Разликата между "CL" и "GL" за Passat B3
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion

GL - значи "гранде луксе";
GT - значи " гранд туризмо" а може и "газолине турбо";
GTI - значи "газолине турбо инжекцион"
Разликата между GL и CL е в обзавеждането вътре в самото купе, като например плюшени седалки за GL, някой други дребни елементи, както и в самото оборудване на колата с така наречените екстри - ел.стъкла, шибидах, ел.фарове и т.н. Но като се има в предвид че навремето почти всички коли се купуваха с поръчка така че разликата почти за някой коли почти е нищожна, тъй като CL можеш да го поръчаш с кожен салон и т.н. а пък GL със седалки от прост плат. Но по принцип GL е по висок клас от CL.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
suchmo написа:Абе общо взето немците са се стиснали доста с екстрите в сравнение на френските и японските.Доста са дървени но пък здрави.
Да ти кажа има защо да е така

Ето примерно моя сегашния има АБС,климатроник,ел стъкла и т.н.
Обаче това са доста стари системи и честно си казвам,че незнам коя от тях ще сдаде багажа и ще се видя в приключение.А простите неща са по-опростени и съответно дефектират по-малко.Така че немеца се е стиснал ама си е имало защо

Успех!
моя пък е швейцарски и нямам никакви надписи никъде по колата.Само емблемата в средата на багажника и предната решетка. Имам хидравлика, подлакътник на задната седалка, делима задна седалка, бял салон, плючен, ел.шибидах, ел.стъкла,ел.огледала с подгряване, централно,АБС,два аърбег-а, 2E 115hp, дискови отзад, метални данти с тасове.
Нямам клима,няма халогени, мигачите на калниците са му жълти...
Много ми е интересно каква модефикация се води.
Благодаря Ви предварително

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
DoH_KuXoT написа:моя пък е швейцарски и нямам никакви надписи никъде по колата.Само емблемата в средата на багажника и предната решетка. Имам хидравлика, подлакътник на задната седалка, делима задна седалка, бял салон, плючен, ел.шибидах, ел.стъкла,ел.огледала с подгряване, централно,АБС,два аърбег-а, 2E 115hp, дискови отзад, метални данти с тасове.
Води се "поръчкова" модификация... Демек първия собственик си е поръчал в завода екстрите които имаш (а може и някои да са от после) и си е избрал опцията да няма надпис отзад...
Или поне така съм чувал на много места и според мен звучи логично...

дамDJ_TOLYO написа:DoH_KuXoT написа:моя пък е швейцарски и нямам никакви надписи никъде по колата.Само емблемата в средата на багажника и предната решетка. Имам хидравлика, подлакътник на задната седалка, делима задна седалка, бял салон, плючен, ел.шибидах, ел.стъкла,ел.огледала с подгряване, централно,АБС,два аърбег-а, 2E 115hp, дискови отзад, метални данти с тасове.
Води се "поръчкова" модификация... Демек първия собственик си е поръчал в завода екстрите които имаш (а може и някои да са от после) и си е избрал опцията да няма надпис отзад...
Или поне така съм чувал на много места и според мен звучи логично...

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Общо взето колкото коли, толкова и разновидности...Единствената видима разлика която си е константа за моделите (ако не е имало външна нтервенция)
CL-тясна лайсна и черни брони
GL-тясна лайсна и брони с цвета на колата
GT-широка лайсна и черни брони
Всичко останало варира толкова че можеш да припаднеш. Разбира се има екстри които са много често срещани-като плюшеният салон в GL, рекаро салона в GT, малко по-силен мотор в GT (2E, KR и др.), но не е абсолютно задължително
CL-тясна лайсна и черни брони
GL-тясна лайсна и брони с цвета на колата
GT-широка лайсна и черни брони
Всичко останало варира толкова че можеш да припаднеш. Разбира се има екстри които са много често срещани-като плюшеният салон в GL, рекаро салона в GT, малко по-силен мотор в GT (2E, KR и др.), но не е абсолютно задължително