Четворни такси за пътуване по БГ пътища
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dzola
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз четах, че идеята за магистралата е 11 Евро за първите години и да достинге до 110 лева... ето цитат от Стандарт
"Тези, които решат да събират тен в Бургас, Слънчев бряг или Созопол, ще броят такси за преминаване по аутобана в размер на 2,5 евроцента на километър. Това прави около 18 лева за маршрута от София до Бургас. Сумата обаче ще расте и до 2035 г. ще стигне около 110 лв. Правителството вече обеща, че когато пътят е готов, ще ни спести поне винетките."
Цялата статия е тука : http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=218468
Това до колкот знам е идеята по която последно работи правителството.... но нищо чудно да са измислили и друг начин да дерат пари от нас...
"Тези, които решат да събират тен в Бургас, Слънчев бряг или Созопол, ще броят такси за преминаване по аутобана в размер на 2,5 евроцента на километър. Това прави около 18 лева за маршрута от София до Бургас. Сумата обаче ще расте и до 2035 г. ще стигне около 110 лв. Правителството вече обеща, че когато пътят е готов, ще ни спести поне винетките."
Това до колкот знам е идеята по която последно работи правителството.... но нищо чудно да са измислили и друг начин да дерат пари от нас...
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
dzola написа:аз четах, че идеята за магистралата е 11 Евро за първите години и да достинге до 110 лева... ето цитат от Стандарт
И колко ли шофоъри ще ги отминават тия като знаци дето са за таксите като по Америка дето имат

paralesko написа:разтрел за всички тях. аман от тези дупки в орландовци ми е работата и там на ул.одеса вече гумите ми се скриват на половина и само на полусъединител иначе не става. мисля вече господарите да викам от нова тв. маи само така може да стане нещо в тази дъджава
И аз искам една ситуацийка като в Грузия ако не се лъжа,ама до един да са на земята,е те тогава може да има развитие .
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
Извинявам се ама ЗА ВЪЗДУХА ТАКСА НЯМА ЛИ ДА ИСКАТ?За това жалко подобие на магистрали пари няма да дам.Никъде по света няма магистрали с 2 ленти и тунели в целогодишен ремонт.Или трябва да караш с 80 зад тировете или с 300 в другата лента е това какво е?Във всеки случай не и магистрала а третокласен път!!!

- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Забравихте най-голямата такаса ... повече от полувината от цената на говирото кято се плаща по бензиностанцийте са акцизи, данъци и такси. На теория точно тези пари трябва да са за пътищата и друга инфраструктура.
Това е старо от 2004та година ама поне разбирате за какво иде реч.
...................мярка цена акциз дан. осн. ДДС цена на реализ.
1 А-92 Н лв/1000 л 521,22 495,00 1016,22 203,24 1219,46 (с ДДС)
2 А-95 Н лв/1000 л 538,15 495,00 1033,15 206,63 1239,78 (с ДДС)
3 А-98 Н лв/1000 л 555,94 495,00 1050,94 210,19 1261,13 (с ДДС)
Това е старо от 2004та година ама поне разбирате за какво иде реч.
- dzola
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
идеята е.... да отпаднат винетките и да има ТОЛ такса макар и тя да противоречи на Европейските норми - ето цитат :
"Че концесията на магистрала "Тракия" въвежда тол система за платено преминаване като най-добрата европейска практика. Но това противоречи на Лисабонската стратегия и директивата на ЕС до 2012 г. да бъдат премахнати всички тол системи, което вече беше направено в Австрия, Германия и Унгария. В целия ЕС ще бъде въведена електронна винетка."
Въпроса е кой ще натделее? Икономическите интереси на определени партии или националните интереси (боли го политику за народа..... нали сега са на власт сега е момента и те да си решат финансовата независимост"....)
Ето ви линка от където е цитата :
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=219537
А от друга страна ето ви и една статия от друг източник според която "
Предвижда се до 2011 година да се плащат само винетките, но след 2012 година ще има и тол такса за движение по автомагистралите. Става така, че богатите няма да плащат, а бедните ще дават пари и за винетка, и за тол такса"
http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=14491
"Че концесията на магистрала "Тракия" въвежда тол система за платено преминаване като най-добрата европейска практика. Но това противоречи на Лисабонската стратегия и директивата на ЕС до 2012 г. да бъдат премахнати всички тол системи, което вече беше направено в Австрия, Германия и Унгария. В целия ЕС ще бъде въведена електронна винетка."
Въпроса е кой ще натделее? Икономическите интереси на определени партии или националните интереси (боли го политику за народа..... нали сега са на власт сега е момента и те да си решат финансовата независимост"....)
Ето ви линка от където е цитата :
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=219537
А от друга страна ето ви и една статия от друг източник според която "
Предвижда се до 2011 година да се плащат само винетките, но след 2012 година ще има и тол такса за движение по автомагистралите. Става така, че богатите няма да плащат, а бедните ще дават пари и за винетка, и за тол такса"
http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=14491
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми горе долу излиза така.
винетките няма да се махат.
ще се въведе нова такса за колите които замърсяват повече (интересно ми е как ще разберат кои са те след като на ГТП даже не ги гледат)
следователно всички ще трябва да я плащат.
ще чакаме ще видим....всеки ще си решава какво да си плаща и какво не..само че всички статии които са пост-нати пише че ще се случва в близките 4 5 год.а от новините разбрах за 2009
от друга страна тази ТОЛ такса (каквото и да означава това) 20 кинта за лек автомобил София-Бургас ==>в едната посока
винетките няма да се махат.
ще се въведе нова такса за колите които замърсяват повече (интересно ми е как ще разберат кои са те след като на ГТП даже не ги гледат)
следователно всички ще трябва да я плащат.
ще чакаме ще видим....всеки ще си решава какво да си плаща и какво не..само че всички статии които са пост-нати пише че ще се случва в близките 4 5 год.а от новините разбрах за 2009
от друга страна тази ТОЛ такса (каквото и да означава това) 20 кинта за лек автомобил София-Бургас ==>в едната посока
Последна промяна от parno на Съб 26 яну 2008 10:55, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”