две години (1.6 ЕZ) след монтажа ходих веднъж за реглаж на газта след 2000км. и това беше, на месец и въртя около 2000 км и не е имало случай да ме остави някъде :bowdown, но всичко си зависи от състоянието на колата, ако двигателя е издухал... :lol:

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Съб 26 яну 2008 19:48

и двата модела са добре испипани.решинието е твое успех

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”