Нещо пука отзад при завои - Пасат Б5.5 - стр.2

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 сеп 2007 10:10

Ей това изпукване, а като е по-студено - напрао зверско изсъргване ме мори и вбесва и мен от известно време! :evil:
Сутрин като тръгна и мина през неравност, така, че да се осучи купето направо имам чувството, че ще се разпадна!!!
За сега знам, че не звучи да е по окачването отпред. Не е и от тампоните на стабилизиращата щанга (специално ги оливах с какво ли не, ама не променя нищо!)
Имам известни съмнения за задния тампон на мотора, но е здрав, макар и силно омекнал. Тампоните на задния мост са почнали да се напукват, но все още не са скъсани. Ауспуха ми е близо до пластмаите по задната броня, но от това е почукването по-късно, като се стопли наоколо.
Все си мисля за някакви тампони че ще излезе, защото такъв е звука (триене на ламарина по гума), но все още нито аз, нито механика, при който ходя от време на време можем да го локализираме. Всъщност, той изказа съмнения за едни ламарини по испускателния колектор и/или вътрешен накрайник на кормилна щанга, ама.... поне за щангата не ми се вярва нещо!
Ма пък той определено има много повече практически опит от мен, тъй, че не го отхвърлям напълно.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 сеп 2007 17:23

При мене си е долен носач ако не се лъжа, но и рейката до колкото разбрах е заминала ... това може би от дупките и нископрофилните гуми. Волана ми застана на една страна и като минавам по павета все едно няква ламарина бие долу по гумата ...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 сеп 2007 18:46

Колега ще извиняваш, че ти ползвам темата но като прочетох поста на колегата radotom и направих апсолютно аналогия с моя ето и темата
Та до колегата radotom. При мене това се появи около 1 година след смяна на амортесьори.Отначало беше много тихо и основно на студено и влажно време. Казах си ще карам така докато не стане постоянно това тропане и стържене. Определено обичам всичко да ми е наред и 1-2 пъти съм я карал на този и онзи разбирач да я гледат - отговорите бяха че всичко е ОК по окачването. Единия ми каза че вътрешното каре имало малко хлабина и аз веднага смяна. Старото си беше в много добро състояние.
Моите съмнения са най-вече към амортесьора, въпреки че няма външни признаци на повреден такъв.
Веднъж ми се случи да изчатка яко и ме хвана страх да не е шарнир - смених и него.
Та сега съм решил ако си намеря един амортесьор втора ръка да го сменя и да видя дали е от него, и ао е от него събирам пари и си взимам хубави амортесьорчета че ми писна да оправям окачването.
Ако откриеш проблема кавай, че с това мокро и студено време почна доста често та прещраква.
Забравих да кажа че имам някакви съмнения и в тампона на макверсона - но и той видимо си е добре.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 сеп 2007 20:20

Мека връзка, нещо друго по изпускателната уредба ...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 сеп 2007 21:35

Мека вързка ли ... не съм се замислял ... ама пък защо тя да пука и при какви условия ще пука ... освен при разтягане ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 сеп 2007 21:45

При подаването на газ при тръгване, се получава рязка промяна в количеството на отработените газове, от което се стига до вибрации върху аспуховата система, вкл. меката връзка, които при изправно състояние не се усещат. Ако не е наред мека връзка или от друг елемент, например някой тампон, при потегляне може да се чуе притропване, най-често от опиране в купето, нещо като почукване. При отпускане на газта, ефектът понякога е същият.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 сеп 2007 21:47

При мен се получава и при тръгване и при спиране ... и са кво излиза .. да ходя на ауспохджия :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 сеп 2007 21:49

Пробвай, най-много да ти вземе някой лев да погледне, поне да си сигурен дали е от това. В района нашия по Стамболийски колкото искаш :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 сеп 2007 22:04

ANNIHILATOR написа:темата
Та до колегата radotom. При мене това се появи около 1 година след смяна на амортесьори.Отначало беше много тихо и основно на студено и влажно време.
Забравих да кажа че имам някакви съмнения и в тампона на макверсона - но и той видимо си е добре.

Ммммдаааамммм... :(
И аз сменях преди 2 години амортисьори.... и преди 6 месеца тампони на макферсон, стабилизираща щанга и какво ли не...
Ако е крив стержена на амортисьора, би могло да се получи това :gruebel ...ама дали да не почна с тампона, като по-евтин вариант...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 13 сеп 2007 22:08

dobrinb ти да не си някаде около Красна поляна та за Стамболийски говориш :) А за ауспохджия ще питам моя майстор .. той имаше някакъв добър познат :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 24 яну 2008 23:55

От тук започват новите проблеми. Реших да не пускам нова тема а да възобновя тази. Става въпрос за някакво странно изпукване отзад при завои. Днес бях на извънградско и по едно време ми се чу някакво припукване, намалих музиката и забелязах че се чува само на завои и се чува някъде отзад от около багажника ( в него няма нищо което да се лашка и удря ). От какво може да е това според вас ? Решение на предишния проблем не намерих :(

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 25 яну 2008 12:39

при мен идентичен проблем се появи след смяна на тампони на заден мост с нови (лемфьордер). причината се оказа в износване на втулките на моста, където лягат тампоните. НО едва ли окачването на задния мост на В4 и В5,5 са еднакви.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 25 яну 2008 15:48

Аз до колкото знам моето е независимо окачване. Пък не съм сменял нищо никъде освен един накрайник отпред. Може би вече има за смяна ... но какво ли е? Аз имам чувството че все едно купето се суче и от там пука. Много странно ..

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 25 яну 2008 19:44

Колега Longora, темите които пускаш са наистина интересни, но тъй като редовно чета форума, се чудя твоята кола наистина ли е 2002г.? Моята откакто съм я взел- наливам и карам/след смяна разбира се на консумативите/Е възниква ли са някои въпроси, но те са по скоро от незнание отколкото от това че колата не е читава! Честно казано четейки всичко написано до сега от теб, се замислям дали съм уцелил с марката VW! Нищо лично само така............Сори.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 25 яну 2008 19:54

Еми уцелил с с ФВ ... много голям фен съм им, но е нормално да се прави нещо щом се кара ... Аз не слизам от колата и може би за това има проблеми .. най-големия проблем беше турбото но за сега е решен. Това с припукването ще го накарам Вальо да види какво е .. дано знае и го оправи, но реших да питам и тук дали на някой друг не се е случвало ...имало е подобен проблем ама не със същата кола :( Явно за твоята кола стария собственик се е грижил повече :)

Върни се в “Passat”